17 Mart 2012 Cumartesi

Video: Federer - Del Potro Maçı



Hizmette sınır tanımıyorum. Buyrun, kesintisiz reklamsız izleyin :)

Maçtaki şenlik 19:50'de başlıyor. Del Potro Federer ilk servisine itiraz ediyor, şahin gözü çalışmıyor. Mo kurallar gereği ilk karar geçerli diyor. Del Potro'da "Nası yeaaa, nah bu kadar dışardaydı, Federer bile biliyor out olduğunu" diyor. Mo ise "Göremedim üzgünüm" diyor.

Mo'nun görmesi gerekir tabi ama ilk görmesi gereken kişi o değil. Verdiği karar pratikte yanlış gibi, zaten sonra özür de diliyor ama Del Potro sakinleşmiyor. Ama maçı etkileyen de bir durum yok bence.

Bu arada bu kanalda nerdeyse tüm IW erkekler maçları var...

(Bir şey değil efendim ne demek, ben sizler için varım :) )

Indian Wells Final ve Yarı Finaller

Bayanlarda final AO rövanşı şeklinde oluştu: Azarenka Sharapova'ya karşı.

Sharapova aşağıdaki olaylı Kirilenko maçından sonra bu turnuvada iyi bir grafik yakalayan Ivanovic ile karşılaştı. Ama bildiğiniz gibi Ivanovic sağlıklıysa kötü oynar, iyi oynamaya başlayınca da sakatlanır. Yarı final maçının ikinci setinin hemen başında çekilmek durumunda kaldı Ivanovic. Azarenka ise 2012 formunu devam ettirerek son dönemlerde çıkış yakalayan Alman oyuncu Kerber'i geçip finale yükseldi. Sharapova son maçlarını hiç rahat kazanamadığından finalde süpriz beklemiyorum; Azarenka alır bence.

Erkeklerde ise yarı final günü. İki yarı finalist Isner ve Nadal ayrı yarılarda olsalar da bugün çiftler finalinde karşılaşacaklar. Isner ve Querrey İspanyol çifte ters gelebilir. Yarı finallerde ise tipik bir Federer-Nadal eşleşmesinin yanında, Murray sağolsun, atipik bir Isner-Djokovic eşleşmesi göreceğiz. İlk maç çabuk biter bence ve Djokovic'in olur. İkinci maçta Nadal favori gibi ama onun da yarı final maçı beklenenden çok yakın geçti. IW'de hava daha kapalı ve rüzgarlı olacakmış bugünlerde. Nadal maçında da ilk sette kameraya yakın duran oyuncuların gönderdiği toplar hissedilir derecede kısa düşerken, diğer taraftaki oyuncular için de tam tersi geçerli. Maçın devamında, özellikle de son sette yine etkisini gösterip şiddetlenen rüzgar oyun dengelerini bozmuş. Zaten özet görüntülerde de topun "asılı kaldığı", adeta gitmek bilmediği hissediliyor. Özellikle Nalbandian'ın normalde çok iyi olan backhandini ikinci setin ortalarında garip bir şekilde sekerek vurduğu pozisyon rüzgar etkisini hissettiriyor.

Bolca basit hata yapmış Nadal ve turnuvada kırdırdığı ilk servisle seti vermiş. Federer ise çok daha rahat bir maç çıkarmış ve 5 oyun bırakarak geçmiş Del Potro'yu. Del Potro maçın başında hawkeye sisteminin çalışmaması ile ilgili bir şeylere kızıp kopmuş biraz. Büyüsün artık biraz diyorum.

Daha önce oynanan yarı finallerde de Djokovic Almagro'yu skor olarak rahat ama oyun oyun bakıldığında çekişmeli geçen bir maç sonunda geçerken, Isner skor anlamında dengesiz bir maç çıkartarak Simon'u eledi. Nadal-Djokovic finali olur gibi geliyor ama Nadal aynen 2010'daki gibi yarıda elenip çiftleri alsa, sonra yine 2010 gibi devam etse şikayetçi olmam :)

16 Mart 2012 Cuma

Video: Hindrance



Kirilenko buraya "Vallahi ben raketi yere 4 kez bilerek vurmadım" dese de hakem yememiş, biz de yemedik.

Burada puan Sharapova'ya gitmiş. Avantaj açıkça onda olduğuna göre bu mantıklı. Ama normalde hindrance olduğunda WTA turnuvaları dahilinde benim bildiğim puan tekrarı olur, ITF'de ise puan doğrudan karşı tarafa verilir. Burada hakem inisiyatif almış galiba kural istismarı olmasın diye. Ya da ben kuralları yanlış biliyorum...

Video: Adam Düşüyoooor!



Yalnız izleyicileri feci kıskandım. İstanbul'da oyunculara en yakın olabilecek koltuklardan izlemiştim maçı ama yine de oyuncuların kafaları bizim dizimiz hizasındaydı. Yan kort keyfi bambaşkaymış.

