25 Kasım 2010 Perşembe

WTF: Federer-Soderling

Federer, grubun son maçında Soderling'i 7-6 6-3'le yenerek grupta maç ve set bırakmadan birinci oldu. Federer'in maçı çok daha rahat kazanmasını bekliyordum ama Soderling gerçekten iyi bir maç çıkardı. İlk sette Federer servis kırmasına rağmen Soderling, servis kırarak sete geri dönmeyi başardı. 6-5'te Federer servisinde 30-30'da önemli bir puanda mishit vurdu, ki bu puanı alsa set puanına ulaşabilirdi. Tiebreak'e iyi başlayan Federer 6-4'te basit hata yapınca Soderling'e geri dönme şansı geldi ama kendi servisindeki puanda fileye gelen Soderling, Federer'in attığı lobu dışarı düşecek diye bırakınca seti kaybetti. Soderling'in yaptığı çok amatörceydi ama yine de Federer'in vuruşunun muazzam olduğunu belirtmek gerekiyor.

İkinci sete biraz daha iyi başlayan Soderling olsa da Federer yeniden oyuna ağırlığını koymayı başardı. Yaklaşık 10 dakikalık oyunun ardından servis kıramayan Federer, bir sonraki servisini 15-30'dan kurtardı. 4-3'te servis kıran İsviçreli, kendi servisiyle maçı bitirdi. Özellikle son oyunlarda harika puanlar, müthiş vuruşlar çıktı Federer'den. Servisleri ve ayak hareketleri maç boyunca çok iyi çalıştı. Soderling iyi oynadığı bir günde çok iyi bir Federer buldu karşısında ve gruptan çıkma şansını kaybetti.

Grupta son maç öncesi durum şudur:

Federer 3-0 6-0
Murray 1-1 2-2
Soderling 1-2 2-4
Ferrer 0-2 0-4

Murray, Ferrer'den set alması halinde gruptan çıkacak ikinci olarak. Ferrer'in gruptan çıkması için iki sette, hem de belli bir oyun farkıyla kazanması gerekiyor. Gereken oyun sayısı farkı, 5. Mesela, 6-4 6-3 yetecek Ferrer'e. Soderling'in ise eğer yanlış bakmıyorsam şansı kalmadı.

Hiç yorum yok: