27 Kasım 2010 Cumartesi

WTF: Ciftler Raporu

Ciftleri sevdigimden zaman zaman bahsediyorum blogda. Teklerdekinden daha farkli bir durum, baska bir taktiksellik oldugunu dusunuyorum. Ornegin Shvedova ve King ayri ayri degerlendirildiklerinde slam almalari cok cok buyuk supriz oluyorken ikisi bir arada arka arkaya iki slam alabilecek derecede guclenebiliyorlar.

Bu yil WTF'daki ciftler mucadelesine "sizan" iki tekler oyuncusu vardi; Wimbledin sampiyonlari Petzschner ve Melzer. Onlarin disinda A grubunda Bryan kardesler, Dlouhy-Paes ve isimleri ile ciftler haberi yazmaktan sogutan Fyrstenberg-Matkowski ikilisi var. WTF sonuna kadar Polonyali bu ikiliden Fyr & Mat diye bahsetmek istiyorum izninizle.

B grubunda 1 numarayi bu yil Byran kardeslere kaptiran Nestor-Zimonic ikilisi, Paes'in eski partneri Bhupathi'nin Mirnyi ile olusturduklari takim, Moodie-Norman ikilisi ve Kubot-Marach ikilisi bulunuyor.

Grup maclarinin ilk iki gununde drama yasanmadi. Oynanan 12 macin sadece 3'u super tie-break gordu. Sadece bir macta mac puani cevrildi; Fyr & Mat ikilisinin Bryan kardesleri yendigi macta. Mac puanlari ikinci sette cevrilmis. Ciftlerdeki super tie-break kurali nedeni ile taraflar istikrarli olduklarinda aslinda tie-break setinde mac puanlari havada ucusur ama bu sefer oyle olmamis.

Mac puaninin cevrildigi tek mac A Grubu'nun lider ekibini belirlemis oldu. Fyr & Mat mac kaybetmeden lider olarak gruptan cikarken Byran kardesler iki galibiyetle ikinci siraya yerlestiler. Grubun en zayif halkasi mac kazanamayan Dlouhy-Paes ikilisi. Bu ikili bu yil Roland Garros'ta final oynamislardi.

B Grubunda ise Nestor-Zimonic ve Bhupathi-Mirnyi ikilileri yari finale yukseldiler. Her iki takimda birer galibiyet aldilar. Nestor-Zimonic ikilisinin Marach-Kubot ikilisine 60 16 10-6 gibi garip skorlu ancak super tie-break olan bir macla kaybetmeleri onlari lider yapan unsur oldu.

Yari final eslesmeleri Byranlar ve Nestor-Zimonic (Nadal-Federer misali buyuk bir kapisma) ile Fyr & Mat ve Bhuphathi-Mirnyi arasinda olacak.

Hiç yorum yok: