26 Kasım 2010 Cuma

WTF= Rafa 3/3

Rafa bugün Berdych'i yenerek grubu lider olarak tamamladı ve Murray ile yarı finalde eşleşti. Skor 76-61.


İş nedeniyle malesef yine izleyemediğim bu maç ile ilgili olarak aklıma gelen ilk yorum bir insanın kendine güveniyor olması ve olmamasının yarattığı fark ile ilgili. Geçen sene Nadal bu turnuvada hiç set alamamıştı. Kötü günler geçiriyordu ama yazın verdiği mecburi ara nedeniyle bu seneye kıyasla daha fazla dinlenmişti. Bu sene yıl boyunca bahsettiğimiz raketi ile ilgili iyileştirmelerin yanı sıra kendine güveniyor oluşunun da bu sonuca etki ettiğini düşünüyorum ben. Hatta 2009 Avustralya Açık turnuvası bile buna güzel bir örnek bence. O zaman da uzun bir sakatlık arasından sonra önemli bir turnuvada iyi bir performans gösterebilmişti, 2008'in rüzgarı hala yanındaydı herhalde. Bu sene de yine kendi ölçülerine göre uzun sayılabilecek bir aradan sonra tutuk başlamamasını (ki kendisi genelde ara verdiken sonra pek iyi oynamaz) biraz buna bağlıyorum. Gerçi şimdilik şans da Rafa'nın yanında; grubundaki iki rakibi Roddick ve Berdych pek iyi günler geçirmiyorlar. Djokocvic de bildiğiniz gibi Nadal ile olan maçında gözü ile ilgili sorunlar yaşadı. Neticede Rafa'nın bu iyi gidişinin şansla ne kadar ilgisi olduğunu da turnuvanın devamında gözlemleyebileceğiz.

Nadal galibiyeti heyecanın bittiği anlamına gelmiyor tabi. Akşam oyananacak Djokovic-Roddick maçı bitene kadar ikinci yarı finalisti öğrenemeyeceğiz.

(Foto: yahoo.sports)

2 yorum:

orion dedi ki...

İlk sette Berdych %35 civarı bir ilk servis yüzdesine rağmen hiç servis kırdırmadı. Bunda kendisinden çok Nadal'ın kritik puanlarda garip basit hatalar yapmasının payı vardı. Birsürü ikinci servis return'ü ve rutin vuruşlarda basit hata yaptı.

Setin sonunda Rafa servisinde 5-6 15-15 iken hakemin oldukça garip bir kararı sonrası Nadal bayağı itiraz etti ve aleyhine karar sonrası oldukça kızgın gözüktü. Dün "Nadal sadece haklı olduğunda itiraz ediyor" diye bir yorum vardı ki bunu doğrular şekilde oldukça haklı olduğu bir durumdu. Bu aleyhte karardan sonra Nadal oldukça ateşlenmiş gözüktü ve seti kazandı.

İkinci sette de ilk seti kazanmış olmanın verdiği rahatlıkla oldukça üstündü. Berdych aldığı tek oyunda da servis kırma puanı çevirmek zorunda kaldı. 3 maçı da kazanmış olmasına rağmen ritmini tam bulamamış gözüküyor ki Murray affetmeyebilir böyle oynarsa.

kirpi dedi ki...

@orion

Olayin videosunun linkini attim. Embed olmadi bu sefer nedense :(

Nadal buna benzer bir duruma Wimbledon'daki Soderling macinda da dusmustu. Orada da bir cosmustu bugun de oyle olmus galiba. Burada biraz daha flu bir durum var aslinda ama Nadal ne zaman hakli oldugunu dusunse sonuna kadar itiraz ediyor. Bazen hakli oldugunu dusundugu durumlarda aslinda pek de hakli olmayabiliyor ama :) Djoko macindaki gibi..