7 Ekim 2013 Pazartesi

Video: FeZerer


Şirin! (Vol-2)

6 Ekim 2013 Pazar

Şampiyon Djoko!

Pekin’de düzenlenen ATP 500 turnuvasının finalinde gülen taraf Rafael Nadal’ı mağlup eden Novak Djokovic oldu. Djokovic, bu galibiyete rağmen dünya 1 numarasını Nadal’a kaybetmekten kurtulamadı.
Maça servisle başlayan Djokovic, 2. oyunda bulduğu ilk fırsatta Nadal’ın servisini kırarak 2-0 öne geçti. Setin geri kalanında her iki taraf da servislerine rahatça tutununca, setin skoru 6-3 ile Djokovic lehine oldu. İkinci sette de tablo değişmedi. Nadal’ın ilk servis oyununda 3 tane oyun puanını karşılayan Sırp raket, yakaladığı ilk servis kırma fırsatını değerlendirerek sette 1-0′lık üstünlüğü yakaladı. 2-0′da, bir kez daha servis kırmak için yakaladığı fırsatlardan yararlanamasa da, Djokovic setin geri kalanında sıkıntı yaşamayarak, bu seti de 6-4 aldı ve maça noktayı koydu.
Maç boyunca kendi servis oyunlarında 6 oyununu tek bir puan dahi vermeden “love game” ile alan Djokovic, maçın toplamında servisinde sadece 6 puan kaybetti. Nadal hiçbir Djokovic servisinde 40′ı göremedi ve baştan sona özellikle kendi servis oyunlarında üstün bir oyun ortaya koyan bugünün 1, yarının dünya 2 numarası Djokovic, haklı bir galibiyete imzasını atarak Pekin’deki üst üste 4. şampiyonluğunu kazandı.
Nadal’ın ise bu sene sert kortlardaki yenilmezlik serisi böyle sona ermiş oldu. Nadal’ın geçtiğimiz seneki Miami turnuvası da dahil olmak üzere 29 maçlık sert kort yenilmezlik serisi bulunuyordu.
Yarın başlayacak Şangay Masters turnuvasında Nadal dünya 1 numarası, Djokovic dünya 2 numarası olarak boy gösterecek olsa da, kuralar dün çekildiği için Djokovic bu turnuvada olduğu gibi 1 numaralı seribaşı olarak boy gösterecek. Djokovic, geçtiğimiz sene Şangay finalinde Murray’i yenerek şampiyonluğa ulaşırken, Nadal ise sakatlığı sebebiyle turnuvaya katılamamıştı.