4 Mart 2012 Pazar

Haftanın Şampiyonları

Evet, Indian Wells gelip çatmışken oyuncuları yavaş yavaş Amerika'ya yolluyoruz. Bir tek Delray Beach turnuvası tamamlanmadı ama o zaten Amerika'da.

Federer bu hafta da şampiyon olarak son 2 haftayı 1000 puan ile kapattı. Dubai'de favoriler yarı finale kadar gelebildiler. Federer-Del Potro eşleşmesinde sonuç değişmedi. Del Potro'nun Amerika turnuvalarına dadandıktan sonra neden Dubai'ye gittiği, neden Amerika-Dubai-Amerika gibi tuhaf bir rotayı son haftalara sıkıştırdı hep bir merak konusu olacak. Murray-Djokovic eşleşmesinde ise çekirge bu kez zıplayamadı ve Murray finale uzandı, hem de oldukça rahat bir skorla. Djokovic için 2011'in tekrarı gelmeyecek bu çok belli. Slamlere konsantre olması gerek. Finalde ise dağınık oynayan taraf Murray idi. Federer konsantrasyonunu daha iyi korudu ve kupaya uzandı. Zaten Federer ile ilgili temel sorun artık iyi oynayamaması falan değil, maç içinde konsantrasyon bozuklukları ve kopuşlarını daha sık ve uzun süreli olarak görmemiz. Murray kortta yeterince tutamayınca da oldukça rahat bir galibiyet geldi.

Kadınlarda haftanın "ilginç" şampiyonu Malezya süprizi Hsieh. Adını sanını bilmediğimiz Tayvan'lı raket finalde Martic'in sakatlanıp 3. sette çekilmesinin de etkisiyle şampiyon oldu. Radwanska'nın yağmur yüzünden aynı günde iki gün maç yaptığını ve sonrasında Hsieh ile yapacağı yarı final maçından çekildiğini de ekleyelim. Karma der susarım.

ATP'nin bir diğer 500 puan değerindeki turnuvası Acapulco topraklarında oynandı. Benim artık "armut kupası" olarak adlandırdığım şampiyonluğu ise 3 sene üst üste olmak üzere yine Ferrer kazandı. Süpriz yok, hatta şöyle diyelim Ferrer'in en yakın geçen seti 6-4 ile noktalanmış, kaybettiği set de yok. Süpriz olan finalde Verdasco^yu görmemiz. Verdasco süpriz bir şekilde finale geldikten sonra süpriz olmayan bir şekilde 6-1/6-2 yenilmiş benim çokoprense. Ama o da bir şampiyonluk aldı. Çiftlerde David Marrero ile finalde aşağıda videosu olan sevimli ekibi yenerek şampiyon oldu. Marrero toprakta Marcel'den daha iyi partner demek ki.

Acapulco'da kadınlar da oynadı. Erkeklerdeki İspanyol egemenliği kadınlarda İtalyan egemenliğine dönüştü. Pennetta-Errani finali 3 set sonunda Errani'nin oldu.

Erkeklerde tamamlanmayan tek turnuva olan 250'lik Delray Beach'te ise (sıkı durun) Kevin Anderson ve elemelerden gelen Matosevic final oynuyor. Tabloya ve sonuçlara bakmanızı rica ediyorum. Tablonun alt tarafı bu kadar zayıf olabilirdi ancak. Elemelerden gelenler için rüya niteliğinde bir kura ki Matosevic iyi değerlendirmiş. Yarı finali oynadığı Sela da haftayı karlı kapatmış. Öte yandan minik kuşum Anderson daha sağlam bir yoldan finali gördü. Kupayı da alması gerekir normal şartlar altında.

Bu hafta içi Indian Wells başlıyor. Hem kadınlar hem erkeklerde şenlikli günler bizi bekliyor. Kuralar çıksın irdeleriz artık...

Video: Sevimli Misiniz Nesiniz?