13 Şubat 2012 Pazartesi

Davis Cup Çıkarımları

- Federer geleneksel yıllık duraklama devrine girdi. Açıkçası Roland Garros'a kadar ortalama bir düzeyde performans bekliyorum kendisinden. 2009'dan beri böyle bu, yaza doğru açılacak yine. İsviçre ekibinin diğer ferdi Wawrinka da 2010'un sonlarına doğru kariyer yapma uğruna ailesini terketmişti. Sonra baktı kariyer de yapamıyor çoluk çocuğa geri döndü. Çocuğu şirin, onu sevsin ne diyeyim...

-Isner 5 setlik toprak maçlarını gerçekten iyi götürebiliyor. Bu yıl Roland Garros'ta iyi bir kura ile 4. tur hatta daha da iyi bir kura ile çeyrek final bile görebilir. 2010'da Djokovic ile, 2011'de Nadal ile yaptığı maçtan sonra Federer'i de yenmesi tesadüf olamaz. Ayrıca bu yıl Amerikan bir numarası da olur diye tahmin ediyorum.

-İspanya B takımı bile toprakta gayet iyi görünüyor. Ferrero 5 sette biraz zorlansa da seriyi rahat aldılar. Ayrıca Verdasco ve Lopez'in ikili olarak ömürlerini tamamladığını da gördük. Gerçi geçen senenin finalinde onların yerine kimi koysanız onlardan iyi oynardı ama Granollers- Marc Lopez ikilisi dikkat çekecek derecede rahat bir galibiyet aldılar. Bu ikiliyi tutundurabilirse İspanya çiftlerde rahat eder. Sadece torakta değil sertte de iyi sonuçlar alabiliyorlar; en azından 2 ATP turnuvasında final görmüşlükleri var. Bu arada kuraya baktığımızda İspanya'nın saha avantajını kullanıp finale kadar gidebileceğini görüyoruz.

-Amerika çiftlerde Mardy Fish kumarını oynamanın faydasını gördü. Fish zaten Pazar günü Federer karşısında etkisiz kalacaktı; Wawrinka'yı bile 5 sette zor geçti sonuçta. Hal böyleyken kazanılma olasılığı artan çiftler maçında son bir gayretle oynaması takımı kurtardı denebilir. Benzer bir kumarı geçen senenin finalinde İspanya da oynamış olsa, Pazar günü Nadal 4 saatten fazla uğraşmazdı. Uğraşmış olmasından şikayetçi değiliz, o ayrı.

-Arjantin karşısında toprağı seçen Almanya haftanın en yanlış kararına imza attı belki zemin konusunda. Ama bu eşleşmenin çiftler maçının 5 sete gitmesi güzel olmuş; takımlar da izlenesiymiş zaten: Haas-Petzschner/Schwank-Nalbandian. Schwank geleceğin Nestor'u olma yolunda ilerliyor, çok iyi bir çiftler oyuncusu, yaşı da genç.

-Çeklerde 2009'un efsane ikilisi Berdych-Stepanek yine takımı taşımaya başlamış.

-Sırbistan-İsveç eşleşmesinin de çiftler sonucu efsanevi: Johan Brunstrom/Robert Lindstedt ikilisi, Tipsarevic ve Zimonjic'ten oluşan Sırp ikiliyi 3-6/6-3/7-6(4)/6-7(3)/10-8 ile geçmiş. Takım ruhu bambaşka bir şey; teklerde neredeyse hiç iddiası olmayan İsveç çiftlerde asıldıkça asılmış maça. 3-1 ile elenseler de haftanın sempatiği oldular gözümde.

-İspanya-Avusturya eşleşmesi her ne kadar İspanya toprağında oynanacaksa da ilginç. Öncelikle Melzer toprakta iyidir ve takvim anlamında da onun formda olmasını beklediğim bir dönemde oynanacak eşleşme. Ayrıca Haydar'ın da garip maçların önemli adamı olmak gibi bir özelliği var. Avusturya ilk turda son zamanların en zayıf Rusya'sını elese de ne zamandır ilk World Group galibiyetlerini aldıkları için çok sevinmişler.