2 Mayıs 2013 Perşembe

Avrupa Toprakları

Ben geçene sürede şunu gördüm ki iş seyahati yorgunluğu bambaşka bir şeymiş...

Ben yokken spoiler verdiğim üzere Nadal 8 yıldan sonra ilk kez Monte Carlo'da kaybetti. Hem de finalde Djokovic'e. Artık bu adamın Monte Carlo'yu kazanamaması kıyamet alameti statüsünde yer alsa da kaybetmesi dünyanın sonu demek değil bana göre. Geçtiğimiz 2 haftadaki yağmurlu havalar toprağın normal düzenini biraz bozdu. Bu Nadal için hem iyi hem kötü bir şey. Islak toprakta istediği oyunu oynamıyor, bu onun için kötü. Ancak zorla da olsa ıslak toprakta oynamaya alışması onun için iyi bir şey zira Roland Garros'ta geçen seneki gibi yağmur altında maç yapmayacağının hiç bir garantisi yok. Zaten Monte Carlo finalinde de geçen yılın RG finalindeki gibi oyunu yağmurdan etkilendi ve Djokovic şartlara daha iyi uyan taraf oldu. Bu arada turnuvada görece zor ilerleyen Djokovic'in finalde rahat olması da gözlerden kaçmadı. Erkeklerde Monte Carlo oynanırken kadınlarda Fed Cup haftası olduğundan WTA turnuvası oynanmadı.

Geçen hafta kadınlarda Stuttgart ve Marrakech turnuvaları oynanırken, erkeklerde ATP 500 olan ve iddialı toprakçıların geldiği Barcelona ile daha naif olan Bükreş turnuvaları oynandı. ATP turnuvalarını Rosol ve Nadal'ın kazanması bizi geçen yılın Wimbledon'una geri götürdü. Kadınlarda Stuttgart'ı Sharapova, Marrakech'i ise uzunca bir aradan sonra kupa kaldıran Schiavone kazandı. Barcelona 8. kez krala gitti. Bu arada kupa finali yine yağmur altında oynandı ve Nadal yine berbat başladığı (2 kez servis kırdırarak) maçı bu sefer çevirmeyi başardı.

Barcelona diyince aklıma gelen şudur....

Amatör

 Profesyonel

Bu hafta erkeklerde ve kadınlarda Estoril ve Munich gibi sonuçları bence Roland Garros şampiyonu hakkında çok da ipucu vermeyecek turnuvalar oynanıyor. David Ferrer Miami finalinde kaptığı sakatlık nedeni ile Monte Carlo'da oynamamış, Barcelona'da ise erkenden elenmişti. Bu hafta Estoril'de çeyrek finale geldi. İki haftadır iyi sonuçlar alan bir diğer isim Robredo. Ben son 2 yıldır "Daha da düzelmez" diyorum ama adam ciddi ciddi Roland Garros'a seribaşı olarak gidecek gibi görünüyor. Munich'e toprakçı olmayan isimler gitmiş zaten, bu turnuvayı geçebiliriz o nedenle. Estoril'de ise kadınlarda yine RG'de etkili olamayacak isimler var, belki sadece Carla Suarez 4. tur sinyalleri veriyor olabilir. Kadınlardaki duruma bir dipnot olarak Errani'nin geçen yılki performansına yaklaşamadığını da ekleyebiliriz.