27 Kasım 2010 Cumartesi

Nadal Finalde

-Amca finaldeyiiiiiimm!!!!!!!! :-))))

Ilk 4'un kendi arasinda yaptigi maclar icerisinde yilin en heyecanli maclarindan biriydi herhalde (Murray tekrar ilk 4'te bu arada :)).

Taraflar ilk sete kendi servis oyunlarini iyi oynayarak basladilar. Tie-break oyununa kadar servis kirma puani dahi olmadi. Hatta deuce bile olmadi, gorulen en yakin skor 40-30'du. Nadal tie-berak oyununda 5-2 one gectikten sonra uyuklayinca durum 5-5'e kadar geldi. Ama Rafa Murray servisinde set puanini aldi.

Ikinci set ilk sete benzer bir sekilde baslamakla birlikte Nadal macin arka arkaya gelen ilk 2 servis kirma puanini harcayinca ve defansa cekilince 3-2'den sonra 4 oyun ust uste vererek kaybetti seti. Bunda yaptigi basit hatalarin da rolu buyuktu.

Ucuncu sette Nadal daha ucuncu oyunda servis kirdi. Set sonuna kadar servislerinde bir sekilde hayatta kalmayi basardi ve 5-3'te mac puani yakaladi Murray oyununda. Ama Murray iyi servislerinin de yardimiyla oyuna tutundu. Bu noktada cogu kisi iyice gerilen Murray'in maci kaybedecegini zannediyordu ama o da ne? Defansif oynadigi servis oyunu Nadal mac puani bile goremeden rakibine teslim etti. Daha sonra Murray Nadal'in kendisini oldukca zorladigi oyuna tutunmayi basardi. Simdi Nadal dusunsundu. Nadal dusundu, dusundu ve 15'e karsi kendi servis oyununu kazandi. Zaman tie-break zamaniydi. Nadal tie-break'e olabilecek en kotu sekilde baslayip 3-0 geriye dustu. 2 mini break vermisti ki bunlarin birini hemen geri alip 3-1 yapti. sonra bir Murray'e bir Nadal'a derken 4-2 oldu. Nadal iki puan daha aldi ve 4-4 yapti. Durum esitlenmisti. Kendi servis oyunlarinda bir Murray iki Nadal derken 6-5 Nadal one gecti. One gectigi puanda Murray'i yere yigan Nadal oyun tarizyla rakibini sakatlamaya en cok yaklasan oyuncu oldu. Murray cok kotu durumda degildi fakat ve kendi servisinde ikinci kez mac puani cevirdi ve 6-6 yapti. Nadal bu macin boyle bitemeyecegini dusundugunden Murray servisinde puani aldi ve kendi servisindeki puanla da maci bitirdi.

Her iki taraf da genel olarak zevkli bir mac izlettirdi. Murray'in Nadal'in oyununa duydugu begeninin de etkisiyle iki oyuncunun tarzi benziyor; ozellikle son zamanlarda Murray daha fazla atak yaptigi icin. Her ikisi icin de ayni sey gecerliydi bugun; atak yapmayinca etkisiz kaldilar. Bazen ikisi birden atak oynadi, bazen ikisi de defansa cekildi. Nadal kritik puanlari daha iyi oynadi denebilir ama bu yine de neden mac icin servis atarken servisini kirdirdigini veya 2 mac puani kacirdigini aciklamiyor. Servis kirdirdigi bir oyunda Nadal'in 0-40'tan kurtulana kadar fazlasiyla atak oynadigini ama beraberlikten sonraki iki puanda yine defansif kalip servis kirdirdigini gorduk mesela. Bir de Nadal'in ikinci, Murray'in ise 3. setteki kotu ilk servis performanslarina deginmek lazim.

Bu mac Murray'in bir 3 set uzerinden oynanan macta ilk kez iki tie-break kaybettigi mac olmus. Ilginc. Nadal ise 1000 puani cebe atti finale giderek. Bir de ucuncu setin sonlarina dogru oyanan bir puan yilin puanlarindan biriydi. Iki tane arka arkaya cok cok iyi cikartilan top gorduk. Nadal-Murray maclarina ozel bir puandi bence.

(Foto: yahoo.sports)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

9. oyundaydı o puan, nefisti gerçekten, herkes ayakta alkışladı.

Maç çok güzeldi, sonuç da çok güzel.

Rafa'nın hali de çok güzeldi maç bitiminde.

Russell dedi ki...

Tek kelime: Epik

sekoser dedi ki...

İyi maçtı, ama bu bence Rafa'nın en iyi hali değildi, Murray bu şekilde iyi oynarken işi bitiremedi, bence maçı kazanmaktan korktu. Kaldı ki Kirpi'nin alttaki başlıkta dediği gibi Nadal psikolojik olarak da çok sağlam gelmedi bana. Hayatta yapmayacağı basit hatalar yaptı mesela. Zaten Roddick maçı ve Djokovic maçlarında da bu sinyalleri verdi.

Final maçı bu kadar zevkli olmayacak bence.