2 Mart 2013 Cumartesi

Nadal-Ferrer!

2 yıl önce olsa şikayet ederdik... "Uff yine mi bunlar oynuyor, sonuç belli işte.." derdik ama çok özlemişiz hakkaten. Bu gece Acapulco'da çok ama çok zevkli bir final bizleri bekliyor. Saati geç ama tenisi sevenler beklesin. Değecek. Ben garantisini veriyorum.

Nadal ilk iki turnuvasına göre 2 katı falan daha iyi oynuyor. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. İlk 2 turda ezip geçti, sonra kapasitelerine göre iyi oynayan Mayer ve Almagro'ya zaman zaman zorlansa da set bırakmadı. İlk turnuvalarına göre çok daha ritmini bulmuş, çok daha iyi servis atan ve çok daha az basit hata yapan bir konumda.

Ferrer geçen hafta Buenos Aires'i kazandı. Bu hafta da yarı finaldeki Fognini maçı dışında set bırakmadı ki dün Fognini'nin iyi oyunu da söz konusuydu.

Nadal toprakta hiç kaybetmedi Ferrer'e ama Ferrer'in sanırım en çok şansının olacağı maçlardan biri olacaktır bu. Sonuçta her ne kadar bu hafta iyi oynasa da uzun aranın etkisini hala hisseden bir Nadal ve klasik iyi oynayan Ferrer söz konusu. Ayrıca Acapulco'yu da sever Ferrer. Böyle birkaç turnuvası var her sene kazandığı en kötü final gördüğü. (Auckland mesela bir diğeri) Ben iki yakın sette Nadal galibiyeti bekliyorum ama hiçbir sonuca şaşırmam...

Maç saati: TSİ 05.00

Video: King of Backspin