7 Ocak 2012 Cumartesi

Video: Şarapçı Dede

Video: Derdiniz Ne Kuzum?

Avustralya Öncesi Hazırlıklar

Hazırlıklar devam ediyor...

Andy Murray Brisbane'de sakatlıklarının etkisini hissettirerek başladıysa da turnuvaya giderek toparlanarak finale yükseldi. finalde atkuyruğum Dolgopolov ile oynayacak. İkisi geçen sene Avustralya Açık çeyrek finalinde karşılaşmışlardı.

Federer sırtından yaşadığı sorunun ardından dün turnuvadan çekildi. Bu Federer'in sıkça yaptığı bir şey değil ama sonuçta kendini koruyor artık. Avustralya için kendisinden hala ümitliyim.

Bir başka sakatımız Serena Melbourne yollarına düşmüş ama ayağının durumu hala belirsiz. İyileştirmeye çalışıyorlarmış. Avutralya ve sakatlık demişken Soderling'in mono yüzünden, Cilic'in de dizindeki sorun nedeni ile bu turnuvada yer alamayacaklarını hatırlatalım.

En sevdiğimiz bayanlardan Kivi Hopman Cup'ta Berdych ile oluşturduğu ikili ile esip gürlemeye devam ediyor. Kendisinden çok şey beklenmesinin üzerinde baskı oluşturduğundan yakınmış. Bu kısmen doğru zira Sharapova, Serena ve en son Kim Clijster'ın da sakatlık sorunu yaşaması ile meydan iyice Kivican'a kaldı. Son slam şampiyonu Stosur ise ilgilerin odağında değil, ona dikkat edilmeli bence.

Son olarak da Rafa yeni yıla bieraber girdiği Tsonga ve Monfils'i Doha finalinde buluşturdu. Aslında durum tam olarak öyle de değil çünkü Monfil dün oldukça iyi oynadı. Nadal ilk seti taktiksel olarak yanlış oynadığını, atak aramak yerine daha sabırlı olması gerektiğini ama atağa yönelmek istediğinden kendini buna zorladığını söylemiş. İyi kontraatak yapan ve iyi hareket eden oyunculara karşı sabırlı olması gerektiği bir gerçek. Bir de basın taoplantılarında kendini bu kadar açık eleştiren ve ifade eden bir başkası yoktur herhalde...

Son olarak Nadal'ın tekerlekli bavulu dile gelmiş... Konuşmak isteyenler buyursun..

5 Ocak 2012 Perşembe

Mumlar ve Romantizm

Şu romantik mumlu kortun interaktif halini yapmışlar. Buyrun...

Bir de ben o kadar bir şeyi yoktur dedim, Federer sırtından sorun yaşamaya başladı. Öncelikle aşkolsun, sonralıkla kendine iyi bak diyorum... Federer geleneksel olarak AO'yu iyi oynadığından olmadı bu, yakışmadı... Gerekirse turnuvayı bıraksın, iyileşsin. Olmaz öyle...

4 Ocak 2012 Çarşamba

Ne Güzel Turnuvamızsın Sen Doha...

Doha maçları bildiğiniz gibi ATP resmi sitesinden bedava stream ile yayınlanıyor. Yayının serbest olduğu ülkeler arasında Türkiye'de var ama flash ayarlarından geçmişi silmek gerekiyor, ben beceremedim...

Siz de mi beceremediniz? Üzülmeyin...


Buyrun size 8 saatlik 2. gün videosu. Turnuvanın resmi YouTube kanalından. Kanalı kurcalarsanız yayınlanan diğer bazı maçları da tekil olarak görebilirsiniz.

İyi seyirler!!

Bu??? Bu?? Nedir Bu?

Rafa çantasını evde unutmayı başardığından korta tekerlekli bavulla çıkmış... Bu zeki daha önce de Acapulco'da kazandığı kupayı havaalanına giderken takside unutmayı başarmıştı. Sponsorunun hediyesi olan ilk saatin çalındığını söylemişti ama ben onu da bir yerlerde unuttuğunu düşünmeye başladım.

Bir gün kendini de unutacak, o olacak...

Video: Aman.. Aman... Aman...



Serena fazla bir drama yapmadan tamamladı maçı ama turnuvadan da çekildi. AO'ya kadar acil şifa diliyoruz.

Foto: Şort Sorunsalı





Giderek kısalan şortları endişe ile takip ediyoruz...

3 Ocak 2012 Salı

Video: *Donk!*


0:55'deki bağırtı zavallı prensimizden geliyor. Top geldi miniğe devamında görebileceğiniz gibi. Sonra intikamını feci aldı tabi.

