5 Mart 2011 Cumartesi

Bernard Tomic: Her Gün Yeni Bir Hıyarlık

Kirpi iki post altta pası atmış, bize de gole çevirmek düşer.

Tomic, turnuvanın başlamasına çok az bir zaman kala Dallas challenger yetkililerine wild-card almak istediğini söylüyor. Turnuva da buna veririm ama sen de çocuklar için düzenlenecek bir günde korta çıkıp onlarla biraz tenis oynarsan iyi olur, diyerek bir ricada bulunuyor. Tomic buna tamam diyor ama yapmıyor tabii ki böyle bir şey.

Maç gününden bir gün önce Flo Rida konserine bilet aldığını söylüyor ve maçta da şaka gibi işler yapıyor. İlk 3 oyun her iki taraf da servisine tutunuyor ve 2-1 önde götürüyor Tomic maçı. Bu andan sonra 4 oyun üst üste kaybediyor Tomic, ki 3-2'den sonra kaybettiği oyunlarda verdiği görüntü rezalet. Bir tenis maçında görülebilecek en büyük rezaletlerden biri. 5-2 geriye düşüyor ve o anda maçı bırakıyor. Daha sonra hasta olduğunu söylüyor. Pardon Bernard, ama sen bizi aptal mı sandın?


Şu linke tıklayıp bakabilirsiniz listede biraz geriye giderek maça. Tabii önce üyelik almanız lazım 2 dakikanızı ayırarak. Özellikle son 2 oyuna dikkat...

Video: Kanada'nin Milos Aski


Not: Milos'un hayallerindeki hayran kitlesi bu degildi sanirim...

4 Mart 2011 Cuma

Video: Yeni Moda

Haberler

- Daha once Fransa Acik'la donecegini duyuran Gonzalez, Fransa Acik'tan once donmeyi planladigini soylemis.

- 2009 US Open mucisezi Melanie Oudin ilk 100'den dusmek uzere. Bu yil ilk 20'yi hedefledigini soyleyen Oudin su ana dek 3 galibiyet 8 maglubiyet almis.

- Hindistan Davi Cup takimina ciftler icin Yuki Bhambri davet edilmis. Ciftlerde iyi sonuclari vardi bu genc ismin.

- Philippoussis Indian Wells elemeleri icin verilen wild-card'i geri cevismisti hatirlarsaniz. Bu turnuvada ana tablo icin wild-card verilen Tomic'in Marsel'in de katildigi Dallas Challenger turnuvasinda cikarmadigi rezalet kalmamis. Ilk tur macinin bir gun oncesinde konsere gidip, sonra macta 5-2 geri donunce cekilmis falan. Russell daha detayli anlatacak bunu.

Davis Cup - Dikkat Cekenler

- Joachim Johansson. Bir kac hafta geri dongugunu soyledigimiz Isvecli oyuncu, bugun Gabashvili'yi 3 sette gecti.

- Hindistan - Sirbistan eslesmesinde son sampiyon perisan oldu bugun. Ilk maci Troicki Bopanna karsisinda 5 sette zar zor kazanirken, Tipsarevic Devvarman'a 3 sette maglup oldu. ciftler maci Hindistan'a gider diye tahmin ediyorum.

-Arjantin'de Romanya karsisinda takimini 1-0 one geciren Nalbandian sakat sakat oynadi. Maci goz yaslariyla bitiren Nalby "Davis Cup olmasa kesinlikle birakacagim bir macti." demis. Monaco da Hanescu ile oynadigi maci kazanip durumu 2-0 yapti.

- Cek oyuncu Jan Hajek, Golubev'i 5 sete kadar zorlasa da kaybetti. An itibari ile oynana macta Berdych esitligi getirecek gibi gorunuyor.

- Ispanya ve Fransa eslesmelerinde heyecan olmadi. Chardy'nin Melzer'i 3 sette gecmesi supriz tabi.

-Hirvatistan-Almanya eslesmesinde 2 mac da 5. sete gitti. Kazananlar Cilic ve Kohlschreiber oldu.

