27 Kasım 2010 Cumartesi

WTF: Federer-Djokovic

Federer bu sefer yanıltmadı, büyük final gerçekleşti: Nadal-Federer.

Djokovic turnuva başından beri çok fazla sallıyor havası vermiyordu zaten. Kazanabileceği maçları kazandı, zor maçları kaybetti bugünkü de dahil olmak üzere. Turnuva öncesinde de kafasının daha çok Davis Kupası'nda olduğunu belirtmişti, hoş görmek lazım. Bugün beklediğim rahat bir galibiyetti Federer'den ve yanıltmadı İsviçreli. Genelde Federer'in her turnuvada bir kötü maçı olur ama bu hafta oynadığı 4 maçın hepsinde çok iyiydi. Bakalım bu kötü maç kontenjanı yarın en olmayacak zamanda mı ortaya çıkacak, yoksa hiç ortaya çıkmadan Federer şampiyonluğu mu gelecek...

Açıkçası şu turnuvadaki oyununu yarına da yansıtabilirse, bugün zaten bir hayli yorulmuş olan Nadal'ın kazanabileceğini düşünmüyorum. Neredeyse 2 saat daha fazla oynadı Nadal ve efor olarak daha yorucu bir maçtı kesinlikle. Djokovic-Federer maçları genelde çok uzun rallilere sahne olmadığı için çok yorucu maçlar da olmuyor eğer çok uzamazsa. Bugün onlardan biriydi. Federer yine iyi servis attı, ayak hareketleri yine iyiydi, ama hepsinden önemli bugün filede, volelerde ve dropshot'larda çok iyi bir Federer izledik. İyi bir Djokovic ikinci seti alabilirdi ama dediğimiz gibi çok konsantre değildi zaten bu turnuvaya başından beri. Taa, ilk tahminlerde Murray, Federer ve Nadal'ın kazanabilecek 3 isim olduğu belliydi ve durum itibariyle bu 3 oyuncu turnuvayı en iyi geçiren oyuncular oldular bence.

Yarın rüya final 19.30'da. Tenis tarihinin bu özel rekabetine dair özel postlar yazmaya çalışacağız maç saatine kadar. Ne de olsa özel bir maç.

2 yorum:

Erman Tüneri dedi ki...

Şükürler olsun =) Haydi Ekselansları =)

kirpi dedi ki...

Bu macta Djokovic'in fileden seken topunun ozetlerde gosterilmesi rekabet kalitesi hakkinda fikir verir sanirim...