24 Temmuz 2010 Cumartesi

Del Potro US Open'da Yok

Dün çıkan haberlerden sonra herkes gibi biz de bir acaba olmuştuk ama bugün Arjantin'deki ESPN kanalında Del Potro'nun menajeri çıkıp konuşmuş ve US Open'da Del Potro'nun olmayacağını resmi olarak açıklamış. Aynı programda Arjantinli'nin kortlara Bangkok'ta Thailand Open ile birlikte döneceğini de duyurmuş.

Dönüşü konusunda blogun diğer yazarı kirpi'ye katılıyorum açıkçası. Böyle üst düzey oyuncuların olduğu turnuvalara girmeden 4-5 challenger turnuvası ile ısınma turları atması daha doğru olurdu. Zaten US Open sonrası turnuvalarda pek kayda değer bir şey yok. Oralarda ilk maçta kaybetme riski oldukça yüksek, düşük profilli birkaç challenger oynayıp sezon sonunda Paris masters'ta kendini üst seviyede deneyebilirdi diye düşünüyorum. Tabii, Del Potro hevesli, genç, oyundan da çok uzak kalmış bir tenisçi. Bir an önce en üst seviyede eskisi gibi olmak istemesi ve bunun için yine en tepeden başlaması doğal. Neler olacağını göreceğiz. Ama US Open'dan çekilme kararını doğru bulduğumu ekleyeyim. 10 ay maç yapmadan sonra 5 setlik bir maça çıkmak çok ama çok tehlikeli olabilirdi, hiç gerek yoktu böyle bir şeye, doğrusunu yapmış.

Bozulan Dengeler

Gecen sene bu aylarda fitina gibi eden Davydenko henuz ust uste mac kazanmayi basaramazken, Chakvetadze'nin Portoroz'da yari final gormesi insani dusunduruyor. Rus tenisine neler oluyor boyle?

Chakvetadze eskiden gelecek vadeden oyuncular arasinda anildigindan bugune dek her maglubiyeti aslinda beklendik de olsa "Yine mi?" hissiyatini da yaratirdi. Bu anlamda pek cok kisinin bu yari final basarisina tepkisi "Nihayet!" olmustur sanirim.

Davydenko ise sakatligindan sonra topralanamadi hala. Onunla birlikte sakatligin etkisinden tam olarak kurtulmasini bekledigim bir diger isim Nalbandian. Bir donem doktorlarin bir daha tenis oynayamayacagini soyledikleri Taylor Dent ise Atlanta'da inatla ceyrek finele kadar gelse de bu turda son donemlerin vasatin ustundeki ismi Mardy Fish'e kaybetti. Gecen senenin sonundaki doping kurallari ile ilgili sorun nedeni ile kariyeri tehlikeye giren Malisse ise tenisi ne cok sevdigini hatirlamis olacak ki Atlanta'da ceyrek final gordu ve Roddick'ten bir set kopardi. Sirlamada yukselmeye devam edecek gibi Belcikali tenisci, adeta ikinci baharini yasamaya basladi.

Hamburg'da ise Ispanyol guruhun pilinin bittigini goruyoruz. Turnuvada kalan son Ispanyol olan Ferrero da Mayer'e yenilmis. Ferrer zaten yoktu bu turnuvada. Ferrero'da bir turlu kendini toparlayamayanlardan. Diger Hamburg yari finalistleri ise Golubev, Melzer ve Seppi.

22 Temmuz 2010 Perşembe

Derkeeennn....

Az onceki posttan hemen sonra haberleri tarayayim derken ne gordum? Del Potro US Open'a yetisek gibiymis. Hissediyordum bunu yapacagini. Ancak bence hazir olarak gelemeyecek. Aslinda ben onun yerinde olsam daha fazla dinlenir, hatta Aralik ayinda Challanger turnuvalarinda yavas yavas vites artirirdim...

Ama genc cocuk iste...Kazandigi ilk Grand Slam'i korumak istiyor; en azindan korumaya tesebbus etmek istiyor. Yine de kendisi dahil hic kimse Del Potro'dan bir sey beklemeyecektir her halde...

Dortte Kac???

Tayland'da oynanacak turnuvanin afisi... Afisteki dort oyuncudan ucu an itibari ile sakat ve nerede nasil donecekleri belli degil. Digeri de bir tuhaf bakiyor...

Ne diyelim; iyi dusunelim, iyi olsun..

Nadal Gazze'ye Gider Mi?

