13 Temmuz 2016 Çarşamba

Review: 2016 Davis Kupası Çeyrek Finalleri

Cuma günü çeyrek final eşleşmeleri başlıyor. Kısaca göz atalım.

Sırbistan-Büyük Britanya: Murray normalde oynayacaktı ama Wimbledon'ı kazanınca oynamayacağını açıkladı. Sırbistan'a gidecek takımla birlikte ama maçlarda yok. Toprakta oynanıyor seri ve Sırbistan'da da Djokovic yok. Lajovic ve Edmund takımların bir numaraları olacak. Öyle bir seri. Lajovic muhtemelen hem Edmund'u hem de Evans'ı yener. Britanya çiftleri alır. Sırplar 2 numarada Krajinovic'i mi oynatır Tipsarevic'i mi orası hiç belli değil. Resmen vasatlar serisi. 5. maça gider muhtemelen de kazananı kestirmek zor. Ev sahibi avantajıyla Sırplar önde yine bir adım.

İtalya-Arjantin: Bu da toprakta. Ama baya kaliteli seri olur. İki takımın da iyi toprakçıları var. Fognini ve Seppi çok formsuz ama Fognini motive olursa her türlü maç alır burada. Lorenzi'yi de kullanabilirler. Hem tecrübeli hem formda. Ama Arjantin takımı da sağlam. Delbonis, Pella, Monaco, Del Potro'yla geliyorlar. Del Potro giderek iyi gözüküyor. Burada hiçbir maçın net favorisi olmaz. Ama çiftleri alan götürür işi.

Çek Cumhuriyeti-Fransa: Berdych yok. Fransa ise iyi kadroyla geliyor. Tsonga ve Pouille oynayacak teklerde muhtemelen. Seri de kapalı sert kortta. Jiri Vesely formda Çeklerde ama Rosol için aynısı denemez. Mahut-Herbert şu an çiftlerde dünya 1 numarası ve Fransızların bu şartlar altında kaybetmesi için Fransızlıklarını yapmaları lazım.

ABD-Hırvatistan: Açık sert kortta seri. Isner-Sock'a karşı Cilic-Coric. Coric bu seneyi kötü geçiriyor. Isner da evinde deli tenis oynar. Coric'i indirir. Cilic'le de kafa kafaya oynar. Sock'un da Coric'i yeneceğini tahmin ediyorum. E çiftlerde de Bryan kardeşler varken favori ABD. Fransa'dan büyük sürpriz olur benim için kaybederlerse bu kadroyla.

Bükreş: Çağla Elendi

Bükreş'teki turnuvada ilk turda Kristina Kucova'yı 6-0/7-5'le geçmişti Çağla ama bu akşamki ikinci tur maçında Vania King'e 3 sette mağlup oldu.

Maçın büyük kısmını izledim ve açıkçası Çağla'nın net olarak büyük kısmını daha iyi oynadığı maçı kaybetmesinin tek sebebi büyük puanları kötü oynaması oldu. Alması gereken bir ilk seti tiebreak'te kaybetti. İkinci seti iyi oynayarak, bu sefer hata yapmadan kazandı. Ama son setin hemen başında verdiği break'le mental olarak da düştü ve bir geri dönüş yapamadı.

Yine de bu hafta aldığı puanlarla ilk 70'e girerek yeni bir kariyer rekoru kıracak. Haftaya da Bastad'da oynayacak. Büyük bir para ödenerek getirilen Kerber dışında buradaki gibi kayda değer isimler yok. İyi kura çekerse yine çeyrek finali zorlayabilir.