21 Ocak 2017 Cumartesi

Avustralya Açık: Erkeklerde Son Durum

Erkekler tablosu açıldı ve incelemeye açık bir hale geldi bugün.

Tablolar kuralar ilk çekildiğinde yorumlaması daha zor bir hale geldi artık erkeklerde. Mesela ilk çekildiğinde izleyicilerin çoğu Djokovic için "Dimitrov falan zorlayabilir ama Nadal'ı yenip ilerler herhalde" diyordu. Nitekim Wawrinka'nın diğer tarafta olması nimetti. Gel gelelim Djokovic Marsel'in eski kankalarından Istomin'e elenmeyi tercih etti. Böylelikle Nadal Avustralya Açık'ta Djokovic'ten daha fazla puan kazanmayı garantiledi. Kıyamet alametine bakın.

Tablonun üst tarafında fazla deprem yok. Federer 17 nolu seribaşı olarak geldi ama ilerliyor. Zaten ara vermeden önce de Wimbledon'da yarı finali görmüştü. Sırası gelmişken Nadal uzun aralar verince "Ara vermeden önce son 8'e kalıyordu, ne sakatlığı? Resmen silent-ban" diyenlere de buradan selam ediyorum. Demek ki bu işler öyle olmuyormuş. Üst taraf Federer-Murray çeyrek finaline doğru gidiyor ki bu son yıllarda görmeyi beklediğimiz türden bir çeyrek final. Federer'in 19 numarada olması fazla bir şey değiştirmemiş yani. Bu taraftaki çok da karanlık olmayan karanlık adam tabi ki Wawrinka. Gününde olduğunda Murray veya Federer etki etmez. Çeyreği de nispeten daha rahat. Normalde buradan ya Murray ya da Wawrinka gelmeli ama maalesef ikisinin de zekasına fazla güvenemiyoruz. Mesela bir Federer'in bu çapta bir turnuvada aptallaştığını pek görmezsiniz ama bu ikisi için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Djokovic'in terk ettiği alt taraf ise Nadal'ın inisiyatifinde görünüyor. Üst tarafta Wawrinka için söylediklerim burada da Nadal için geçerli. Gününde olduğunda burada kalan isimlerin hepsini yenebilir, ki yakın geçmişte yenmişliği de var. Eskiden olduğu gibi "İlk 10'dan kimseyi yenemiyor" sendromu yok zaten. Son yıllarda mavi ekran sendromu yaşıyor; hayatta aklınıza gelmeyecek isimlere kaybediyor. Bugün çok önemli bir sınav verdi. Gerçi Zverev "O kim yeaa.." denilecek birisi değil. Bana hafiften Del Potro'yu hatırlatıyor. Benzer yetenekler, benzer zaaflar... 19 yaşındaki çocuk 30'luk Nadal kadar dayanamadı bugün kondisyon olarak. Nadal dışında bu çeyrek Dimitrov, Raonic, Gasquet, Thiem falan gibi zaman zaman umut vadeden ama sonu genelde "What can I do sometimes?" olan adamlarla dolu. Bunların hiçbiri için güçlü bir finalist adayı diyemiyorum şu an. Bekleyip göreceğiz.

Nusret Monfils

İçinizi bayma pahasına...