22 Ağustos 2012 Çarşamba

US Open Öncesi

Cincinnati turnuvaları da geçen hafta sonunda tamamlandı. Şampiyonlar Federer ve Li.

Na Li iki haftadır iyi gidiyor. Geçen hafta finalde Kvitova'ya kaybetmişti, bu hafta şampiyon. Kvitova da yarıyı görerek iyi iş yaptı, ama kendisini bu hafta da New Heaven'da görüyoruz. Hayırdır inşallah... Bu son hafta bence devreleri yakmasına neden olacak bence. Muhtemelen US Open Series turnuvalarında genelde iyi iş çıkartmadığından 3-5 puan alayım diyerek katıldı, son anda da çakeilmek istemedi. Bu turnuvada Radwanska, Kirilenko ve geçen haftanın bir başka yarı finalisti Safarova da var.

Erkeklerde final Toronto şampiyonu Djokovic ve Federer arasında oynandı. Federer olimpiyat sonrası oynadığı ilk turnuvayı servis kırdırmadan kazandı, bu iyi haber. Son yıllarda Cincinnati şampiyonları New York'ta kupa göremiyor, bu da kötü haber. Hatta geçen sene de aynen böyle Djokovic Montreal'de kazanıp Cincy'de finalde kaybetmişti de US Open'ı almıştı. Ama yine de bu sene öyle net favori değil. Bir de kaideler bozulmak içindir...

Cincy'de erkeklerde dikkati çeken iki sonuç Murray'in Chardy'e elenmesi ve Del Potro'nun yenilirken bileğini sakatlaması. Del Potro için sıkıntı olabilir; zaten ameliyatın tendinit için çok da iyi bir çözüm olmadığı söylenirdi hep. Murray için ise o kadar sorun olmaz bu yenilgi bana göre; olimpiyat altını sarhoşluğu ile US Open'a iyi bir havada gidecektir.

19 Ağustos 2012 Pazar

Rafa'nın Basın Toplantısı

Rafa geçtiğimiz günlerde Manacor'da basın toplantısı düzenleyerek sakatlığı hakkında biraz daha detaylı bilgi verdi. Toplantıdan notlar şöyle:

- "Dizim iyileştiği zaman geri döneceğim. Artık zorlamak istemiyorum. Zaten halihazırda önemli turnuvaları kaçırdım, bundan sonra riske etmenin bir manası yok."

- "Her zaman büyük destek hissettiğim USO'da mücadele edemeyeceğim için çok üzgünüm."

- "Sezonun ilk 6 ayı boyunca 1 numara için iddiam vardı, bunun için mücadele verdim. Bundan sonra 3 ya da 4 numara olmamın arasında bir fark yok, önemsemiyorum."

- "Dönüşüm için herhangi bir tarih vermeyeceğim. Şimdilik sadece dizimin emirlerini takip ediyorum."

- Rafa'ya koyulan teşhis "hoffa sendromu". Patella tendonlarının arkasındaki yağ tabakasında oluşan bir iltihaplanma söz konusu ve bu da acı veriyor. Rafa korta çıkmasının bile zor olduğunu söylüyor kendisi için bu acıyla.

- Hastalığın semptomları tendonda yürürken ağrı olması ve tendona dokunduğunda ağrı olması. Tedavisi antienflamatuar kullanmak ve dinlenmek. Eğer ağrılar kronik hale gelir ve 6 ay boyunca geçmezse ameliyat gerekebiliyor. Rafa'nın da en son istediği şey bu işin ameliyat aşamasına gelmesi.

Şimdilik bilgiler böyle. Fransa'daki Davis Kupası serisinde oynamak istediğini de söylemiş ama ben pek mümkün görmüyorum. Belki bir ihtimal İspanya o seriyi kazanırsa finalde Arjantin'e karşı Rafa'yı izleyebiliriz kasım ayında. O zamana kadar elvada Rafa. :(