25 Aralık 2010 Cumartesi

Derleme Haberler

- Bagdatis kilo vermis. Yedigine ictigine dikkat etmis, dag ve bisikleti, fitness salonu derken 5 kilo kadar vermis. Bol su icmis, yediklerini ya buharda ya da izgarada pisirmis. Sezon basinda kendisini biraz "suzulmus" gorurseniz sasirmayin efendim.

- Storsur'a backhand cross court yerine backhand paralel kullanmasi yonundeki baskilar artiyor. Bu yolla daha guzlu olan forehand kanadina daha fazla top alabilirmis. Bunu soyleyense calistiricisi David Taylor.

- Daha once "Federasyon baskanligina gozumu diktiysem oglusumun kupalarini gormek nasip olmasin." diyen Srdjan Djokovic supriz (!) bir sekilde federasyon kuruluna 3 kisiyi aday gostermis. Hepsi basarili ve zengin cocuklar olan bu is adamlari para bagislamayi vaad etmisler. Ama bizim Sircan "Onlar para vermezse federeasyonu bizzat ben finanse edecegim." demis. Kendisine "Yuru be!" diyor, federasyon islerine gomulup maclarda gozumuzun onunden cekilmesini temenni ediyorum.

24 Aralık 2010 Cuma

Video: Tanrim Beni Bastan Yarat...

Video: Bon Nadal! (Hehe..)

Ipek'in Iddiasi

Ipek Senoglu yakin bir arkadasiyla yilbasina kadar 3000 takipcisinin olup olamayacagina dair iddiaya girmis. Eger kazanirsa 2 hafta boyunca arkadasi kendisine guzel yemekler yapacakmis. Kaybederse de hic istemedigi halde saclarini kisa kestirecekmis.

Gerci blogu okuyan hemen herkes Ipek'i takip ediyordur ama yine de duyuralim dedik. Eklemeyen varsa iddia icin olsun olmasin sadece Ipek oldugu icin bile davransin bence.

Hem hangimiz birileri bize 2 hafta boyunca yemek hazirlasin istemedik ki?

Hangimiz sacimiz hain bir kuafor tarafindan fazla kisa kesildi diye uzulmedik ki?

Video: Neye Kizdiniz Siz??

23 Aralık 2010 Perşembe

Haberler...Haberler...Haberler...

- Wayne Odesnik'i hatirlarsiniz. Hani gecen sene Avustralya'ya girerken bavulunda HGH (buyume hormonu) bulunmustu da ceza verilmesi icin haftalarca beklenmis, o arada oynadigi turnuvalarda rakiplerinin kendisine ifrit olmalarinin da etkisiyle epey ilerlemisti. Hikaye tum sizofrenik yapisi ile devam ediyor. Bu sefer de cezasi yariya indirilmis ki bu sezonun hemen basinda tura donebilecegi anlamina geliyor. Cezasinin indirilme sebebi ise HGH olayina karisanlarin isimlerini vermeyi kabul etmis olmasi. Odesnik cezasi 29 Aralik'ta dolacak olunca "...aileme, arkadaslarima, babama, anama, danama..." seklinde odul toreninde duymaya alisik oldugumuz turden bir tesekkur konusmasi da yapmis. Fantastik, hatta bumbastik bir gelisme...

- AO wild card turnuvasinda finalde kaybeden Luacak ve Dokic'e beklenildigi gibi wild card verilmis.

- Sharapova'ya son anda lazim olursa diye Sydney icin bir wild card rezerve edilmis. Karti muhtemelen daha once oynayacagi Auckland turnuvasindan erken elenirse degerlendirecekmis.

- Robby Ginepri gecirdigi motosiklet kazasindan sonra Avustralya Acik'a katilamayacagini aciklamis.

- Jelena Jankovic calistirici Andrei Pavel ile deneme amacli olarak anlasmis. WTA'daki calistirici trafigini takip edenler beri gelsin. Surekli bir kose kapmaca var ama takip ediyorum hep birileri acikta kaliyor...

