7 Kasım 2013 Perşembe

3 Kasım 2013 Pazar

WTF? Londra...

Bu hafta son masters turnuvası da oynandı ve kazanan Djokovic oldu.

Böylece Djokovic US Open sonrası girdiği her turnuvayı kazanarak epeyce bir birikim yaptı. Shanghai ve Paris'te yarı finale çıkan Nadal, finale çıkmasına alışanları şaşırtsa da bu benim için pek geçerli değil. Aynen Serena'daki gibi bir bitmişlik vardır diye düşünüyorum. Londra'ya da çok ışık saçarak gitmiyor zaten.

Londra grupları Nadal-Ferrer-Berdych-Warinka ve Djokovic-Del Potro-Federer-Gasquet şeklinde. İkinci gruptaki her isim geri kalan üçlüden en az birine bakıp "Üfff yaa, bu niye benim grubumda?" diyordur. Nadal'ın grubu da adeta ona 1 numarayı altın tepside sunuyor ama Nadal alabilir mi göreceğiz. Nadal'ın kazandığı ve Djokovic'in kaybettiği grup maçları toplamı 2 ettiğinde Nadal vazosunu alıyor.

Ben gruplarda Nadal, Ferrer, Djokovic ve Federer'e şans veriyorum. Federer iyi bir ivme yakaladı, Del Potro'yu yeni yendi, Wawrinka zaten fazla sorun olmaz. Ferrer ve Djokovic taze iki finalist ve Ferrer şapşalın teki olmasa bugün kupayı bile alabilirdi. Nadal ner ne kadar Ferrer maçında kilitlenip kaldıysa da en azından Berdych ve Gasquet maçlarında sürpriz yapmaz diyorum.

WTA'nın kırmızı grubunda faci çöküş yaşadığım için burada da Djokovic grubunun maçları hakkında atıp tutmayacağım. Bekleyelim görelim...

WTA İstanbul Hakkında Görüşler

-Beklediğim gibi sönük bir organizasyon değildi, geçen yıldan çok daha iyiydi, özellikle sponsor katılımı.
-Seyirci katılımı daha azdı, seyirci Serena odaklıydı. Bunu tenise yoğun ilgi duyan daha genç kitlenin parayı denkleştirip tüm günlere bilet alamamasına bağlıyorum.
-Kırmızı grupta dağ fare doğurdu. Hiç zevkli maç yoktu neredeyse, bir tek Kerber-Kivi maçı belki biraz...
-İlk defa İstanbul'da gruplarda çekilen olmadı.
-Errani'yi canlı izleyince Ferrer'i canlı izlemiş kadar oluyorum; servis atarken girdiği şekiller bile aynı.
-Li kaybederken çok ters oluyor.
-Serena ben maçları 1. kategoriden izlediğimde iyi oynayamıyor.
-Serena yarı final ve final maçlarında geçen seneki Li maçındaki gibiydi, özellikle de Jankovic maçında. Ama finalde durumunu kabullenmiş gibiydi, yine bitikti ama kafaca daha rahattı.
-Basın tarafına kimin oturtulacağını iyi seçmeleri gerekirdi. Flaşı sürekli açık tutan densizler vardı. Oraya şu veya bu şekilde seçilerek oturtulan kişilerin en basit kuralları da bilmesi gerekir.
-Seyirci yine muhteşemdi, izleyen pek çok tenisseverin hislerine tercüman olacak tepkiler verdi.
-Geçen yılki "bakan şov" yerine bu yıl yapılan eğlenceli organizasyon çok daha iyiydi. Belki de olimpiyatları bu yüzden alamamışızdır?
-Hak eden kazandı.