16 Şubat 2013 Cumartesi

"Rafaaa, Papucu Yarııımm..."

Berlocq is about to hit a 2nd serve. Where is Nadal?
Embedded image permalink        
 
"... çık dışarıya oynayalım..."
 
 Rafa servis karşılamaya hazırlanıyor, "Nadal var dediler, geldik!" diyen seyirciler şokta. Bu çocuğun tekrar ritm bulana kadar geriden karşılama huyu ne olacak bilemiyorum. 2010'un başında da çizgiye kendini zorla yaklaştırıyordu.

14 Şubat 2013 Perşembe

Video: Rakibin Küçüğü Büyüğü Olmaz


Yiring!!! :)

Video: Sevgililer Günü


Günün birinde Azarenka'ya acıyabileğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Sağol RedFoo.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Vina Del Mar: Kazanan Zeballos

Öncelikle Zeballos'u tebrik etmek gerek. Challenger dahil toprakta seri tutturmuş. 2009 sonunda da yine challenger serisi tutturup ilk 50'ye kadar yükselmişti. Yine oldukça iyi oynuyor. Maç boyunce servisi düşmedi ve tam da Rafa'yı zorlayacak cinsten sert ve riskli vuruşlara gitti bol bol ama hep makul düzeyde isabet kaydetti. Genelede böyle oynayan "kumarbaz" oyuncuları bol bol saçma hatalar yaparken görürüz ama Zeballos'un elinin ayarı da oldukça iyiydi.. Drop shotlar olsun, kort hareketililiği olsun, üst düzeydeydi.

Nadal'a maçı kaybettiren iki önemli unsur var; birincisi çok geriden oynaması ve biraz buna bağlı olarak Zeballos servislerinde iyi return alamaması. İkincisi ise fazla forced ve unforced error yapması. Nadal genelde zor durumlardan iyi vuruşlar çıkartır; bu konuda istikrar kazanabilmesi zaman alacak. Bugün Zeballos Nadal'ı yeterince sıkıştırabildiği için baskı altında eskiye göre daha fazla hata yaptığını görebildik. Ama düzelecektir diyorum.

Nadal adına üzücü bir turnuva olmadığını düşünüyorum. Öncelikle her maçta biraz daha aşama kaydetti. 7 ay sonra katıldığı ilk turnuvayı, her ne kadar zayıf bir turnuva da olsa, kazanmasını beklemek biraz fazlaydı. Biz bu 250'lik toprak turnuvalarında ne Djokovic'lerin ne Federer'lerin kimlere kaybettiğini gördük. Aylardır korta adımını atmayan ve turnuvada hem tekler hem çiftler oynayan birine göre bence yeterince iyiydi.

Son olarak; maçın tam videosu çıkınca aşağıya eklerim. İZlemeyenler oradan izleyip tercih belirtebilir; AO finali mi bu mu allasen?? Murray-Djokovic iklisinin uyuz maçlarına 10 kez tercih edebileceğim bir finaldi bu.