- Amerika ise yildiz fakiri Sili karsisinda toprakta beklenilenden fazla zorlaniyor. Roddick'in Massu'ya set birakmasi neyse de Isner'in Capdeville ile oynadigi macin neredeyse her seti tie-break ila sonuclandi. Isner Davis cup oncesinde de iyi gorunmuyordu zaten. Mac su an hala devam ediyor, bitince sonucu ekleriz.

(Not: Post yollama ile ilgili ozelliklere arada sirada ulasmakla birlikte yorum yazamiyorum hala. Yorumlardaki cevap verilmeyen sorular icin pesinen ozur dilerim)

2 Mart 2011 Çarşamba

Serena'da Akciger Embolisi

Serena Willams haberlere gore akciger embolisi atlatmis.

Olayin gecen hafta oldugu soyleniyor. Haliyle pazar aksami katildigi partilerde saglik durumu iyiymis. Gecen hafta bir aralar asiri bunalmis tweetler atmisti. Bazi kaynaklar olayin gectigimiz pazartesi gerceklestigini saoyluyor ama bana gore de bir onceki hafta olmasi daha guclu bir ihtimal. su an hala kontrol altindaymis.

Acil sifalar diliyoruz kendisine...

Kazanmak Kazanmaktır...

Dün Çağla teklerde yenildiği rakibine çiftlerde de yenilmişti.

Marsel için ise durum böyle olmadı; Greg Jones ve partneri Marinko Matosevic'i partneri Ivo Klec ile birlikte 64-36-(10-4) ile mağlup ettiler.

Marsel'in formu bu sıralar tekler maçlarına yetmiyor gibi hissediyorum. En azından çiftlerde biraz maç yapması faydalı olabilir belki.

Video: "Kal Gelmek"

Yine Hüsran

Marsel Dallas ilk turunda Greg Jones'a 7-6 2-6 2-6 kaybetti. İlk set çok ortadaydı ve Marsel bu seti alınca epey rahatladık ama sonrasında felaket kötü oynadı Marsel son iki sette ve son oyunda servislere raketini bile uzatmaya tenezzül etmedi. Sonunda böyle bir sonuç çıktı ortaya. Bu sezonki sanırım 8. mağlubiyet oldu, ATP'nin sitesine girip kontrol edemeyeceğim, zira gördükçe daha çok üzülüyorum. Bir sonraki rota Indian Wells. Bu oyunla oradan da bir şey çıkması pek mümkün değil.

Marsel birkaç saat sonra çiftlerde Ivo Klec ile birlikte Jones/Matosevic çiftine karşı çiftlerdeki ilk tur maçını oynayacak...

1 Mart 2011 Salı

Indian Wells'e Doğru

Sezonun ilk masters turnuvası Indian Wells'te başlayacak yaklaşık 1 hafta sonra eleme maçlarıyla birlikte. Bazı gelişmeler var, kısa kısa aktaralım.

- Marsel yedek listede şu an 7. sırada ve ciddi şekilde ana tablo şansı mevcut. Haas ve Gonzalez'in oynamaması kesin. 5'e iniyor. Youzhny ve Tsonga da çok çok büyük ihtimalle çekildi. Yani birkaç oyuncu daha çekilirse pazartesi akşamına kadar Marsel direkt ana tablodan girecek turnuvaya, ki önemli bir fırsat olur.

- Ferrero hala sakat. Çekilenlerden biri de o. Muhtemelen Kazablanka ile dönecek nisan başında toprak kort sezonuyla birlikte...

- Ana tablo wild-card'ları açıklandı. Blake, Nishikori, Tomic, Raonic ve Harrison. Çok güzel seçimler. Nishikori ana tabloya zaten girecek, o yüzden onun wild-card'ı Jack Sock ya da Denis Kudla gibi genç Amerikalı oyunculardan birine gidebilir.

- Mark Philippoussis elemelerde wild-card ile mücadele ediyor. Geçen senenin sonunda yazmıştık zaten bir geri dönüş olayının olduğu. Daha sonra bunun ciddi olmadığı ortaya çıkmıştı ama şimdi burada ana tablo için wild-card istediği haberi geldi. Onu vermemişler ama elemeler için wild-card vermişler. Servisi açık ara bir numaralı silahıydı, o yüzden büyük bir rezalet geleceğini sanmıyorum, göreceğiz...

Ekleme: Merhaba, ben kirpi.. Yorum bolumune yazamadigimdan buraya eklestireyim, Philippoussis elemeler icin verilen wild-card'i istememis, yani yok yine..

Blogcu Hareket Engellenemez!

Merhaba sevgili True Grand Slam severler!

Bildiginiz gibi bloglar arasi baglanti koptu. Normal yollardan olmasa da sizlere ulasmaya calisacagiz efenim bu sure icersinde. Russell simdilik girebiliyormus ama benim biraz cambazlik yapmam gerekiyor.

Neyse, keyfimizi bozmuyoruz. Turkiye'deki takipcilerimizi kaybedecegiz belki ama yurt disindan okuyanlar da var. Yayina devam yani. :)

Çağla Kuala Lumpur'da

Çağla Büyükakçay Kuala Lumpur'daymış, ben de yeni öğrendim yalan yok...

Elemelerde 2 nolu seri başıymış ancak ilk maçını Avustralya'lı Jessica Moore'a 60-67(4)-26 ile kaybetmiş.

Şu an ise çiftlerde mücadele ediyor. Heyecan yaptım, maçın sonucunu beklemeden yazayım dedim. Palkina ile ilk seti 64 ile aldılar. İkinci sette şu an bir break ile gerideler. Maç btsin, sunucunu da yazarız...

Edit: Malesef 64-16 şeklindeki iki setten sonra super-tie break setinde 3-10 ile elendi ikili Lertcheewakarn/Moore ikilisine. Yine Moore, yine Moore...

Geç bulduk, çabuk kaybettik....

28 Şubat 2011 Pazartesi

Aptallik Parayla Degil


Rafa'ya saka yapiyorlar.. Guya tabi.

Telefonla Rafa'nin annesi ariyormus gibi yapiyor zeki radyocular. Telefonu Rafa'nin odasina baglatiyorlar. Sonra "Ay Rafa biz radyocuyuz, seninle konustugumuza cok mutluyuz!!" diyorlar. Rafa "Uyuyorum" diyor. Sonra radyo konusmaktan cok mutlu olacaklarini, oraya gelip gelemeyecegini soruyor, Rafa kendinin de mutlu oldugunu ama uyudugunu, vakti olmadigini ve Federasyon adina orada oldugunu velhasil Federasyon'la gorusmeleri gerektigini soyluyor. Konusma bitiyor.

Fransizca konusabilen kimseden Rafa'ya hayir gelmeyecek sanirim...

Pazar'in Sampiyonu

Dun tamamlanan Delray Beach turnuvasinin kazanani Juan Martin Del Potro oldu.

Del Potro Avustralya Acik'tan sonra, tam da ihtiyaci olan gorece dusuk kalibreli Amerika sert kort turnuvalarinda oynadi. Hem tablolarin zayif olusu, hem bu kortlari seviyor olusu, hem de Amerika'da daha fazla taraftarinin olmasi ona yardimci oldu ve 2 yari final 1 sampiyonluk ile ilk 100'e geri dondu.

Tipsarevic ile oynadigi final maci zevksizdi. Del Potro dusundugum gibi 3 haftalik tempo sonucunda yorgun dusmustu, Tipsarevic ise "Fena oynamiyorum ama final kazanamadigima gore bir an evel kaybetmeliyim" havasindaydi. Hal boyle olunca da Del Potro'yu fazla bekletmeyen Tipsarevic'in de yardimlari ile 64'luk iki set ile bitti mac.

Del Potro'yu doneli beri henuz formda ilk 10 oyuncularina karsi oynarken gormedik. Garip sartlar altinda gerceklesen Roddick macini ayri tutuyorum tabi. Ama sonucta bu 3 haftalik surec eksik kapatmada ona epey fayda saglamistir. Davis Cup'ta oynamayacagindan Indian Wells -Miami ikilisine dinlenmis gelecektir. Ama kendisinin de dedigi gibi ilk 10 ile mucadele edecek seviyeye gelmesine bir 20-25 mac daha vardir sanirim.

