11 Aralık 2010 Cumartesi

Marsel In Down Under

Avustralya Acik'a 6 haftadan az kaldi. Bu sirlamaya gore ana tablodan gireceklerin sekillenmis olmasi demek. Marsel Avustralya Acik'a ana tablodan katiliyor.

Marsel 2011'e ana tablolarla basliyor. Hindistan'da turnuvanin zayif olmasindan da oturu ana tabloda olacagini soylemistik. Ardindan AO ana tablosu da geldi. Umarim boyle devam eder ve biz de eleme maclarinda 0-15-30-40-A seklindeki figurlere saatlerce bakakalmayiz. :)

Foto: Serena

Serena her sartta, her durumda Serena'dir :)

Bir Dursaydiniz?

Abu Dhabi turnuvasi var ya, hani su yilin hemen basinda gosteri turnuvasi olarak oynanan... Hah iste onun ana tablo kurasi cekilmis. E biz sezonu kapatmamismiydik? 1 hafta gecti daha yeni ana tablo goruyoruz?

Federer ve Nadal beklendigi gibi oradalar. Onlarin yani sira Soderling orada. Bu tamam. Tsonga? Tamam. Berdych? Bu da olur. Baghdatis???

Neden Baghdatis anlayamadim. Genelde ilk 15 disindaki isimler turnuvaya baskalarinin yerine dahil olurlardi son dakikada. Kimse gitmek istemedi bu sene galiba.

10 Aralık 2010 Cuma

Haber Turu

- Replikalar yavas yavas geliyor. ITF Sampras'a calinan Davis Cup odullerinin yenilerini vermeyi onermis.

- Navratilova Klimanjaro'ya tirmanma denemesini saglik nedenleriyle yarida birakmis. Cigerlerine sivi duldugu icin hastaneye kaldirilmis. Kalbinde problem oldugundan supheleniyorum :(.

- 2010'da Davis Cup'ta oynamayan Roddick 2011'de oynayacakmis. Amerikalilar ilk turda Sirbistan'a kaybetmislerdi bu yil toprak zeminde. Isner muthis mucadele etmisti hatirlarsaniz.

- Ingiltere tenise destegi artirmis. WTA veya ATP'de elemelerden ana tabloya yukselen oyunculara fazladan 1000 pound verilecekmis.

- Tenisin en iyi 4 giyineni Sharapova, Venus, Serena ve Federer olarak aciklanmis Forbes tarafindan. Federer ve Serena tamam. Venus kort disinda iyi kort icinde biraz rukus. Sharapova olmamis bence. Sevmiyorum parcali kiyafetlerini. Kort disinda ise fena degil ama daha iyi olabilir bence.

- Nadal ve Djokovic Kolombiya konusunda israrci galiba, tanitimlar hazirlaniyor. patuli bize link de yollamis. Bu ikisinin anlamak mumkun degil.

9 Aralık 2010 Perşembe

Foto: Detaylar



Uzun uzun anlatmislar kiyafetlerin detaylarini. Su videodan gorulebilir. (Ekleme: Asagida aynisi var)
Ayakkabilari detaylica anlatmislar. Belirli yere fazladan destek verip, sprintte sorun yasamamasi icin tabani mumkun oldugunca yumusak yapmislar. Nadal'in ve Nadal nezdinde pek cok onemli oyuncunun ayakkabilari ile ilgili durumlarini da anlatalim biraz. Nadal 2004 yilina kadar hazir ayakkabilar ile korta cikiyormus. Ancak 2004'te ayaginda stres kirigi olusunca ozel olarak yapilan ayakkabilar giymeye baslamis. Ayakkabilarinin ayagina gore yarim numara daha kucuk oldugu soylentilerine ragmen tam ayagina gore ayakkabi giydigini soyluyor. Ancak ayaga destek olmasi icin ice konulan dolgular nedeni ile ayakabi ayagina yine de normal bir ayakkabiya gore daha dar geliyor. O nedenle mac bitiminde yaptigi ilk islerden biri bagciklarini cozmek ve ayakkabiyi gevsetmek zaten. Maclarda bazen ayagindaki sargilar icin saglik gorevlisi cagirmasinin nedeni de bu. Halk tabiri ile "vuran" ayakkabilar giydiginden bazen sargilari sorun olabiliyor. Pek cok oyuncu icin de benzer durum soz konusu. Bu nedenle Nadal'i gosteri maclarinda falan baglanmamis ayakkabi ile oynarken gorebilirsiniz. Hit for Haiti'de boyleydi mesela. Bir de taban ne kadar esnek olursa olsun yeni ayakkabilari giymeden once iyice esnetiyor.



Sortlarda ise bir dikis detayi var. Arka taraftaki dikisleri sort patlamasin diye ekstra guclendirmisler. Nadal'in defansif backhandini gorenler bu detayi mantikli bulacaklardir. Ayrica Clijsters ve Monfils gibi kayarak vurus yapan oyuncular icin de bu detay yerinde oluyordur.

En teknik olmayan giysi tisort tabi. Ter atilmasi icin delikli bir yapisi var tisortun. Onun haricinde desen olarak Nadal'in servis hareketini vurgulayan sag kalcadan baslayip sol omuza kadar giden alev deseni var. "Nadal's serve is on fire!" demek istiyorlar galiba ama iyi servis atamazsa kotu bir espri olacak bu detay.

Foto: AO 2011 Cicileri



Nadal Federer, Federer Nadal gibi giyinmisse, Sharapova kimin gibi giyinmistir?

8 Aralık 2010 Çarşamba

Kor Olasi Hirsizlar...

...Sampras'in kupalarini supurmusler.

Bu haber her yerde yayinlandi artik. Sampras'in kupalari evini tasima esnasinda biraktigi bir depodan calinmis. Calinan en onemli kupa 94'te kazandigi ilk Avustralya Acik kupasi.

Simdi benim anlamadigim bir sey var. Birisi neden bir seyi calar?

1- Satmak icin. E simdi kim ne yapsin Avustralya Acik kupasini, hem tenis meraklisi biri alacak bile olsa calinti oldugu besbelli seyi neden alsin?

2- Sahip olmayi cok istedigi bir sey oldugu icin. Sampras'in kupalarini bir Sampras fani caldi diyelim. Ama uzdun adami? Oldu mu yani, hangi hayran bunu yapar ki?

Ayni seyler Nadal'in calinan ugurlu saati (gerci sonradan verilenle de slam kazandi) ve bilgisayari icin de gecerli. Hadi bilgisayar neyse de saatin uretimi de bitti benim bildigim. 50 tane yapildi satildi bitti. Bir daha calinsa yanisini yapmak uzun is. Sampras'in isi kolay, zaten replika verdikleri icin yenisi saglanir.

Ba arada laf lafi aciyor; calinan kupanin yenisi verilebilir dedim de aklima ne geldi, Nadal'in 2005'te kazandigini armut formundaki Acapulco kupasinin aynisini getirmek icin turnuva organizatoru gecen sene sezon sonunda Londra'ya gelmisti. Ama orjinali calindigi icin degil. Bizim zeki, Acapulco'dan ayrilirken havaalanina gittigi taksinin arka koltugunda unutmus kupayi. Onun yenisini vermeyebilirlerdi iste. Koca armutu nasil unutursun be adam? Sen saati de kaybettin kim bilir...

ATP: Yeni Gelenler

1- Tobias Kamke

Wimbledon oncesi dikkat edilmesi gereken bir isim oldugunu yazmistik. Nitekim turnuvada fena is de yapmamisti. Bu yil odulun sahibi oldu.

2- Richard Berankis

Eski junior 1 numarasi sezon sonuna dogru ozellikle challenger basarilari ile adindan bahsettirdi.

3- Thiemo de Bakker

Bir baska "ha patladi, ha patlayacak" eski junior 1 numarasi. Bu yil ozellikle toprak sezonunda dikkat cekti. Ama bence fizigi hala zayif kaliyor.

4- Alexandr Dolgopolov

Nadir gorulen saglik sorunu yuzunden bir oyle bir boyle olan atipik tenis oyuncusu. Bu yil rakiplerini bolca sasirtarak 39 numaraya kadar yukseldi. Sezonu 48 numarada kapatti.

5- Mikhail Kukushkin

Challenger turnuvalarinda ritm kazandigi gunlerde Istanbul'da finalde elenmisti. Sonra kendi evinde St. Petersburg'da sampiyon oldu. 58 numaraya kadar yukseldi.

Veee kisisel notum...

6- Marsel Ilhan

60 sira yukseldi iste. Daha ne olsun?

7 Aralık 2010 Salı

ATP'de Yilin En Iyi 5 Maci

ATP yilin en iyi 5 macini aciklamis.

1. Rafael Nadal d. Andy Murray, 7-6(5), 3-6, 7-6(6), WTF SF

Bravo, muhtesem secim. Gercekten de yilin en guzel maciydi benim izlediklerim icinde. Hos Rafa'nin pilinin bitmesine ve haliyle finalin sonuk gecmesine neden oldu ama olsun. 2009'un en guzel maclarindan biri olan Nadal-Verdasco maci da yari final maciydi. Keske final maci olsalardi.

2. Novak Djokovic d. Roger Federer, 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 7-5, US Open SF

Bu da guzel. Biraz sinir harbi seklinde gecmis de olsa guzel macti.

3. John Isner d. Nicolas Mahut 6-4, 3-6, 6-7(7), 7-6(3), 70-68, Wimbledon 1st Rd.

Yilin en cok konusulan maci. Ust uste 65 kez macta kalmak icin servis atan Mahut'un mac bitimindeki "Bitti mi? Ama ben devam edecegiz saniyordum? :(" ifadesi hala gozumun onunde.

4. Robin Soderling d. Michael Llodra, 6-7(0), 7-5, 7-6(6), Paris Masters SF

Izlemedim. Ama bu mac dolayli olarak Fransa'nin Davis Cup finalini etkiledi belki de.

5. Gael Monfils d. Roger Federer , 7-6(7), 6-7(1), 7-6(4), Paris Masters SF

Yari final gunu cok isim vardi. Gercekten...

Haberler ve Dedikodular

- Guy Forget son macta Simon yerine Llodra'yi secmesiyle ilgili "Simon Davis Cup'taki 3 macini da kaybetti. Llodra'nin ise kaybettigi mac yoktu. Son donemde de daha iyi oynuyordu." demis. Monfils macinin sonlarina dogru Llorda'yi soyunma odasina gondererek kimi sectigini belli ettigi icin de elestirilen Forget, oyuncu secimi icin fazla duz bir mantik kullanmis bence.

- Haas'in ATP profiline bu senenin basinda Amerikan bayragi dikilmisti hatirlarsiniz. Simdi tekrar Alman bayragi dikilince Haas'in tekrar Alman kimligi ile mucadele edecegi dedikodulari baslamis. Bayrak ne farkeder diye dusunuyor insan bu noktada. Belki Amerikan bayragi altinda mac kazanmayi birakin mac bile yapamadigi icindir, kim bilir...

- Serena Williams bahara kadar donus yapmayi beklemedigini soylemis. Mantikli bir surec, mantikli bir ara bence. Roland Garros'ta zaten iyi bir performans gostermiyor. Wimbledon'a kadar toparlanmasi gerek.

- Soderling daha once Seles, Sugiyama, Berrer ve Bolelli'yi calistirmis olan Cladio Pistolesi ile anlasmis. Halbuse ben ona "26-28 yaslarinda, azcik kendini gelistirse belki Grand Slam kazanabilecek" oyunculari calistiran Stefanki'yi uygun gormustum. Kisfmet.

- Hewitt tekrar ilk 10'a donebilecegine inandigini soylemis. Bunda bir acayiplik yok. Sonra temel sorununun iyi bir takvim yapmak oldugunu soylemis. Bunda bir sorun var. 29 yasina geldin be Hewitt, hala dogru takvimi mi ariyorsun?

Kampanya Tamamlandı

Serena Williams'ın da katıldığı AIDS eyleminde 1.000.000$ yardım toplandı.

Dün akşam baktığımda 480.000 civarı bir para vardı. Sonra bir ilaç şirketi sahibi 500.000$ yatırınca kampanya tamamlanmış oldu.

İlaç şirketi sahibinin AIDS tedavisine para bağışlaması garip ve ironik tabi. Verilen para ilaç almak için kullanılacak. Ama öte yandan sıradan insanların topladığı 1.000.000$'ı değil en azından kendi 500.000$'ını da kullanmış olacak yardımı yapan şahıs. Tabi para bir yerde kendine döndüğünden bağışın niteliği bir garip oluyor ama yine de yardım için milyoner olmayan insanlardan toparlanan paranın bu insanın cebine girmesinden iyidir.

Foto: Ne Oldu Senin Kafana?

Nike Tennis Nadal'a gecirmis oldugu muthis sezon nedeni ile
resimdeki ceketi hediye etmis, Facebook sayfalarinda yayinlamis...
Peki Nadal'in normalde vucuduna gore kucuk olan kafasina ne olmus?

6 Aralık 2010 Pazartesi

Foto: Bilmemek Ayip Degil...

Brosnan: "Kevin Spacey... K-E-V-I-N S-P-A-C-E-Y..."
(Foto: eurosport.uk)

Tweet Salatasi

quenchstudios: Well, that was a weekend & a half! In Majorca, shooting Megan Fox & Rafa Nadal for Armani.

