24 Kasım 2010 Çarşamba

WTF 3. Gün: Soderling ve Federer Kazandı

Günün ilk maçında Federer ile Murray karşılaştı. Açıkçası ilk maçta gördüklerimden, Federer-Murray ikilisinin üç set üzerinden oynanan maçlarda Murray'nin üstünlüğünden ve ev sahibi avantajından dolayı Murray'nin kazanacağını düşünüyordum. Maçı izleyemedim ama şaşırdığımı söylemeliyim. Federer iyi, Murray çok kötü oynamış okuduklarıma göre. Federer'in ilk servisten puan çıkarma yüzdesinin çok yüksek olmasını anlayabiliyorum ama ikinci servislerden %75 ile puan çıkartması Murray'nin bir yerde yanlışlarının olduğunu gösteriyor. Ayrıca, Murray %44 ile ilk servis atmış ki Soderling maçında kazanmasının en önemli etmenlerinden biri de çok iyi olan servisleriydi. 26 basit hata da bu kadar kısa bir maçta iç açıcı gözükmüyor.

Ferrer-Soderling maçından 3 set ve çekişme bekliyordum. Çekişme nispeten vardı ama 3 set olmadı. Ferrer yine ilk maçındaki gibi kötü servis attı. Basit hata sayısı biraz daha azdı Federer maçına göre ama o maç kadar da agresif değildi. Soderling, Murray maçından çok daha iyi oynamadı ama Ferrer'i yenecek kadar da oynadı. Güç farkı kendini çok belli etti özellikle. İkinci sette 5-2 40-40'tan 5-5'e geldi Ferrer ve Soderling servisinde de 15-30'u buldu ama seti almayı başaramadı. Orada bulduğu ritimle seti götürüceğini düşünüyordum ama toparlayan Soderling bu seti de 7-5 ile kazanarak maçı bitirdi. Son oyunda Ferrer oyun puanından kaybetti, onu da ekleyelim.

Bu sonuçlar sonrası Ferrer'in gruptan çıkması mucizelere kaldı. Murray'i 2-0 yenmesi lazım, aynı zamanda Soderling'in de Federer'e 2-0 yenilmesi lazım. Federer çok büyük bir sürpriz olmadığı takdirde garantiledi diyebiliriz. Murray, Ferrer'i yendiği takdirde, eğer Soderling, Federer'i yenemezse gruptan çıkan diğer isim olacak. Bugünkü Soderling biraz daha iyiydi ama Federer'e karşı ne kadar aciz durumlara düştüğünü biliyoruz. Federer rölanti oynamazsa yenecektir Soderling'i ve Murray saçmalamadıkça gruptan çıkacaktır.

Yarın 16.00 Berdych-Roddick, 22.00 Djokovic-Nadal maçları olacak. İlk maç hiç çekilmez ama ikinci maç yine iyi ve çekişmeli olacaktır.

Hiç yorum yok: