16 Kasım 2011 Çarşamba

Final Zamanı

Gruplar şöyle,

Grup A – Djokovic, Murray, Ferrer ve Berdych
Grup B – Nadal, Federer, Tsonga ve Fish

Önce ne Nadal grubundan başlayalım. Zaten Nadal grubunu bitirince Djokovic grubu değerlendirmesi kendiliğinden oluşacak.

Kuzucum sana kötü haberlerim var. Federer'i mi tercih ederdin Murray'i mi? Son maçı kaybetmene rağmen Murray herhalde. Ne de olsa adam dengesiz. Peki Ferrer mi Tsonga mı? Bunun da cevabı Ferrer olmalı, sonuçta sezonun sonuna geldik ve kapalı sert zeminde oynuyoruz. Peki Berdych mi Fish mi? Berdych Paris'te yarı final yaptığına göre Fish olmalı... Hah işte bu üçünün hepsi diğer grupta. (Düdüt: Ben nasıl bir kafayla yazdıysam artık.. Fish Rafa'nın grubunda. Hadi yine iyisin Rafa..:) )

Ne kadar formsuz ve sakat varsa A grubuna toplanmış. Djokovic, özel bir istek yaparak günün son maçını oynayacakmış. Demek ki kendisinden hayır yok. İlk maçtan sonra çekilip yerini vatandaşı Tipsarevic'e bırakırsa en azından grupta bir tane formda adam olur. Murray'e haksizlık etmemek lazım diyeceğim ama o da kalçasını sakatladıktan sonra hız kaybetti biraz. Ferrer malum diyeceğim ama ilginçtir şöyle bir gruptan puan çıkartsa şaşırmam. Buradan Murray ve Berdych'in gelmesi lazım.

Daha bomba olan B grubunda ise Federer sanırım yarı finalde Murray ile oynar. Zira Berdych'in o grubu, Paris'te aldığı gazı da kullanarak lider bitirmesi olası. İkinci sırada ise Nadal gelebilir. Ama o da antremanda omzunu aşırı zorlamış, burada ne yapar bilemeyiz. Fish en zayıf halka, yarı final şansı yok. Tsonga ve Nadal'ın şansları eşit gibi. Bu gruptan çıkanların finalde oynamaları çok büyük olasılık. Yani yine Fedal finali olabilir.

14 Kasım 2011 Pazartesi

13 Kasım 2011 Pazar