- Zimonjic'in Llodra hamlesini takiben Nenad'in Mirnyi'yi transfer etmesinden sonra acikta kalan Buphathi'nin anlastigi eski partneri Paes "Takim olarak nasil oynayacagimizi bilmiyorum. Uzun sure birlikte oynamadik, simdilik planimizda sadece Chennai ve AO'i birlikte oynamak var." demis.

- Agassi, Roddick ve Murray'in eski calistirici Brad Gilbert Kei Nishikori ile calisacakmis. Kei'ye 15 turnuvada eslik edecegi soylenmis ki, Nishikori sakatliklari nedeniyle ancak 15 turnuvada saglam saglim oynayacagindan bu bana gore butun sezon demek.

- Olympus ile USTA arasinda sponsorluk nedeni ile tarrisma cimis. 2013'e kadar olan anlasmanin son iki opsiyonlu olunca Olympus cekilmek istemi ama USTA "Beni birakamazsin" demis. Taraflar mahkemelik.

22 Aralık 2010 Çarşamba

Bu Kez Nadal

Tahminler yanlış çıkmadı, Nadal 3 sette kazandı. Maçı kesik kesik izleyebildim ama kesinlikle düne göre daha güzel puanların oynandığını söyleyebilirim. İlk sette özellikle tiebreak'te çok iyi iş çıkardı Rafa. İkinci sette Federer, çok iyi bir return ace ile servisi kırdı ve o servis kırmayla seti 6-4 götürdü. Son sette ise tamamen ciddi bir Nadal gördük. Hiç laçka, boş puan oynamadı neredeyse. Karşıda da maçı kaybetmesi gerektiğini bilen :) bir Federer olunca son set çok uzamadı, 6-1 ile Nadal'a gitti.

Maçlar beklentilerin çok altında ya da çok üstünde değildi ama ben biraz daha eğlenceli geçmesini beklerdim. Ayrıca dün Zürih'teki kortun atmosferini beğenmedim demiştim ama bu kort da farklı değildi. Üstelik kortta çiftler maçı için kullanılan çizgi yoktu, ki bu benim çok sinirimi bozan bir olaydır. Nedendir bilmiyorum...

1 hafta-10 gün kadar sonra Abu Dhabi'de oynayacak bu genşler. Orada da yarı final maçlarını kazanırlarsa yine oynayacaklar. Nadal-Federer maçı olmuyor diye diye adamları 2 ayda 4 kere oynattık, görün gücümüzü...

21 Aralık 2010 Salı

Federer Sözünü Tuttu

Federer dediği gibi yaptı. Noel hediyesi olarak Nadal'a ilk seti verdi, sonrasında maçı kazandı. :) Keyifli bir maç diyemem açıkçası. Çok dikkatli izlediğim de söylenemez. Bir kere atmosfer pek hoşuma gitmedi, onu diyeyim...

İlk sette servis oyunları klasik şekilde hızlı hızlı geçerken 4-4'te servisi kıran Nadal, servisleriyle seti noktaladı. İkinci setin başında adeta "bilerek kaybediyorum bak bu oyunu!" diyen Nadal, servis kırdırdı ve 3-0 geriye düştü. Nadal bir ara 4-2'de servis kırma puanı yakalasa da bu şansı değerlendiremedi ve set 6-3 ile Federer'e gitti. Son sette Nadal 2-1 öndeyken Federer servisinde iki servis kırma puanı yakalayınca "yenilmem lazımdı, eyvah!" moduna girdi ve arka arkaya ace'ler geldi. 3-2'den sonra iki kez servis kırdıran ve 4 oyun üst üste kaybeden Nadal, maçı kaybetti.

