12 Mayıs 2012 Cumartesi

"Boyadım, Kaçtım..."

Madrid'i adeta bir sirk, bir gerçek dışı aleme dönüştüren Tiriac, seneye yönetimi bırakacakmış....

Nereye be Ion'um??? Daha florasanlı topla maç izleyecektik??? :(

Madrid toprağıyla ilgili olaylar olaylar, bildiğiniz üzere. Dün Nadal bugün ise Djokovic elendi. Her ikisi de bir daha mavi toprağa adım atmayacaklarını söylediler. İzleyebildiğim kadarıyla bu kort toprak olmadığı gibi; çim, sert, halı falan bile değil. Böyle acaip, meymenetsiz bir şey.

Yorum bölümünde yazdık Nadal çim ayakkabısı giymek istemiş de ATP izin vermemiş diye... Hah işte, bu oyunculara bu ATP müstehak demek istiyorum. ATP oyuncuların haklarını savunmuyor denildiğinde bir tanesinin gıkı çıkmadı adam gibi.  Al sana ATP. KAyıp düşmeyeyim diyen oyuncuya "Ay kort zedelenir sonra..." diyerek çim ayakkabısı giydirmiyor. Tiriac'ın kort zemini insanların sağlığından daha değerli çünkü. O kafasına göre zemin değiştirebilir, ama siz ayakkabınızı değiştiremezsiniz. Sizin zarar görmeniz önemli değil ama onun kortu bozulmasın....

Ion Tiriac artık nasıl itibar kaybettiyse bildiğiniz fare misali ter etmiş gemiyi. Ben bundan bu sonucu çıkartırım. Daha önce hiç ağzından bırakma lafını duymadık. Bıraksın gitsin, bence sorun yok.

Bu arada kadınlar tarafının daha az dramatik olduğu söylenebilir.WTA çim ayakkabısına izin mi verdi ne? Şaka bir yana genelde maçlar daha az hareketli geçtiğinden fazla sorun yok gibi. Partiyi bir tek Stosur bozmuş. Azarenka ile Radwanska bu yıl milyonuncu kez karşılaşıcaklar yarın. Serena ise Hradecka deyip geçilmeyecek Çek oyuncu ile oynayacak. Süprizi bol turnuvada tahmin falan yapmıyorum tabi...

10 Mayıs 2012 Perşembe

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Video: Üstün Fren Sistemi



Uzun zamandır ilk defa Nadal'ı bir turnuvaya bu kadar iyi başlarken görüyorum. Sen o kadar muhalefet et korta, sonra çık iyi başla. Ama yine uzun zamandır ilk kez Nadal Avrupa'daki bir turnuvaya maçından neredeyse 1 hafta önce gelip hazırlanıyor. Etkisi olmuş belli. Elleri çok iyi çalışmış, kayganlığı da iyi kontrol etmiş gibi özetlerde gördüğüm kadarı ile.

Video: "Tutun Kollarımdan, Düşerim Şimdi"


Djokovic'in kaymalı, duramamalı maçından özet görüntüler...

8 Mayıs 2012 Salı

6 Mayıs 2012 Pazar

Mavi Rapor

Maviliklerde oynanan maçlar başladı. İlk turlardan yayın olmadığından özet görüntü koyamadık, arada bakıyorum ama henüz yüklenen özet yok.

Kadınlarda 2. tur maçları başladı. Şu ana dek süpriz yok; Stosur biraz zorlansa da geçti, Venus de öyle. Sharapova, Azarenka falan da ilerliyor.

Erkeklerde ise iki ilk tur maçı oynandı. Davydenko Nadal'a rakip oldu ki bu çok ilginç bir eşleşme. Davydenko hem eşleşmenin son 4 maçını kazandı hem de Nadal'a nazaran mavi toprak antrenmanı daha fazla olarak korta çıkacak. Nadal bugün antrenman setinde Lopez'i 6-2 geçmiş ama Davydenko ona ters bir isim, sürpriz çıkabilir. Bir diğer eşleşmede ise minik kuşum Anderson, Bogomolov'u geride bıraktı.

Bugün "Siz hala kırmızı torakta mı oynuyorsunuz?" dediğimiz isimler de vardı. 250'lik turnuvalarda bitti dediğim Kohlschrieber Cilic'i, Del Potro Gasquet'i, Seppi de Paire'yi geride bıraktı. Aslında kim kazansın istediysem kaybetti diyebilirim. Cilic'i Silik olduğu için, Paire'yi de zamanında takip edilecekler listesine aldığımız için istedim. Gasquet'i de az gıcık bir Fransız olduğundan istemiştim ama o da gitsin Nice'i alsın o zaman. Bu arada bu hafta oynanan 250'likler Rolang Garros için genelde birşey söylemez, bilirsiniz. Toprakta iddialı olanların çoğu Barcelona'yı tercih eder çünkü. Dikkatimi çeken bu hafta Isner gibi Amerikalılar bile rağbet etmedi bunlara. Amerikaıların toprakta kendine güveni geldi, düşünün.

Laf Roland Garros'a uzanmışken bu sene bayanlarda sürpriz adayı Errani sanırım. AO'da çeyrek gördü ve toprakta 3 turnuva üst üste kazandı. Son 4 Roland Garros şampiyonu profiline bakılırsa iş yapabilir gibi duruyor.

Bir de unuttuğum bir şeyi ekleyeyim. Djokovic bugünkü basın toprlantısını kendini iyi hissetmediğini söyleyerek ertelemiş galiba. Bu yıl alerjik insanların hapşırıkları falan erken başladı, onunla mı ilgili acaba?

Tweet: Sert!




Mavi Toprak Neye Benzer?