Ama önemli olan bu değil, gençler eğlenmiş sonuçta. Ferru gülsün, herkes gülsün!

Sivilce Mi O?


Yukarıdaki fotoğrafta Federer'in şakağında görülen sivilcemsi oluşum bugünlerde sevenlerini epeyce korkutuyor. Sebebi benzer bir şişikliğin 2008'de de görülmüş olması ve bu şişikliğin o zamanki gibi bağışıklık sisteminin çökmüş olması anlamına geleceği. Bağışıklık sistemi mono yüzünden çökmüştü bildiğiniz üzere.

Ben açıkçası bu konuda o kadar karamsar değilim. Benin tanıdığım Federer (çok yakından tanırım kendisini) 30 yaşına gelmiş, akıllanmış, mantıklanmış bir insan olarak kalkıp da monolu haliyle uyduruk gösteri turnuvasında laf olsun diye oynamaz. Hadi böyle bir zekilik yaptı diyelim hemen üstüne Doha'da oynamaz. Hadi oynadı diyelim, ilk maçını 6-2/6-2 kazanmaz.

Tabi denilebilir ki bu adam monolu haliyle 2008'de AO'da yarı final yapmıştı. Doğrudur. Ama ben yine de bugün, o zaman yaptığı gibi kendini aşırı zorlayacağını sanmam. Federer artık 30 yaşına geldi ve o zamanki gibi kendini zorlayacak bir kafa yapısında değildir artık. Zaten beklentiler anlamında da kariyerinin en rahat dönemindedir şu an.



Ayrıca üşenmedim, gittim üstteki 2011 Us Open fotoğrafına baktım. Şakağında şimdi şişikliğin olduğu yerde yine bir iz var. Zaman zaman böyle arada mikrop kapan ama genelde iyi huylu takılan kistler olabiliyor insanın cildinde, ciddiye almamak lazım bence.

Yeni Raket ve Etkileri

Bildiğiniz üzere Nadal bu sene daha ağır bir raket ile oynamaya başladı. Buna şaşıranlar var ama bunun olacağını biz bir yıl önceden yazmıştık (ukalalık modu "on").

Bu senenin başında ağır raket haberini duyduğumda açıkcası biraz üzüldüm. Çünkü yazımızda da belirtildiği üzere bu Nadal'ın yaşlandığı ve güç kaybettiği anlamına geliyor. Karbonfiber olmadığını biliyorduk tabi ama hep küçük kalsa da şikayetimiz olmazdı. İkinci endişe verici nokta ise daha ağır raketin daha fazla kol-omuz sakatlığı anlamına gelebileceği idi. Az bir miktar ağırlık artışı fazla etkili olamayabilir tabi, zamanla göreceğiz bunu.

Gelelim ağır raketin avantajına. Tek bir avantajı var; daha fazla güç. Güç derken kastettiğimiz şey ise hız tabi, zira Nadal'ın senelerdir hafif raket kullanmasının sebebi daha fazla spin üretebilmek için raketi daha fazla hareket ettirebilecek olması. Spinli vuruşlar ise bildiğiniz gibi en fazla toprak kortta işini görüyor.

Ağır raketin spinden yana sorun çıkartacağı tahmin edilebilir. Ama öte yandan Nadal hem fazlasıyla toprak kort kupası kazanmış olması, hem de artık spinli vuruşlarla rallide avantaj arayarak puanları uzatmamak istemesi nedeni ile spinden vazgeçebilir. Sonuçta 2010 yılında da spin yerine hızı tercih eden bir kordaj değişimi yapmış ve bunun faydasını sert zeminlerde görmüştü. Kaldı ki Roland Garros zemini eskisi kadar yavaş değil. Hem öyle bile olsa son Davis Cup eşleşmesi gösterdi ki Del Potro tipinde oyunculara karşı zemin çok yavaş dahi olsa artık spinli vuruşlarla avantajı ele alamıyor. Bu bağlamda toprak kortta da kaybettiği avantajlarının yanında bazı kazançları olacaktır.

Nadal yeni raketi ile ilk "resmi" maçına bugün çıktı. Aşağıda kısa özetleri görebilirsiniz.


Hız farkı bana göre hissedilir düzeyde. Ya da ben şartlanmış bir şekilde izliyorum, bilemiyorum. Bir de vuruşları daha az tahmin edilebilir gibi olmuş sanki. Sonuçta bu değişiklik iyi mi olacak, kötü mü olacak bilinmez, ama oyununda bir farklılık yaratacağı kesin gibi.

Ve bence farklılık her zaman iyidir...