30 Ocak 2014 Perşembe

28 Ocak 2014 Salı

26 Ocak 2014 Pazar

26 Ocak...

Öncelikle kadınlar sonuçları; Rolex'in verdiği spoiler tuttu ve Li 2 yıl finalden boynu bükük ayrıldıktan sonra nihayet şampiyon oldu.

Bu taraftaki acaiplik Radwanska'nın Azarenka'yı yendikten sonra artık duygusal olarak mı, fiziksel olarak mı ne bitap düşüp Cibulkova karşısında silinmesiydi. Cibulkova ise finalin ikini setinde biraz etkisizleşse bile maçın genelinde "oynayamıyor" dedirtmedi. Özellikle ilk sette müthişti. Ama finalde Li, bildiğimiz Li idi, iyi oynadı ve iki sette kazandı. Yarı finalistlerden en mutlusu ise bana göre ilk kez katıldığı AO'da yarı final gören Bouchard'dı..

Gelelim erkekler finaline.. İzleyebildiğim bölümde Stan çok net ve çok iyi oynadı 1-2 miss hit dışında. Fakat Nadal'da bir haller vardı, maçın başından beri herkes "Neden bu böyle gergin??" diyordu. Anladık neden gergin olduğunu sonradan..

Öncelikle şunu yazalım; Stan tam bir şampiyon. Şampiyon olmak için hatalardan ders alacaksınız, kendinize iyi bakacaksınız, gününüzün her saniyesini, antrenmanlarınızın her vuruşunu iyi programlayacaksınız. Kısaca; hazır olacaksınız.

Nadal hazır olamadı.

İki haftadır zaten elinde bir yara vardı. Artık nasıl insanlarla çalışıyorsa becerip kapatamadılar. Hep söylediği şey servis atarken huzursuz olduğu ve raketin elinden fırlayacak gibi olduğuydu; ki bir tanesi fırlayıp kırılmış da zaten. Bugün servis antrenmanında sırtında birşey hissetmiş ve maç devam ettikçe de durumu kötüleşmiş. Zaten maçından beri bir gariplik hissediliyordu. İkinci setin başlarındaki bir servisinde de ters bir harekette iyice kötüleşince mola almış. Buradan o mola dönüşü çocuğu yuhalayalanlara selam ediyorum; sakatlığı netleşince ayrıca görüşeceğiz sizinle...

26 Ocak dedim, bu bizim çocuğun 26 Ocak'ta yaşadığı 3. sakatlık. E yeter artık. Zaten Serena'da antrenmanda sırtını sakatlamıştı. Bunların ikisi de Avustralya'yı pas geçsin artık. İyice zarar ziyan bir turnuva oldu...

Wawrinka 5 adet ATP 250 turnuvası kazandıktan sonra bombayı burada patlattı. Bu turnuva genel anlamda son yılların en tuhaf Avustralya Açık'ı oldu. Ama dediğim gibi; hazır olanlar kazandı.

Ekleme: Ayrıca....