14 Kasım 2012 Çarşamba

WTF: Sonuçlar

Teklerde şampiyon yılın ilk ve son önemli turnuvalarını kazanan Novak Djokovic oldu.

Zavallı Ferrer'im, ikili averaj uygulaması olmamasının kurbanı olup elendi. Halbuki kendisi gruptan ikinci olarak çıkan Del Potro'yu yenmişti. Adaletin bu mu dünya... 3'lü averaj diye bir uygulama var, 2'li averaj yok ama. Ferrucuk elendiğini bile bile Tipsarevic maçına çıktı ve ilk seti vermesine rağmen aslanlar gibi oynayıp maçını kazandı. Ona da bu yakışırdı zaten. Böylelikle gruptan birinci olarak Federer, ikinci olarak Del Potro çıktı.

Final ise Federer ile Djokovic arasında oynandı ve 2 sette kazanan Djokovic oldu. İzlediğim kadarki bölümde (açıkçası ilk setin durumuna bakınca uzun maç olacağını zannedip uyudum ben, iş güç falan...) kalite iyiydi. Genelde WTF finalinde bir tarafın pili daha bitik olur ve çok zevkli maç olmaz. Ama bu sefer öyle değildi. bu arada Ferrer kendini kasıp Tipsarevic'i yenmese, Federer final göremeyecekmiş. Anlasın çokoprensin değerini...

Çiftlerde ise süpriz şampiyon İspanya'dan çıktı. Aslında İspanyollar kapalı serti sevmezler ama Granollers atipik bir İspanyol olduğundan en iyi sonuçlarını bu zeminde alıyor. Marc Lopez de uyum sağlayınca Stepanek-Paes ikilisine kaybettikleri grup maçı haricinde Nielsen-Marray ve Bhuphathi-Bopanna gibi rakip gruptan gelen iki takımı da yenerek şampiyon oldular.

Çiftlerden sonra bu haftasonu oynanacak Davis Cup için duruma tekrar bakmakta fayda var. Zeminin sert ve kapalı olması çok anlam ifade etmiyor. Sonuçta Ferrer 3 haftadır bu zeminde iyi sonuçlar alıyor; Lopez-Granollers de görüldüğü üzere çok formda. Ancak öte yandan bu ikiliyi yenebilen tek takımda Stepanek'in olması, ve Stepnaek-Paes ikilisinin de yarı finale namağlup gelmesi manidar. Tabi Davis Cup finalinde Paes yerine ne olacağı belirsiz Berdych var. Final maçlarında gürültülü bir seyircinin olacak olması Çek oyunculara avantaj sağlayacaktır. Stepanek'e tekler maçlarında fazla şans tanıyamıyorum; Almagro formsuz bile gelse epeyce zorlar bence. Düğümü Berdych'in performansı çözer.

Şaka maka sezon bitti ya.. Bahtsız Davis Cup grubunun işi bu hafta da devam ediyor, ama en azından İspanyol ekibi bu yıl tatile 2 hafta önce çıkabilecek. İspanyol dedim de aklıma geldi (sanki aklımdan çıktığı var da); Rafa'nın toplu, yaylı, taytlı fotoğraflarından gına geldi artık. Bu kadar yaya, topa rağmen kortlara dönünce formunu hızlı yükseltemezse külahları değişiriz artık...