27 Kasım 2010 Cumartesi

WTF: Nestor-Zimonic vs Bryan-Bryan


Maci anlatmadan once biraz ciftler haberi verelim. Bu turnuva Nestor-Zimonic ikilisinin son turnuvasi. Zimonic seneye Llorda ile oynamak istediginden ikili ayriliyorlar. Llorda'nin neden son zamanlarda file onunden ayrilmadigini daha iyi anlayaniliyoruz boylelikle. Nestor ise yoluna Mirnyi ile devam edecekmis. Bu ise Bhupathi'nin simdilik acikta kaldigi anlamina geliyor. Zimonic'in yeni partneri Llorda file onunde cok iyi ama yine de Nestor ondan daha iyi vole aliyor bence. Fakat Nestor 38 yasinda.

Ilk sette taraflar servislerine tutunarak ilerlediler bir sure. Setin sonlarina dogru Bryanlar servisinde iki cift hata olunca servis kiran taraf Nestor-Zimonic ikilisi oldu. Bir sonraki oyunda 40-40'da karar verici puanda puani alan Nestor ve Zimonic seti tamamladi. Ilk sette Bryan'larin oyunlari servis agirlikli gecerken, diger ikili Zimonic servis oyunlarini daha rahat oynadi. Bunda hem Zimonic'in daha iyi servis atiyor olmasinin hem de Nestor'un iyi vole aliyor olmasinin etkisi var.

Ikinci setin basinda taraflarin tutundugu 2 servis oyunundan sonra arka arkaya servisler kirildi. 4-2'de Nestor ve Zimonic'in 0-40'da arka arkaya 4 servis kirma puanindan yararlanamamasi servis kirma serisinin sonunu getirdi. Ikinci set de 63 ile bitti ama bu sefer seti kazanan Bryan kardesler oldu. Bu sette Zimonic ilk sete gore daha kotu oynadi ve daha kotu servis atti. Farki yaratan en onemli unsur buydu.

Super tie-break setinde taraflar bir onceki setteki kotu servis performanslarini unuttururcasina mac puanina kadar servislerini birakmadilar. Servis puanini kaybeden ilk takim olan Bryanlar maci da kaybetmis oldular. Skor 12-10.

Boylelikle toprak slami sampiyonlari sert kort slamlerinin sampiyonlarini yenmis oldu. Nestor ve Zimonic birlikte son maclarini yarin finalde oynayacaklar.

(Foto: yahoo.sports)

Hiç yorum yok: