23 Kasım 2010 Salı

Nadal - Roddick Maci

Nadal'i cingene pembesi tisortu ve sari bandanasiyla gorunce "Eyvah!" dedim. Oncelikle bunu itiraf edeyim. Tam da ne guzel pembe tisortuyle yerlere yuvarlanan Rafa goruntulerinden kurtuluyoruz derken olacak is degildi bu.

Mac aynen Federer - Ferrer maci gibi basladi. Roddick Federer, Nadal da Ferrer oluyor. Ilk set bu senaryoya uygun olarak devam etti; Nadal'in ilk servisleri oyuna girmiyor, girse de puan olmuyor, cift hatalar ayni oyunda gelebiliyor; cizgiler zorlanirken toplar disari firliyordu. Nitekim ilk seti Roddick 63 ile aldi.

Ikinci set de yine ayni senaryoya uygun seyretti. Nadal daha iyi oynamaya basladi. Roddick servis kiriyor ama Nadal kirdirdigi servisi geri aliyordu. Set herkesin kendi servisine tutunmasi ile tie-break olana kadar devam ediyor, tie-break oyununda Nadal ilk mini break alan taraf olsa da sonradan geriye dusmeyi beceriyor, ama nasil oluyorsa tekrar one gecip seti aliyordu. Senaryo ayni olmasina ragmen Roddick'in basini yakan detay suydu; daha iyi oynayan bir Nadal her zaman daha iyi oynayan bir Ferrer'den daha tehlikelidir.

Ucuncu set ikinci setin ikinci yarisinda yakalanan ritmle devam etti. Nadal 3. oyunda servis kirdi ve bu fark onun seti almasina yetti. Zaten sette baska servis kirma puani da olmadi. 6-4 ile seti kapatan Nadal 200 puani da aldi goturdu.

Istatistiklere baktigimizda Roddick'in mac boyunca azimle servis attigini goruyoruz. 18 ace yapmis Andy. Bir de yorumcunun dikkatimizi ceke ceke bilincaltimiza isledigi ikinci servisleri forehand ile karsilama durumu var. Tabi Nadal o kadar cok ikinci servis atti ki, bol bol gozlemleme sansi bulduk. Ancak ikinci servislerin rakip icin avantaj oldugunu goz onune alacak olursak Nadal'in %59'luk ikinci servisten puan cikarma orani ile (ki kendisi bu konuda onde gelen isimlerdendir) bu kanadi yeterince iyi korudugunu soyleyebiliriz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ya yok....tişörtü çok güzeldi...daha doğrusu renk cümbüşü çok yakışıyor rafa' ya...bi siyah yakışmamıştı....dün onu izlerken sürekli ağzım kulaklarımdaydı...tamam kötü oynadı ama olsun...normalde kazanacağını biliyordum...sadece omuzu sorunluysa kaybeder diye düşünüyordum....roddick' e de yenilemez herhalde normal şartlarda....o kadar da değil..

esra

kirpi dedi ki...

Ben de zaten 2009 RG'yi hatirlattigi icin sevmiyorum renkleri. Yokse giysin renkli renkli, sorun degil.. :)

Kendi dedi ki...

o renkler biraz da İspanya bayragina gondermeydi,
bence olmayan tek sey gri sortuydu,oyununda sıkıntı yoktu Nadal'ın, tenisi sadece ace atmaktan ibaret kılmadıgı icin bile iyiydi Nadal

kirpi dedi ki...

Dün Nadal ile ilgili tek sorun çok fazla basit hata yapmasıydı, ama hem 5 hafta ara vermesi hem de zemine alışma faktörü göz önüne alınırsa iyi toparladı.

Erman Tüneri dedi ki...

İyi maçtı hatta 2. sette maç tie breakte aha dedim bu sefer Roddick kazanacak :P ama ama ama :P Pempe tişört iyide bandana ıhh =) Olsun sonuç önemli değil haydi Fedex =)