2 Ağustos 2012 Perşembe

Foto: Rafa

"Toronto'dan çekilme duyurun için fotoğraf çekeceğiz. Üzgün bak Rafa..."

Olimpik Tenis: Olan Biten

Çeyrek finaller tamamlanır, madalya adayları belli olurken son duruma bir göz atalım...

Tek erkeklerde ilk 3 seribaşı finale giderken, Ferru'yu kaybettik dün. Şu merkez kort çatısı yapıldığında bir de kullanma kılavuzu verselermiş diyorum. Son set 5-4 iken kort mu değiştirilir yahu? Hem kort değiştirilecek hem de kapalı korta geçilecek... Maçta kalmak için servis atana patladı tabi bu durum ve Ferrer kaybetti. Bu kort değişikliğini 2009'da Gonzo-Ferrero maçında da karanlık sebebiyle önermişlerdi de iki taraf da gülmüştü diye hatırlıyorum. Tsonga-Raonic'ten sonra ikinci bi maraton maç düşüncesi organizasyonu korkutmuş olabilir belki ama Ferrer-Nishikori maçından da maraton çıkmazdı bence. Bugüne dek ne kadar maraton maç gördüysem hep bir tane iyi servis atan ve ace ile puan toplayan adam olur; ne Ferrer ne de Kei'de böyle bir potansiyel yokken boşuna korktular bence. Ülkelerin madalya şansına bakınca, madalya alma ihtimali en yüksek olan ülke İsviçre, en zayıf olan da Arjantin bence. Aslında Sırbistan'ın şansı da Arjantin'e yakın. Djokovic çok baskın değil ve yarıda Murray'e elenir diyorum.

Çift erkeklerde madalya garantileyen bir ülke var: Fransa. Benneteau/Gasquet ikilisi Bryan kardeşler, Tsonga/Llodra ikilisi ise FLo/Ferru ikilisiyle oynayacak. Final şansı yüksek olan ekip 2 nolu seri başı olan Tsonga/Llodra ikilisi tabi. Ama her iki ekip de yenilse en azından gümüşleri var. Madalya çıkarmak için en çok çalışması gereken ülke İspanya burada.

Tek kadınlarda ise gümüş madalyayı garantileyen ülke Rusya: Sharapova-Kirilenko yarı finali var. Diğer tarafta Azarenka-Serena oynayacak. Serena eze eze ilerliyor ve bence altının en güçlü adayı şu an. Diğer yarı finali Sharapova alırsa, Azarenka da bronz alır diyorum.

Çift kadınlarda ise Amerika bir madalya almayı garantiledi, aynen çift erkelerde Fransa'nın durumundaki gibi ikişer takımla tablonun iki yarısındalar. ama bu sefer ekiple roldukça güçlü; Wiliams kardeşler ve Huber/Raymond. Huber bu sefer bir olaya karışmasa bari. Diğer ikililer Çek Hlavackova-Hdarecka ve Kirilenko-Petrova. Kadınlarda hem Serena hem de Kirilenko her iki tabloda da madalya turlarına kaldı. Erkeklerde bunu başaran yok.

Karışık çiftlerde çeyrek finaller henüz oynanmadığından yorum yapmak için erken...