5 Mayıs 2012 Cumartesi

Tweet: Kupaya En Uygun İsim

Video: Çerçeveden İyidir....


Birileri Nadal'ı 7 şampiyonluğu için hakkıyla kutlamış. Güldüm sabah sabah :)

4 Mayıs 2012 Cuma

Madrid: Roddick, Fish ve Murray Yok!

Madrid kurası biraz önce çıktı ama asıl sabah gelen çekilme haberleri dikkat çekti. Roddick zaten toprakta senelerdir etkisiz eleman ama nispeten Fish ve büyük ölçüde Murray önemli haberler olarak sayılabilir. Amerikanlar yine kaçıyor topraktan gibi bir durum oluştu. Şimdi kaçıyorlar ama eylül ayında İspanya'ya nasıl gelecekler bakalım!!111!

Murray geçen sene burada Bellucci'ye feci skorla kaybederek erken elenmişti ama ondan sonra Roma'da finali kılpayı kaçırmıştı. Genel olarak da iyi bir toprak sezonu geçirmişti. Bu sene Monte Carlo ve Barcelona performansları pek tatmin edici değildi ama yine de oynasa çeyrek finali görebilirdi, onun çekilmesi de kritik oldu diyebiliriz. Bu sayede Tsonga 4 numaralı seribaşı oldu ve Rafa ile Novak'tan biri Federer yarısına düşerken diğeri Tsonga yarısına düştü. Büyük adaletsizlik diyebiliriz. Bu sefer şans Rafa'dan yanaydı, Tsonga yarısı ona denk geldi. Kura yorumu da gelecek birazdan...

Video: Eski Şampiyonlardan Kim Kaldı???

3 Mayıs 2012 Perşembe

Mavi Mavi...



Haftalardır reklamı yapılan şirin kortunun reklamı ve yapılışı...

Evet, oyuncular mavi kortta oynamaya başladılar ve tepkiler çeşitli. Kimi hanım kızlarımız "Ay rengi çok güzel, ayakkabımı boyadığı renge bayıldım :)))" diyor, kimisi "Bu bir yeniliktir, yenilikler iyidir" diyor. Beğenmeyen de çok tabi...

Gelen objektif bilgiler ise şöyle; top daha az sekiyor, daha hızlı ve daha kaygan. Bu daha az sekme ve daha hızlı olma durumları zaten geçen senelerde de vardı. Madrid, deniz seviyesinden yüksekliği itibarı ile zaten klasik toprak kortlardan ziyade sert kortlara yaklaşan bir turnuvaydı. Bir de maviye boyadılar tam oldu.Hız ve yükseklik öenmli değil ama kayganlık sıkıntı. Zemini kusursuz bitirmedilerse geçen hafta bahsettiğimiz sakatlıkların daha beterlerini görme ihtimalimiz var; kort daha hızlı olduğundan koşuşturmanın miktarında da artma olabilir. Gerçi tam tersi de mümkün; oyuncular bazı toplara koşmayı denemeyebilirler bile belki. Ama kayganlık her türlü problem olur.

Mavinin bir de sponsorluk detayı var tabi. Biz de kortumuzu sponsor rengine boyamıştık, sonra top TV'den görülmemişti. Bu turnuvada topun daha iyi görüneceği iddia edilse de ben pek emin değilim açıkçası; toplar maç içinde maviye boyandıkça görürüz durumu.

Bütün bunların dışında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Madrid bencetüm Masters turnuvaları içinde herhalde en çirkin olanı. Kötü değil, çirkin. Sahibinin huyu çirkin, kupası çirkin, web sitesi çirkin, kortları da çirkin... Toprak kort güya ama toprak kort zevki vermiyor.

Olimpiyatları alması gerektiğini düşündüğüm şehre yakıştıramıyorum...

Video: Novak In The House...


Novak Djokovic on WhoSay

1 Mayıs 2012 Salı

Foto: "Bu Arada İsviçre'de..."

Heh!

Video: Analiz Zamanı



Barcelona finalinden 2o hot shot videosu.

Bu video üzeriden Nadal'da bu sene gördüğümüz farklılıklardan birine değinelim. İlk fark, ATP'nin de analiz ettiği üzere servis etkinliği ile ilgili. Kendi sevdiği noktalardan çok rakibin sevmediği noktalara atmaya başladı bu sene daha çok.

İkinci nokta ise backhandler, ki bu videoda görülebileceği üzere bu kanatta eskisine nazaran daha etkin görünüyor. Djokovic'in Nadal'a karşı temel taktiği Nadal'ı backhand kanadında açığa atıp, backhandinin de yardımı ile açıkta kalan forehand tarafından puan toplamaktı. Ferrer, Barcelona finalinde bu taktiği iyi uyguladı ve bir noktaya kadar ekmeğini de yedi. Ama videodan da görülebileceği üzere bu taktik geçen seneki kadar verimli çalışmıyor.

Nadal Djokovic ile oynadığı maçlarda Djokovic'in sıkça uyguladığı backhand paralel taktiğine yine backhand paralel (hatta zaman zaman slice) ile karşılık vererek Djokovic'in forehand tarafından puan taplayabilmesine engel olabilmişti. Bu maçta ise bu kanada gelen saldırıları savuşturma anlamında biraz aşama kaydettiği görülebiliyor.

Bir nokta Nadal'ın bugüne dek olmamasına şaşırdığım sağ el avantajını backhandine yansıtmış gibi görünebilmesi; daha güçlü ve daha açılı vuruşlar alabiliyor ralli içinde. Bu da rakiplere backhand sıkıştırmalarının karşı artak olarak dönmesine neden oluyor. Bir diğer nokta backhande hareketlenmekte eskiye nazaran biraz daha etkin olması; bunu artık bu tarz puanları sıkça oynamasından gelen alışkanlığa da bağlayabiliriz. Aslında genel olarak backhand kanadında savunmadan atağa geçme konusunda kendini geliştirdiği söylenebilir.

Nadal gibi oyunu oturmuş birinin bu saatten sonra yeni bir oyun tarzını benimsemesini beklemek hayal olurdu tabi. Yapması gereken zayıf noktaları konusunda kendini geliştirmekti ki bu konuda biraz ilerleme var gibi görünüyor. Yeterli olup olmadığını zaman gösterecek.

29 Nisan 2012 Pazar

Barcelona'da Süpriz!!... Yok.

Kazanan yine Nadal.

Bu turnuvayı da 7. kez kazanarak tarihte herhangi 2 kupayı en az 7 kez kazanan ilk ATP oyuncusu oldu Rafa. Maşallah diyelim.

Finale gelene kadar karşılaştığı önemli isimler arasında Tipsarevic ve Verdasco vardı Rafa'nın. Her ikisine de 4'er oyun bıraktı. Ama finalde azimli kahramanımız Ferrer vardı ve Nadal'ın işini oldukça zorlaştıran bir oyunla sahadaydı. Nadal neredeyse 3 saate dayanan maçı 7-6/7-5 ile kazandı ama hem Nadal biraz daha kendine güvensiz olsa, hem Ferrer biraz daha kendinden emin olsa aynı skorla farklı bir kazanan görebilirdik bugün.

Ferrer maç bitiminde çöktü biraz. Çünkü tamamen mental yetersizliğinden kaybetti denilebilir. Açıkçası ilk defa onu kaybettiği bir maç sonrası bukadar kötü gördüm; bu sefer teknik veya fiziksel kısıtlamalar değildi onu tıkayan çünkü.



0:58 :(

Ferrer için bence yine de oldukça iyi bir turnuvaydı. Finalde gayet iyi mücadele etti, artı finale gelene kadar tie-break de aldı bol bol. Tie-breakler Ferrer'in zayıf noktası biliyorsunuz. FLo ve Raonic'ten toplamda 3 set aldı tie-break ile; Raonic'ten 2 tane olmak üzere ki servisini bilenler bunun büyük bir başarı olduğu konusunda hemfikir olacaklardır. Raonic bu yılın topraktaki sürpriz ismi olacak gibi; bu orantısız çocuk burada yarı finali gördü. Murray geçen yıl istikrarlı ve iyi oynuyordu toprakta ama şimdilik bu yıl da aynısını beklemesek iyi ederiz; burada çeyrek finalde Raonic'e elendi zira.

Haftanın bir diğer turnuvasında geçen haftanın formda ismi Simon, finalde Fognini'yi yenerek Bükreş'te şampiyon oldu. 

Kadınlarda ise Sharapova nihayet Azarenka karşısındaki şanssızlığını kırdı ve ciyak ciyak finallerin bilmem kaçıncısını kazanarak Stuttgart şampiyonu oldu. Maçı izlemedim, zaten 3 saat Nadal ve Ferrer oyalamıştı çünkü. Bir de gürültü faktörü var tabi. Ama Sharapova'nın kısmen izlediğim Kvitova maçında gördüğüm oyunu finalde de devam etmiş anlaşılan. Hafta boyu iyi oynadığı söyleniyor; en fazla Stosur karşısında zorlanmış. Kvitova da fena bir dönüş yapmadı bence. Sharapova maçında yine her zamanki gel gitli durumundaydı. Biraz kafasını boşaltabilse toprak sezonunu renklendirebilir.


3:00 "GODO'yu Kaldırırken".. Her zaman güldürüyor :)

Video: İtişme


"Uuuuuuuuu!!!!!!"