Maç sonrası saha içi röportajında "Federer seni iki kez üst üste yendi, onu hala seviyor musun?" sorusuna, "Biraz daha az" yanıtı geldi Rafa'dan. :)

İkili, yarın TSİ 20.00'da bu kez Madrid'de oynayacaklar. Eurosport bugün olduğu gibi yine yayın yapacak. Maçın senaryosu da bu akşam olduğu gibi mi olacak, göreceğiz...

Foto: Mac Oncesi

-..dedim ben daha onu yeni yendim. Yani simdi ne gerek var degil mi?
Neyse gec kalmasak bari..

"Hmm.. Ucak tutmus bunu.."

- Korkma, ogle yemeginde peynir yedirmeyecegim..

"Ahahaha, topun gittigi yere bak..:)"

- Olm, adam topa vurmayi unutmus diyorum!!!


Ayrica embed edemedigim videolar burada.

(Butun fotolar: Federer facebook)

Foto: Isin Bitince Geri Getir

20 Aralık 2010 Pazartesi

Video: Tavan Arasindan





Video: "..For Me, Is A HORROR!!"

Korktugu belli oluyor, evet...

Murray Ilk 6 Ay Corretja Ile

Gectigimiz sezonun sonlarina dogru calistiricisi ile yollarini ayirip serseri mayin gibi ortalarda dolanan Andy Murray 2011'in ilk 6 ayinda Alex Corretja ile calisacakmis.

Murray Corretja ile daha onceden de calismlara baslamisti aslinda. 2008 yilindan beri toprak kort oyununu adam etmek adina yari zamanli olarak birlikte calisiyorlar. Bu nedenle ilk 6 ay icin Corretja secimi cok da mantiksiz degil. Zaten ilk 6 ayin 3'unde birlikteler neredeyse.

Haberler

- Arjantin'deki Copa Peuguot turnuvasından bahsetmiştik. Monaco ile Nalbandian gruplarındaki iki maçı da kazanarak finalde karşılaştılar. Final maçını 7-6 6-3'lük iki set sonucunda Nalbandian kazandı. Son gün Moya ile Gaudio'nun gösteri maçı oynaması da planlanıyordu ama burada ufak bir değişiklik oldu. Gauido sakatmış; yerine Guillermo Canas oynamış. Moya 3 sette kazanmış maçı.

- Wozniacki bugün Türkiye'ye gelmiş reklam filmi çekimi için. Her haber sitesinde boy boy fotoğrafları da var zaten. NTV Spor'a bir röportaj vermiş ama o röportajda pek kayda değer bir şey söylememiş. Bildiğimiz sıradan şeyler işte. Benim asıl merak ettiğim Kobe Bryant THY ile anlaştı diye gaza gelen Ermeni diasporasının Wozniacki'yi de tehdit etmesini en yakın zamanda bekliyoruz. Evet.

- Bu hafta İspanya'da bir hazırlık turnuvası daha vardı çoğu İspanyol oyunculardan oluşan. 8 oyuncu, eleminasyon sistemiyle oynanmış bir turnuva. Çeyrekte Almagro, Raonic'i; Kohlschreiber, Granollers'i; Ferrer, Olaso'yu; Robredo ise Ljubicic'i yenmiş. Yarı finallerde Almagro ve Robredo, sırasıyla Kohli ve Ferrer'i yenmiş. Robredo finalde de Almagro'yu mağlup etmiş. 2001'den beri her sezonu top 50'de bitiren Robredo, bu yılı 50 numarada bitirerek son 9 yıl içerisindeki en kötü derecesine ulaşmıştı. Hakikaten onun standartları için çok kötü bir yıldı. 2011'de toparlayacağını düşünüyorum.

- Sharapova, sevgilisi Sasha Vujacic'in maçını izlemiş dün. Vujacic'in Lakers'tan Nets'e takas olmasına üzülmüştür eminim. Los Angeles ile New Jersey bir değil tabii...

