18 Haziran 2011 Cumartesi

Wimbledon Kadınlar Kurası

Tahmin yapmanın rezil olmayı göze almak olduğu bir kadınlar kurası ile daha sizlerleyiz.

İlk çeyrekte bir uçta Wozniacki diğer uçta Sharapova var. Wozniacki çimde pek oynamadı bu yıl, Wimbledon'dan fazla ümidi yok anlaşılan. Bu çeyrekteki bir başka dikkate değer isim Stosur. Gajdosova, Georges ve Cibulkova da burada. İngiliz gençler Watson ve Ronson da burada ama etkili olabileceklerini sanmıyorum. Sharapova'nın çıkması lazım buradan.

İkinci çeyrekteki ağır isimler Serena ve Na Li. Çeyrek finale kadar Serena'yı normal şartlarda zorlayabilecek bir isim görünmüyor. Oynadığı son 3 küsür saatlik kazanmayı kıl payı kaçırdığı Zvonareva maçında fiziksel bir sorun yaşamadıysa, birer gün ara alarak en azından 4. tura gelmesi lazım. Açılışı Rezai maçı ile yapacak küçük kardeş. Na Li'nin yolu daha sıkıntılı, ikinci turda olası Lisicki eşleşmesi var. Lisicki burada ilerleyebilir ama yarı finali göremez gibi bir his var içimde. Radwanska Ivanovic ve Mattek-Sands Na Li'nin tarafına düşen seri başı isimler.

3. çeyrek hafif. Şöyle ki buradan gelecek isime final için pek şans tanımıyorum. Çeyrek Azarenka ile başlıyor, Schiavone ile bitiyor. Hantuchova, Kanepi, Pavlyuchenkova, Peer ve Petkovic de burada. Dokic-Schiavone ilk tur eşleşmesi süprize müsait. Dokic bu maçı atlatabilirse 4. tura kadar rahat görünüyor. Açık bir çeyrek olmuş, Pavlyuchenkova ve Azarenka'dan biri yarıyı görür gibi hissediyorum.

Son çeyrek ise yoğun bir çeyrek olmuş. Zvonareva, Kvitova ve abla Williams burada. Venus'un 3. turda Jankovic eşleşmesi olacak gibi gönüyor, zorlansa da kazanır diyorum. 4. turu ise Zvonareva ile oynayacak gibi. Kvitova tarafında ise Vinci, Wickmayer ve Kuznetsova var. Zvonareva geçen seneki gibi değil bence ve buradan çıkacak ismi de kestirmek zor. Ama buradan çıkan isim final için daha avantajlı olur diyorum.

17 Haziran 2011 Cuma

Wimbledon Erkekler Kurası

Şurada.

Son şampiyon ilk turda Russell ile oynayarak başlıyor. Sonrasında Roland Garros'ta da ikinci turda oynadığı Andujar ile oynayabilir ki Andujar Sweeting'i geçerse yine renkli bir maç olur. 3. turda Raonic ile oynayacağı maç çekişmeli olur demek istiyorum ama Raonic çim sezonunda şimdilik bekleneni veremedi. Hatta AO ve sonrasındaki küçük turnuvalar sonrasında duraklama devrine girdi denebilir. Almagro ile kanka olmayacaktı. Nadal 4. turu görürse olası rakibi Simon bence. Del Potro'da 4. tura gidebilecek dirayeti göremedik henüz. Bu çeyrekteki diğer seri başı Berdych ama kendisi hiç umut vermiyor bildiğiniz üzere. Onun yerine Verdasco, Fish, Haase veya süpriz sonucu Istomin çeyreğe gidebilir. Bu çeyrekte ilk turdaki Stepanek-Verdasco maçı iyi bir eşleşme.

İkinci çeyrekte Murray var. Murray ilk turlarda Gimeno-Traver, Kamke, Ljubicic yolunu izler gibi geliyor bana. Buradaki 4. tur maçını Gasquet veya Wawrinka ile oynar, çekişmeli olabilir. Çeyrekte ile Roddick ile karşılaşır ama Queens'teki kadar rahat yenemez diye düşünüyorum. Buradaki ilk tur maçlarından Ljubicic-Cilic maçı uzar, Tipsarevic-Karlovic maçından da süpriz çıkar diye düşünüyorum.

Bir sonraki çeyrekte Federer var. Toprakta Nadal'ı yenenler slamlerde finalden önce Federer ile boğuşuyorlar, gelenek olmuş artık. Gerçi Djokovic son zamanlarda alıştı Federer ile yarı final oynamaya. Federer Kukushkin-Mannarino-Nalbandian yolunu izler ilk üç turda. Orta şekerli bir kura. 4. turdaki en olası isim Youzhny yine. Bu bölümde Isner-Mahut maçı da var ama patates cipsi stoğu yapmayın, Mahut çok sağlan değilmiş diye duyduk. Çeyreğin diğer ismi prensim, bahtsızım. İlk turda Paire neyse de ikincide Dodig zorlar. 3. turda Golubev gelir. 4. turda ise form durumuna göre Tsonga'mnın gelmesi gerekir. Dolgopolov ilk turda Gonzo ile eşleşmiş. Olası Dimitrov-Tsonga ikinci tur maçı eğlence vaadediyor.

Djokovic'in çeyreğinde ilk 2 turdan sonrası çeyrek finale kadar laylaylom bir havada geçiyor. Chardy-Anderson şeklinde başlar ama ikisi de zorlayamaz bence. 3. tur rakibi için adayım Seppi, düşünün. 4. tura tavşanı Troicki gelir ve yine set alamadan elenir. Bu bölümdeki son haftaların süprizi Ward'ın 4. tura gelebileceğini düşünmüyorum. Gerçi seyirci Murray'ın aksine Ward'a olumlu etki yapar, belli de olmaz hani. Çeyrekte ise Söderling gelir diyemiyorum açıkcası. Söderling'in dilimi açık ara en kazık ve en çekişmeli bölüm olmuş. İsveçli ilk turda geçen yılın çiftler şampiyonu ve Nadal'ı iyice silkeleyen Petzschner ile oynayacak. Sonrasında Hewitt yine fiziksel olarak üst seviyede olamadığından Nishikori gelir. 3. turdaki muhtemel rakip Davydenko. 4. tur rakibini kestirmek zor, Mayer veya Malisse olur diyorum. Bu sekizde birlik dilimin kader maçlarından biri Petzscner-Söderling maçı olur gibi duruyor. Falla-Melzer maçından da çekişme çıkabilir.

14 Haziran 2011 Salı

Haftanın Olayları

ATP'de geçen hafta önemli isimler sahneye çıktıktan sonra bu hafta toprak kort oyuncuları çime alışma turlarına çıkmış. Geçen hafta Queens'te dikkati çeken Ward ve Tsonga'nın bu hafta yine kortlarda olması dikkat çekici. Hadi Ward'ı anlayabiliyorum. Kendi ülkesinde kariyerinin en önemli çıkışını yakalamışken alabildiği kadar puan almaya bakacak, Wimbledon'u çok önemsemeyecektir. Zaten kaç tane slam maçı tecrübesi var ki? Ama Tsonga'yı anlamak zor gerçekten. Geçen hafta final oynadı, üstelik finali yağmur yüzünden bir gün sarktı ve bu hafta yine kortta. Zırt pırt sakatlanan adamsın, madem formdasın çimde niye kendini zorlarsın?

Kadınlarda da bu hafta 2 turnuva var. Hertogenbosch biraz daha sönük bir turnuva. En dikkat çeken isim Clijsters idi ki o da bugün ilk maçında Oprandi'ye kaybetti. Diğer bir önemli isim Kuznetsova. Kim elenince twitterda surat astı. Eastbourne'da ise Na Li ve geçen senenin finalisti Zvonareva var. Ama öyle iki isim var ki turnuvayı sadece o ikisi için izleyebilirsiniz. Williams kardeşler. İkisi de ilk tur maçlarını kazandılar, Serena bir set geriden gelerek kazandı Pironkova karşısında, Venus ise Petkovic'i eledi. İkinci turda pat diye geçen yılın Wimbledon finalinin rövanşı oluştu: Zvonareva-Serena. Serena'nın çok büyük şansı var 3. tur için. Zevkli geçmesi beklenen diğer ikinci tur maçları Hantuchova-Li, Ivanovic-Venus, Radwanska-Schiavone.

13 Haziran 2011 Pazartesi

Moral Bozukluğu

Marsel yenildi. Ama benim moralimi bozan yenilme şekli.

3 seferdir bir şekilde önde götürdüğü maçları veriyor Marsel. Gasquet melesa ilk 2 setini aldığı maçları vermesi ile meşhurdur. Marsel de geriden geldiği ve son sette bir şekilde öne geçtiği maçları kaybediyor 3 seferdir. Bellucci maçının son set tie-break oyununda da bir güvensizlik yaşadığı çalındı zaten kulağımıza. Olmasın bunlar.

Amerika Açık'a elemelerden katılacak. Ama elemelerde seri başı olması için önceki turnuvalar çok öenmli. Amerika'da bir sürü sert kort turnuvası olacak, bunlar değerlendirilmeli.

Bu arada Çağla'nın kurası da şurada. İlk turdan bir çim sever olan Tanasugarn çıkmış. Şaka gibi.