Foto: "Surekli Gidiyor! Durduramiyoruz!"


Bu da Vanity Fair'in Oscar partisinden...

Video: Kalantor Rafa

Foto: Oscar Modası


Serena Williams Elton John'un Oscar partisinde

27 Şubat 2011 Pazar

Challenger Raporu #1

İlgi görsün ya da görmesin, bundan böyle her hafta challenger turnuvalarına dair bir post atacağım. Her hafta takip ediyorum, belki burada oyunun alt seviyesini o kadar sallayan olmayabilir ama en kötü ihtimal kendim için bir arşiv olur.

- Bu hafta iki challenger turnuvasıyla geçildi. Biri Almanya'nın Wolfsburg kentinde sert kortlarda, diğeri Fas'ın Kazablanka kentinde toprak kortlardaydı.

- Fas'taki turnuvadan yayın olduğu için takip etme imkanı oldu. Aslında bu Fas'taki turnuva tek bir turnuvadan ziyade ATP seviyesinde "Güney Amerika Swing"inin, challenger tura uyarlanmış hali. Geçtiğimiz hafta da Meknes'te bir toprak turnuvası vardı. İki hafta aradan sonra Rabat ve Marakeş'te üst üste iki toprak turnuvası daha olacak ve 1 hafta aradan sonra Nisan ayındaki ATP turnuvası olan Kazablanka ile kapanış yapılacak.

- Geçen hafta Meknes'te besin zehirlenmesi sebebiyle yarı final maçına çıkamamıştı Simon Greul şanssız bir şekilde, ki o aşamada turnuvanın en büyük favorisiydi. Bu hafta da öyle gözüküyordu ancak çeyrek finalde 33 yaşındaki Alessio Di Mauro'ya karşı ilk seti kazandığı maçı kaybetti. Son iki sette felaket bir servis yüzdesi vardı ve bunun bedelini ödedi.

- Turnuvanın 1 numaralı seribaşı aslında Denis Gremelmayr idi ancak sakatlığı sebebiyle turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Amer Delic bir başka dikkat çeken isimdi ama o da ilk turu geçtikten sonra sakatlık sebebiyle ikinci tur maçına çıkamadı. Sorun büyük gözükmüyor zira twitter'ında Marakeş'te antrenman yaptığını söylüyor. Davis Kupası'nda oynayacak Delic Bosna-Hersek adına.

- Büyük isimlerin böyle böyle gitmesinden sonra ortalık sürpriz isimlere kaldı. Geçen hafta Meknes'te kazanan 30 yaşındaki Jaroslav Pospisil, ki geçen sene büyük bir çıkış yaptı ve şu an ilk 120 içinde kendisi. Late bloomer diye tabir ettiğimiz türden ama bu baya bir late bloomer. Geç açılan çok gördük ama 29'unda? Ondan çok görmedik... Meknes şampiyonu bu abimiz, bu hafta yarı finalde elemelerden gelen 20 yaşındaki Rus raket Evgeny Donskoy'a teslim oldu...

- Donskoy geçtiğimiz sene dikkatimi çekiyordu. 2009'da St. Petersburg elemelerinde Marsel'i yenmişti, ilk orada duymuştuk. Geçen yıl da fena sonuçlar almadı ama patlaması buraya kaldı 89 doğumlu Rus oyuncunun. İyi bir forehand'i ve agresif bir oyun tarzı var... Burada elemelerden geldi ve şampiyon oldu finalde Di Mauro'yu yenerek. Ki, çeyrek final, yarı final ve finallerin hepsinde 1-0 geriden gelerek kazandı. Bu sonuç onu sıralamada 200'lerin sonlarından 200'lerin başlarına taşıyacak ve bu sayede bu sene birçok challenger turnuvasında ana tabloda olacak. Biz de onu daha çok görebileceğiz...

- Wolfsburg'daki turnuvadan livestream yoktu. Olsa da çok çekici bir turnuva değildi bana göre. Bir isim dışında: Stefan Seifert...