Yerli ve yabancı bazı kaynaklarda Gazze'ye gönderilecek bir yardım gemisinde Rafael Nadal ve İker Casillas gibi sporcuların da bulunabilmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

Gazze'ye uygulanan yardım ambargosunun kırılması için Lübnan'dan bir gemi gönderileceği, ancak İsrail'in bu gemiyi durdurmak için çalışmalara başladığı, fakat bu gemi durdurulsa da Eylül'de Avrupa'dan "Freedom Flotilla 2" isimli yeni bir geminin gönderileceği ve sporcuların da bu gemide de ünlü sporcuların bulunabileceği belirtiliyor. Yetkililerin bunu organize edebilmek için ambargoyu kınayan isimlerle temasa geçtiği belirtilmiş.

Nadal böyle bir durumda Gazze'ye gider mi bilemiyorum açıkçası. Savaş ve politika gibi tatsız konulardan hazzetmeyen biri ama diğer yandan insancıl bir tarafı da var. Bekleyip göreceğiz sonucu, ancak bunun için öncelikle bu organizasyon hakkında yazılanların doğru olması lazım ki, benim bu konuda biraz şüphem var açıkçası. Ayrıca Birleşmiş Milletler de bu tarz girişimlerin gerilimi tırmandırdığını söylemiş... Evet, tatsız konular bunlar...

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Foto: Bazi Seyler Icin Gec Artik



Mesela futbola geri donmek icin...

Bu arada rengarenk plastik top ve mayo ile
futbol oynamak hic bu kadar ciddiye alinmamisti...

Hamburg'dan Cekilenler

Gael Monfils kendisine Montanes ile oynadigi finali kaybettiren sakatlik nedeni ile Hamburg'dan cekilmis.

David Ferrer ise omzundaki sakatlik nedeni ile ayni turnuvadan cekilmis. Ferrer Soderling'e, Soderling ise Almagro'ya kaybetmis, hatta Soderling kaybedince mizikcilik yapip odul toreni bitmeden kortu terketmisti Bastad turnuvasinda.

Evet, Ferrer'e nazar degdirdim. Malesef...

20 Temmuz 2010 Salı

McCartney'den Wozniacki Kiyafetleri - US Open 2010



Ozur & Edit: Su postun basliginda oyle bir hata yapmisim, oyle. Bilgisayarim bozulunca dengem kayboldu, 2 satir yaziyi duzgun yazamaz oldum. Tez zamanda tamir olur umarim su satirlari yazdigim gerec. Bilgisayariniz bozulmasin, sesiniz kisilmasin...

Serena Williams Icin US Open Supheli

Acikcasi Serena'nin US Open oncesi hic bir turnuvaya katilmayacagini ogrenince sakatliginin ciddi oldugundan suphelenmistim. Federer ve Serena'nin bir ortak noktasi ikisinin de Grand Slam harici turnuvalarda fazla enerji harcamamalari ancak ikisinin de bu onemli turnuvalardan hemen once en az bir turnuvada gorunmeleri ve ortalamanin ustunde isler yapabilmeleri. Federer'in Madrid ve Halle'de final gormesi (Avustralya Acik haricinde baska finali yok bu yil), veya Serena'nin Roland Garros oncesi ciftlerde kupa kazanmasi gibi.

Serena Avustralya Acik oncesinde oldugu gibi bazi ufak tefek sorunlari olsa bile benim gozleyebildigim kadari ile Grand Slam oncesinde mutlaka hazirlik amaci ile bir turnuvaya katilir, arayi fazla acmaz. US Open oncesi hic bir turnuvaya katilmayacak olmasindaki ciddiyet US Open'a katilamayabilecegi haberleri ile biraz daha belirginlesti. Cam kesikleri nedeni ile ayaginin tabanina dikisler atilmis soylenilenlere gore.

Kim Clijsters ise yapilan gosteri maci oncesinde bile Serena'nin durumunun ciddiyetini gordugunu soylemis;

"I saw her before we started but she didn't go into how it happened. I told her how much I admired her for coming out there. A lot of players in her situation wouldn't have done it."

Cjlisters ve Serena'nin arasi bildigim kadari ile iyi zaten. Bu gosteri macinin bir bolumunu izlemis ve Serena'da bir tuhaflik oldugunu da hissetmistim. Acaba yine mi kendini zorlamamak icin dusuk tempoda oynuyor demistim ama sebebi baskaymis.

Gecmis olsun.

Edit: Bu da ameliyatli ayagin fotosu.