16 Mayıs 2013 Perşembe

Video: Autograph Fail


Kalem yok da neden aşağı atıyorsunuz bunları gençler?

Foto: Her Yolu Denemek Gerek


İlahi güçler falan...

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Video: Asabi



Cedric'in gözüne gözlük lazım. Geçen hafta Rafa'yı delirten de oydu.

Murray Roland Garros için Şüpheli

Aslında geçen haftadaki turnuvaları değerlendirip seri başı durumları hakkında yorum yapacaktım ama bu gelişmeden sonra ortalık karıştı.

Geçen hafta oynanan Madrid'in kurası Nadal'ın 5 numara olmasının yaratacağı hasarı en aza indirir cinstendi; Nadal "normalde" 5 numara olması beklenen Ferrer'in çeyreğindeydi ve turnuvanın diğer büyük favorisi Djokovic ile farklı yarılardaydı. Bu Roland Garros'ta olası en iyi eşleşmeleri sağlayan bir kura. Bundan sonra Murray ve Federer kurada yer değiştirdi ancak açıkçası Federer ve Murray'in yer değiştirmesinin sadece Federer'in final şansını törpülemesi açısından önemi var bence. Şahsen Djokovic'in olası bir yarı finalde Nadal'ı yenmesi durumunda aldığı gazla finalde Federer'i de yenebileceğini düşünüyorum ben. Buna Federer'in  bu gün dahil olmak üzere bu sezon sadece 3 toprak maçı yapmış olmasını da eklersek uzun süreli istikrar konusunda bu kez sıkıntı yaşama riskinin olmasını da ekleyebiliriz.

Madrid de ilk 5'ten sadece Ferrer ve Nadal iyi performans sergileyebildi. Aslında sadece buradaki performanslara bakıp değerlendirirsek Ferrer kariyerinde ilk kez final şansı bulabilir bile diyebiliriz, ama bu fazlasıyla iyimser bir değerlendirme olur. Bu yıl Ferrer de görülen en büyük değişim yorulduğunu gözlemleyebiliyor oluşumuz ki bu da onun Roland Garros'taki şansını azaltır. Ayrıca Federer mutlaka gelişme gösterecektir, ama sadece kupayı alacak seviyeye çıkması biraz zor görünüyor. Djokovic de ayrı muamma; sakat geldiği Monte Carlo'yu kazandı, sonra kendi deyimiyle "12 gün rakete dokunmadan" Madrid'e geldi ve buradaki ikinci maçında seyirciye küfür saydırarak elendi. Küfür önemli. Küfür demek, sinir demek, sinir demek sıkıntı var demek. Ben tanırım bu tip adamları.

Hülasa Roland Garros eşleşmeleri çorbaya döndü. Murray'in olmadığı durumdaki (Nadal'ın da Roma'yı aldığını varsayarsak) en önemli gelişme Federer'in Nadal ile aynı yarıya düşebilecek olması. Bence Nadal'ın Roma'yı alama ihtimali %50 gibi bir şey; Madrid'de iyi başlayamamıştı ama hem Madrid finali öncesi, hem de Roma'daki antrenman kortlarından gelen sesler Rafa'nın vites artırdığı yönünde. Antrenman kortlarından gelen seslere kulak vermek lazım. Açıkçası ben de Rafa'nın RG'ye doğru devreye sokacağı 1-2 vites olduğuna inananlardanım. Zira kendisini akıllanmış görüyorum. Eskiden turnuva kazandıktan hemen sonra uçağa atlayıp diğer turnuvanın kortlarında antrenmana başlardı, şimdi 1 gün dinlenmeyi akıl edebiliyor. Aferin. Yavaş yavaş da olsa zekası açıldı çocuğun.

Federer bence Nadal'ın 4 numara çıktığı durumda (ki bu ihtimal artıyor, zira Ferrer turnuvaya kötü başladı zaten), 3 numarada kalıp onunla aynı yarıya düşmemeyi tercih eder diye düşünüyorum. Murray bu işi bozuyor. Bence Federer'in yarıda Djokovic'i yenme ihtimali hala Nadal'ı yenme ihtimalinden daha yüksek bence. Murray konu Roland Garros olunca malesef Ferrer ile aynı seviyede; sadece dolgu malzemesi tadında iş görüyor. Final görme şansı Ferrer kadar diyebilirim. Zaten onun finali görebilmek için en iyi şansı bence bu yıl Ferrer'in 4 numara, kendisinin 2 numara olduğu durumdaki olası Ferrer yarı finali eşleşmesiydi. Aslında bu ihtimal hala da devam ediyor; Djokovic yarıda Nadal'ı elerse ve Murray de iyileşirse bu olabilir. Ama açıkçası RG'da bir tarafta Murray-Ferrer yarı final eşleşmesi, diğer tarafta Djokovic-Federer-Nadal birikmesi olursa, ben tablonun bir yarısını hiç sallamam sevgili okurlar.

Sizi bilemeyeceğim....

Ekleme: Yahu Murray'şn durumundan bahsetmemişim iyi mi? Kalçasında problem varmış, 2011 sonunda başlamış ve geçen yıl toprak sezonunda kötüye gitmiş. Murray geçen yıl toprak sezonundan sonra kariyerinin zirvesini yaptığımdan bir miktar kafamı kaşısam da kendisine acil şifalar diliyorum.

Video: Ayşe Teyze'yi Göreve Çağırıyorum


Video: Vokal Taklitler


Aşmış birisiyle karşı karşıyayız...

14 Mayıs 2013 Salı

Foto: Yeni İmaj


El emeği, göz nuru caps. İdare ediverin...

True Grand Slam!

Sitemiz açıldı!

http://www.truegrandslam.com

Bu site blog formatında, eğlencelik olarak tabii ki devam edecek. Ama daha çok haber ve analiz ağırlıklı olacak olan daha global (!) çaplı sitemizi açmış bulunuyoruz. Oraya da bekleriz sizi!

Ayrıca blog/site için ayrı bir twitter hesabı da açtık. Onun için de şöyle buyrunuz:

http://twitter.com/truegrandslam

12 Mayıs 2013 Pazar

Foto: Profesyonellik


Yakaladım mı affetmem

Foto: Milyon Dolarlarınız da Olsa...


...şunu illa ki yapıyorsunuz :)