13 Ağustos 2013 Salı

Video: Fognini Style


Bir tenis kortunda yapılmaması gereken hemen hemen herşey...

Fognini ile ilgili yorumları size bırakırken çok kısaca geçen haftanın Rogers Cup turnuvalarını değerlendirmek istiyorum.

Erkeklerde Federer katılmamıştı. Ferrer ve Murray Kanada geleneğini bozmayıp formsuz göründüler ve ilk maçlarında patladılar. Djokovic iyi, Nadal ise beklediğimden çok çok iyiydi. Nadal aradan sonra geri dönme işini çözmüş; şu noktadan sonra kendini zorlamaz, sakatlandıktan sonra tam iyileşene kadar yatar diyorum ben. En merak edilen maç tabi ki Nadal-Djokovic idi. Yakın geçti ve Nadal aldı. Maçın en kritik yönü bana göre Djokovic'in Nadal'ıns ervislerini karşılayamaması oldu. 2011'de ikili arasındaki en büyük farkı yaratan ve Nadal'ın adeta bug'ı olan şey servisleriydi çünkü. Düşünün ki Nadal kare asın en kötü servisçisi, Djokovic de en iyi returncülerinden biri bilinir.

Kadınlarda ise Azarenka sakatlıktan tam çıkamamış göründü. Aynen erkeklerdeki gibi tablonun bir tarafı vasat kaldı ve oradan Cirstea geldi finale. Serena görece zor bir yol izlese de set vermeden şampiyon oldu. Serena-Nadal ikilisi kazanınca seviniyorum ben. Bu ikisi toprak sezonunda da böyle combo yapmışardı, sonra RG şampiyonu oldular. Hadi inşallah diyorum.

Bu hafta Cincinnati'de Federer-Murray ikilisine dikkat ederim ben. Nadal ve Djokovic'in performansları pek bir şey ifade etmez US Open için. Aynısı kadınlarda Serena için geçerli. Cincinnati şampiyonları genel olarak US Open için ipucu vermiyor zaten bir kaç senedir...