13 Mart 2012 Salı

Video: Andy ve Kariyer Seçenekleri

Wells'den Bazı Notlar


Bayanalrın sezon sonu finallerinde ilk günün son maçını Sam Stosur kazanmıştı. Stosur'un attığı 3. topu yakalamak için bir hayran tribünlerde 3-4 sırayı aşarak öne atlamış ve düşmüştü. Turnuvanın en eğlenceli görüntülerinden biriydi herhalde ve ben göremedim tabi o an çıkışa yönelmiş olduğumdan. Yukarıdaki fotoğraftaki amca da Nadal'ın attığı son topu yakalayayım derken korta düşmüş. Ancak bizim İstanbul'daki taraftardan daha şanslı; Nadal önce elini sıkmış, sonra sarılmış. Görünüşe göre topu da almış amca :)

Bir önceki postun yorumlar bölümünde bahsettiğim bir virüs sorunu var Wells'de. Bilinen son kurban Kvitova. Çiftler maçından çekilmiş. Ateşli, kusmalı iğrenç bir salgın hastalıkmış ve solunum yoluyla yayılıyormuş. Turnuvanın daha bir haftası ver ve son kalanların sağ çıkması mucize gibi olacak.

Bunun dışında çizgi hakemlerinden çok şikayet geliyormuş. Son zamanlarda çizgi hakemleri kendilerini iyice saldılar, AO'da biel durum böyleydi. Birileri onlara hawkeye'ın sadece çok çok yakın kararlarda emin olunmak için korlara konduğunu söylemeli. Oyuncular yakın gibi görünen her topa itiraz ederek haklarını erkenden tüketince anlamı kalmıyor çünkü.

Bir de dün akşam, bugünün programını yaparken David Ferrer'i unutmuşlar. Yuh demek istiyorum izninizle. İlk açıklanan programda Ferrer-IStomin maçı yokmuş. 4 tane kort var ve 4. kort sadece çiftler maçlarına ayrılmış. Ferrer 3 nolu, yani en bir yan kortta yarın. İlk program oluşturulduktan sonra diğerlerini rahatsız etmek istemediler herhalde. Baghdatis-Dolgopolov maçı 2 nolu korttayken Ferru kort 3'te. Yorum sizin.

11 Mart 2012 Pazar

Indian Wells - 1. Haftanın Sonu

Indian Wells'de ilk tur maçları oynandı, ikinci tur maçları ise bugün tamamlanacak.

Erkeklerdeki ilk 4 seri başının durumlarına kabaca değinelim. Kurada Federer Nadal'ın tarafına düştü. Hem Federer hem de Nadal ikinci tur maçlarına bugün çıkacaklar. Federer bu sefer çiftlerde oynamıyor. Geçen sene finalde yenildikleri at kuyruklar (Malisse ve Dolgopolov) bu yıl yine oynuyor. Nadal ise ilk çiftler maçı ile en azından korta ayak basmış oldu. M. Lopez ile Zimonjic ve Llodra ikilisini geçmişler. Maçtan sonra Zimonjic "Bugün Llodra'nın maçı vardı, maç Cumartesi günü oynanabilirdi, o gün Nadal'ın maçı yoktu" diye dırlanmış. Bu tarz takvim çakışmaları her zaman oluyor, şikayetin manası yok bence.

Djokovic de teklerde ilk maçına bugün çıktı ve Golubev'i 6-3/6-2 ile yendi. İyi başlangıç ama Golubev de Golubev'dir. Bir sonraki maçı Kevin Anderson ile olacak. Kurası iyice rahatladı zira Murray bu sene de G.G. Lopez karşısında kendi kendini imha etti. 6-4/6-2 ile kaybetmiş ve gerçekten çok kötü oynamış. Çiftlerde kardeşi ile ilk maçlarına bugün çıkacaklar. Djokoivc ise Troicki ile oynadığı çiftler maçını F.Lopez/Granollers ikilisine kaybetti.

Kadınlarda ilk tur maçlarının çoğu çekişmesiz geçti. İstisnai seri başı isimler Mona Barthel'i çok zor geçen Azarenka ve Lepchenko karşısında maçta kalmak için servis karşılayan Bartoli. Jankovic jet-lag olduğunu belirtmiş Hampton mağlubiyeti sonrasında. Çiftlerdeki başarılarına alıştığımız King ise Pavlyuchenkova'yı yenerek genç tenisçinin düşen formuna bir daha dikkati çekmiş. Lisicki ise Dominguez karşısında 6-1/6-4 ile yenilen taraf oldu.

Azarenka-Kuznetsova, Pennetta-Radwanska, Kvitova-McHale ilginçleşebilecek 3. tur eşleşmeleri gibi görünüyor.

Erkeklerde ise tablonun alt tarafı şekillenmedi. Ama Djokovic tarafında Djokovic-Anderson, Roddick-Berdych, GGL-Harrison maçları ilgi çekici olabilir.