- Alman oyuncu ilk 1000'in dışında. Elemelere bile wild-card ile dahil olabildi. 26 yaşını doldurmuş ve kariyerinde future turnuvalarının ilerisini bile görememiş. Bu sezon da oynadığı herhangi bir turnuva yok... İlk iki eleme turunda ilk 300'deki oyuncuları çok rahat geçtikten sonra elemelerin son turunda elemelerin 1 numaralı seribaşısı olan Martin Fischer'i 3 sette mağlup etti. Devamı da geldi. Brezac, Andreas Beck ve Ignatik gibi top 200 oyuncularını geçerken yalnızca tek set bıraktı ama yarı finalde daha sonra şampiyon olacak Ruben Bemelmans'a 3 sette mağlup oldu. 300-500 sıra atlayacaktır bu sonuçla. Tek bir turnuvalık performans mı, uzun vadeye yayabilecek mi, birkaç ay sonra anlayacağız.

- Burada şampiyon olan Bemelmans ilk 150'de olacak açıklanacak yeni sıralamada. Çok zorlandı aslında. 5 maçın 4'ünde 3 seti gördü. Finali de geriden gelerek kazandı Dominik Meffert'e karşı. Bu sezon başında Djokovic, geçen sezon sonunda Nadal'a karşı görmüştük. Solak, forehand'i iyi olan, agresif bir oyuncu lakin çok yumuşak. Özellikle backhand'i zayıf ve fazla basit hata yapıyor. Fazla basit hataların sebebi de gücünü aşırı kullanmasından ziyade güç eksikliğinden ve ayak hareketlerindeki sorunlarından. Ama iyi bir tekniği var ve yaşı (23) kendini geliştirmesine müsait. Bir süreliğine de olsa ilk 100 görebilir kariyerinde.

- Bu hafta 3 turnuva var: Dallas, Salinas ve Cherbourg'da. Dallas'tan zaten bahsetmiştik Marsel aracılığıyla. Salinas ise bir toprak kort turnuvası. Ana tablosına şuradan bakabilirsiniz. 1 numaralı seribaşı Brian Dabul bence turnuvanın favorisi. Amerika'da fena değildi oynadığı maçlarda, ki oyunu toprağa da yatkındır. İlk turdaki rakibi Rafael Camilo sezon başında Sao Paulo'daki challenger turnuvasında elemelerden gelip final oynamıştı, tehlikeli rakip. Ama onu geçerse önü açık. Çeyrek finaldeki olası rakibi Del Bonis umutlu olduğum gençlerden ama şu aralar pek formda değil. Alt tarafta da Skugor ve tabii Zeballos en öne çıkan oyuncular olarak gözüküyor, ki aynı çeyrekte olmaları ikisi için de kötü olmuş.

- Son olarak Cherbourg. Fransa'da bu turnuva. Kurası şurada. 1 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov. Kurası da lokum gibi açıkçası. Kapalı kortlarda olacak turnuva ve dolayısıyla zemin hızlı, bu da onun için bir avantaj. Dimitrov dışında üst tarafta Clement var ama formsuz. Alt tarafta daha fazla sayıda iyi oyuncu var bence. Mahut, Roger-Vasselin ve Paire. Tabloda çok fazla Fransız var, tam 14 tane ve elemelerden gelecek oyuncularla bu sayı daha da artabilir. Yine de bu kadar Fransız'ın arasından Dimitrov'un çıkıp kazanmasını bekliyorum...

Doha: Sonunda Zvonareva

Dünya 3 numarası, ki bir dönem 2 numaralı koltukta da oturdu yakın geçmişte, buna rağmen son 1 yılda tek şampiyonluk alamamıştı. Doha finalinde karşısında önüne geleni ezip geçen Wozniacki olunca, burada da bu seriyi kırma şansının olmadığını düşünüyordum. Yanıldım. Maçı izleyemedim ama zor olmamış gibi. 6-4'lük iki sette son haftaların formda ismi Wozniacki'yi geçmiş ağlak Vera.