Yorum: Nadal = Yeni Kournikova

TursunovTales: When someone sneezes, God says, "Chuck bless you!" RT @miaowww: @TursunovTales Chuck Norris can kill two stones with one bird.

Yorum: Bazen zorlamamak en iyisi.

TipsarevicJanko: SERBIA IS A FUCKING WORLD CHAMPION.....IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TipsarevicJanko: I know I am totally drunk,but I need an ANSWER FROM ALL OF YOU PEOPLE WHO ARE FOLLOWING ME ON THIS SOCIAL NETWORK.Who is the world champeon?

Yorum: 160 promil.

CaroWozniacki: Came back from dinner with my team and my friend Gus Hansen.. Now off to bed.. early morning run tomorrow.. xx
CaroWozniacki: Going to watch Liverpool playing tonight from my couch with my feet up! Another day of good practice is done :)

Yorum: Sinifin "inek" ogrencisi.

SvetlanaK27: В Москве так празднично перед новым годом ! И очень красиво!что стоит только проехать по кутузовскому и посмотреть на огоньки!

Yorum: .........yorum yok.

Forget ile Seyirci Üzerine

Cumartesi günü Obradovic maç 2-2 olduktan sonra kortu terkeden seyircilere epey saymıştı. İşine gelmeyen kararlar veren çizgi hakemlerini de vatansever olmamakla suçlamıştı.

Finalden sonra ise Forget seyirci hakkında yorum yapmış. Öncelikle "Forget 'aptal' Sırp taraftarlarına püskürdü" başlıklı bir haber görünce, Forget'in abartı yorumlr yaptığını düşünmüştüm. Ama tam olarak öyle değilmiş.

Forget "17.000 taraftar kortu doldurmuştu. Sırp oyuncuların arkasındaydılar ve bu güzel bir ortam yarattı. Ama bu kadar kalabalığı toparlayınca arada mutlaka 20-30 kadar aptal oluyor ve servis için top ne zaman havaya atılsa ıslıklıyorlar. Bu çok sinir bozucu. Bu tip insanların hiç bir spor alanında olmamaları gerekir. Bu durum aynı zamanda kortta olmanın zevkini de azaltıyor, çünkü sürekli kuralları uygulaması için hakemle tartışma halinde oluyorsunuz. Umarım bu tip insanlardan kurtulunur. Ancak yine de buradaki insanların büyük çoğunluğu çok iyiydi." demiş. Açıklamasının devamında da yenilginin sebebinin seyircilerle ilgisi olmadığını söylemiş.

Kendi adıma bu açıklamada haber başlığında yansıtılan gibi abartı bir taraf bulamıyorum. Olur olmaz yerde haykıran seyirciden hazzeden bir tenissever yoktur herhalde.

5 Aralık 2010 Pazar

Foto: "Kel Kel Kel Kel Kafalar!"

Yuzyilin icadi "fotosok"tan nasiplenselerdi keske...
Sadece Zimonjic'e yakismis.

Sırbistan 3-2 Fransa: AJDE!



Sırbistan dün çiftleri kaybetmesinin ardından Fransa kazanmaya yakın gözüküyordu ama bugün ezim ezim ezdi Sırplar. Önce Djokovic, sonra Troicki set bırakmadan kazandılar.

Djokovic maçında özellikle Monfils'in kötü oyunundan çok Djokovic'in iyi oyunu göze çarpıyordu. Yılın sonunda bu kadar iyi oynaması kendini buraya sakladığının göstergesiydi. Monfils de fena değildi ama maçın ilk puanından belli olmuştu maçın sonu. Beklendiği gibi rahat bir galibiyet oldu, bu maç üzerine söylenecek pek bir şey yok aslında.

Sonra geldik mi kader maçına? Geldik. Tipsarevic ile Simon oynayacak diye kandırdılar bizi, hoop son dakikada Troicki ve Llodra sahne aldılar. Llodra berbat bir maç çıkarınca Troicki'nin üç setlik galibiyeti zor olmadı.

Açıkçası, Troicki'ye karşı oynadığı 4 maçın hepsini kazanmış bir Simon, çok ama çok daha iyi bir maç oynayabilirdi bugün. Forget bence seriyi veren hamleyi yaptı sonda. Djokovic'e kaybetti diye adam mı kesilir? Meh diyorum sadece.

Ama şunu kesinlikle demeliyiz ki, dün gelen sonucun ardından bugün çok sönük geçti. En azından son maçta büyük bir heyecan beklerdim, zerre bir şey olmadı...

Video: "Ne Dediysek O"