9 Haziran 2010 Çarşamba

Foto: Queens Turu

Saclar gidince Jamie daha buyukmus gibi olmus

"Run"?? Daha da mi??


Bu fotograf dogrudan Joma kataloguna gidebilir


Kendini bu kadar zorladigini gorunce...


...bir an...


...macta zorlandi sandim

Foto: Ortama Uymak

Rafa ortam renklerine uyarken...

7 Haziran 2010 Pazartesi

Haber Turu

- Marsel elendi. Hem de iki kere. Challenger turnuvasindan sonra Queens elemelerinde de kaybetti malesef.

- Gonzalez Wimbledon'da yok. Cunku her iki dizinde de tendinit var. Ancak emekli olmak yerine "Nadal Karti"ni kullanarak "Eskisinden bile daha iyi donecegim, daha yapmak istedigim cok sey var." diyormus. Her ne kadar eskisi gibi olmasini zor gorsem de (onda o sabir yoktur cunku) ilk 30'dan dusecegini de sanmam. Bir kac yil daha devam eder, etsin de zaten. Degisik bir oyun tarzi var, farkli bir bakis acisi olarak dursun bir kenarda.

- Wawrinka bir toprak challenger turnuvasi olan Lugano'daki organizasyonun ana tablosunda goruldu. Sirf Isvicre'de oynaniyor ve gecen sene de sampiyon oldu diye katilmiyorsa eger, ne yapmaya calistigini cozemedik acikcasi. Hani cimde cok kotu oynuyor desek, ondan toprakta puan ariyor desek anlasilabilir de, Wawrinka gecen yil Murray'i bes sete zorlayan isim degil miydi yahu Wimbledon'da?

- Nadal, Murray, Djokovic ve Roddick gibi isimlerin katildigi Queens turnuvasinda olasi yari final eslesmeleri Murray - Nadal, Djokovic - Roddick seklinde. Nadal bu turnuvaya ciftlerde Marc Lopez ile katiliyor. Sempatik ikili Indian Wells'de kazandiklari 1000 puan ile su an takimlar siralamasinda 9. sirada. Eger 1-2 turnuvadan daha iyi sonuc cikartirlarsa Rafa sezon sonu finallerine hem teklerde hem de ciftlerde katilabilir.

6 Haziran 2010 Pazar

Fransa Acik Sampiyonlari



Once gunun sampiyonu...

O biirr topraktaki tum onemli turnuvalari ayni yil kazanaaaaaaaaaaaaaaaann!!!
O biiir kolunda saaatle oynayarak set puani bile gormeyeeeeen!!!
O biiir gecen yil tek maglubiyetini aldigi rakibini finalde rahat yeneeeeennn!!!
O bir iki uuuccc RAFAEL NADAAAALLL!!!

Mac baslamadan once Nadal'i kupaya daha yakin gormekle beraber Soderling'in de iyi direnecegini ve cekismeli bir mac izleyecegimizi dusunuyprdum. Ama oyle olmadi. Soderling fena baslamadi aslinda, servisleri de fena degildi ilk oyunlarda ama iki faktor Soderling'i dusurdu; birincisi Nadal'in Soderling servislerini beklenenden iyi karsilamasi, ikincisi de Nadal'in kendi servisindeki servis kirma puanlarinda aniden oyununu yukseltmesi ve neredeyse hic paniklememesi. Bunlarin disinda Rafa cok iyi servis atti, rallilerde surekli topun yonunu, ritmini, hizini ve yuksekligini degistirerek Soderling'i sasirtti ve yine oyle toplar cevirdi ki Federer'in yuzu suyu hurmetine Soderling'i destekleyen Fransiz seyircisi sus pus oldu bir kac puanda. Soderling kendi servis oyunlarinda giderek daha cok zorlanmaya basladi. Arada 2 alamet-i farikasindan biri olan bos korta fuze forehand gonderme taktigi ile puan kopartsa da toplamda bunlar Rafa'ya yetmedi. Soderling gitgide bunaldi, bunaldi, bunaldi...ve yok oldu...



Simdi de dunun macina gecelim. Bunu izleyemedim saglik sorunlari nedeniyle. Ama kazanani ogrenince cok sevindim. Aslinda Stosur da kazansa uzulmeyecektim tabi ama Schiavone icin ayrica sevindim. WTA'da polemige, tarismaya girmeyen iki ismin maciydi bu mac. Stosur son zamanlardaki grafigi, Schiavone de yillara yayilan emegi ile hak etmisti sampiyonlugu. Ama Francesca bu ay sonunda 30 yasina basacak ve muhtemelen bir daha boyle bir firsat yakalayamayacak. Tenis tarihinde hos bir iz birakti Roland Garros'u kazanarak. Ve yukaridaki fotografta da secilebilecegi uzere kupasina sarilinca Stosur dahil herkes birazcik gulumsedi sanirim.

Bir Grand Slam'in daha sonuna geldik. Neyseki Wimbledon bizi fazla bekletmeyecek. ATP'de mucadele son sampiyon Federer, yeni bir numara Nadal, azimkar Roddick, ev sahibi Murray ve kendine guveni artan Soderling ile ilginc olacak. WTA ise Wimbledon uzmani Williams bayanlari, sirf bu kupa icin geri donen Henin, yavas yavas ritmini yakalayan Sharapova, bu kez finalde takilmak istemeyecek Stosur ve iyilessin istedigimiz Cjlisters ile suprizli olacak gibi.

Bu turnuvada kotu durumdaydik. Suprizli gecen bayanlari ve Nadal'in "kesin donusu"nu mujdeleyen erkekler maclarini iyi takip edemedik ama Wimbledon'da arayi kapatiriz artik.