Wozniacki geçen hafta şampiyonluk alıp burada final yaptı. Zvonareva geçen hafta Dubai'de yarı final yapıp burada şampiyonluk aldı. Bu arada bu turnuvaları Clijsters pas geçti. Bence yanlış yaptı...

Acapulco: Pili Biten Almagro

3 hafta üst üste oynayan ve üst üste 14 maç kazanan Almagro, dün gece Ferrer karşısına geçen sene Ferrero'nun yapamadığını yapmak için çıktı. Sakatlığı sebebiyle uzun süredir kortlarda olmayan ve Güney Amerika toprak sezonunu da bu sebeple kaçıran Ferrero'nun koltuğunu bu sene Almagro aldı. Aynı onun gibi Costa do Sauipe ve Buenos Aires'i kazandı üst üste. Acapulco'da da finale geldi. Ferrero'nun kaybettiği Ferrer'in karşısına çıktı Almagro da. Sonu da benzedi. O da 3 sette kaybetti finali ve "üçleme"yi gerçekleştiremedi. Çok yorgun gözüküyordu bu hafta zaten, pili bitti artık. Ferrer de bu sonuçla şampiyonluğunu korumuş oldu. Bu sezonki ikinci şampiyonluk. Djokovic ile birlikte Soderling'den sonra bu sezon en çok turnuva kazanan oyuncu ilk iki ay geride kalırken.

Güney Amerika sezonu geçen seneden farksızdı neredeyse. Ferrero'nun yerine Almagro'yu koyunca tablo aynı şekli alıyor. Tabii, Santiago turnuvasını unutmamak lazım. Geçen sezon orada kazanan Bellucci, İspanyolların tulum çıkarmasına engel olmuştu. Bu sezon orada kazanan Robredo oldu ve İspanyollar 4 turnuvayı da cebe indirmiş oldu.

Aynı şehirde bir de düşük prestijli WTA turnuvası vardı. Kötü tablo, kötü oyuncular. Aynı geçen haftaki Bogota gibi. Kazanan Dulko oldu. Geçen sezon onun adına çok kötü geçmişti. Toprakta iyi oynar. Bu kez Avrupa sezonunda devamı gelsin istiyorum. Oynadığında gerçekten zevk veren oyunculardan.

Dubai: Şampiyon Djokovic

Djokovic yine yaptı ve finalde Federer'i rahat şekilde 2 sette geçerek buradaki üst üste 3. şampiyonluğunu aldı. Hafta boyunca ikisi de çok iyi gözükmemişti. Federer set kaybetmemesine rağmen çok paslı ve hala tatil modunda olduğunu hissettirmişti; Djokovic de set kaybede kaybede finale gelebilmişti. Finalde daha iyi oynayan taraf Djokovic'ti ama karşıda kötü bir Federer vardı kesinlikle. Avustralya Açık'ta çoğu kişinin aksine Federer'in kötü oynamadığını yazmıştım ama bu kez Djokovic'in oyunundan ziyade Federer'in kötü oyunu belirleyici oldu.

Yine de iyi bir hafta Djokovic için. Aradaki fark 700 yerine 300 puan açıldı sadece. İkisi de geçen sene Indian Wells ve Miami'de erken elendi. 2 numara değişebilir bu turnuvalardan sonra, keyifli olacak takip etmesi bu iki turnuvayı bu sebeple. Zirvede açık ara fark yapmış olan Nadal da farkı açmak ya da korumak isteyecektir en azından.

Marsel'in Kurası

Şuradan ulaşabilirsiniz.

Hiç de fena bir kura değil. Hele tablonun üst tarafını gördükten sonra gayet iyi diyebiliriz. İlk tur rakibi Greg Jones. Kazanırsa Van der Merwe veya Kudla ile oynayacak. Çeyrekte Tomic veya Russell gibi gözüküyor, zorlayabilir onlar... Onlardan önce sezonun ilk galibiyetini umuyoruz tabii.

Tekrar hatırlatalım. Bu turnuva için merkez korttan livestream olacak. Adresi de şu:


Bu akşam saatlerinde yarının programı çıkar. Merkez kortta olursa Marsel izleyebileceğiz...