- Geçtiğimiz hafta bolca haber geçtiğimiz Avustralya Açık için Amerika ve Avustralya Tenis Federasyonları'nın düzenlediği wild-card turnuvaları sonuçlandı. Rogowska, Dokic'i 2 maç puanı çevirerek mağlup ederken, Matosevic, Luczak'i 5 set sonunda geçmeyi başardı.

- Amerika'da ise Ryan Harrison zorlu bir yarı final maçının ardından finali kazandı. Yarı finalde son seti 9-7 kazanan ve maç için servis karşılamak zorunda kalan 18 yaşındaki genç raket, finalde 2010 Amerika Açık junior şampiyonu Jack Sock'u 4 sette mağlup etti. Harrison geçtiğimiz sene de bu turnuvayı kazanmış ve Avustralya Açık'ta ana tabloda mücadele etmişti. İlk tecrübesinde kaybetmişti, bu sefer kazanabilir iyi bir kurayla... Kadınlarda ise Lauren Davis kazandı. 93'lü raket finalde Coco Vandeweghe'ye sadece 4 oyun bıraktı. Neler yapacağını merakla beklemekteyim.

- Bunlar dışında Fransa Tenis Federasyonu'nun verdiği wild-card'lar var bir de... Onlar turnuva düzenlemeden veriyorlar ama... Kadınlarda Virginie Razzano, erkeklerde Benoit Paire wild-card sahipleri olmuşlar.

- Bir de Asya Tenis Federasyonu'nun wildcard'ı var. Kadınlarda kime gider bilmem ama erkeklerde Go Soeda alır bunu diye tahmin ediyorum. Bunun dışında Avustralya Tenis Federasyonu 4 tane daha wild-card verecek. Bunların da Luczak, Ball, Ebden ve bir başka genç isme gideceğini düşünüyorum. Tomic bence alamayacak...

19 Aralık 2010 Pazar

Arjantin'den Görüntüler







Moya ve Nalby güzel eğlenmişler




Bu da Marat'ı özleyenlere gelsin




Nadal-Federer Maçları Eurosport'ta

İyi haber geldi. Salı Zürih, çarşamba Madrid'de arka arkaya gösteri maçı oynayacak olan Nadal ile Federer'i Eurosport ekranlarından izleyebileceğiz. Salı akşamı 21.30, çarşamba akşamı ise 20.00'da oynanacak maçlar. İkisi de yayınlanacak. Normal sezonda erkekler tenisini ucundan gösteren Eurosport'tan beklenmedik ama aynı zamanda güzel bir hamle olmuş. Adı bu kadar büyük maçları (gösteri maçı da olsa) internetten izlemek istemem... :)

Kort İsteyen?

Federer ve Nadal'ın Madrid'de oynayacağı yardım amaçlı maçtan sonra kort parçalanıp satılacakmış.

Yardım amaçlı tabi...

Haberler

- İçlerinde 1 adet kupa da bulunan Sampras'ın çalınan hatıralarının br bölümü polis tarafından bulunmuş. Tahminim hırsızlar bu nesneleri satamayacaklarını anlayınca farklı noktalara ekmeye başladılar.

- Sania Mirza Bojana Jovanovski'yi Dubai'deki 75k'lık challenger finalinde 3 sette yenmiş.

- Amerika'daki wild card turnuvasında Vandeweghe ve Lauren Davis rahat ilerlerken Harrison zorlanmaya devam ediyor. Yine 3 sette galip gelen Ryan Harrison bu sefer rakibi Rhyne Williams' maç için servis atma şansı vermiş.

- Sharapova'nın Prince ile olan anlaşması bitmiş. Yerine hangi raket markasının geleceği henüz belli değil. Ancak bu sene Venus Williams'ın kullandığı bir raketin dibinde P logosu görülmüştü. Prince Sharapova yerine abla Williams'ı tercih edecek olabilir önümüzdeki sezon.

- Geç oldu biraz ama Marsel'i resmi web sitesi yayına başlamış. www.marselilhan.net.