21 Kasım 2010 Pazar

WTF: Pazar Maclari

Once Murray ve Soderling ciktilar korta. Daha macin ilk dakikalarinda oyuncularin kortla ilgili yaptiklari bazi yorumlari gozlemleme sansi bulduk. Kort yavasti. Soderling ne kadar abanirsa abansin top hizlanmiyor gibiydi. Ancak Murray atak baslamisti ve ataklari iyi sonuc veriyordu. Ayrica kortun yavasligi Murray'in mukemmel savunmasindan ornekler gostermesine firsat taniyordu. Soderling ozellikle icten disa forehandi ile Murray'i kort disina atsa da her seferinde topu forehandi ile sol paraleline gondererek puani bitirmek istiyor, ama abandigi top yeterince hizli gitmiyor ve passing shot ile Murray puani aliyordu. Ilk seti iki kez servis kirarark 62 ile kaybeden Soderling ikinci sete "Servislerim..Servislerim!!" diyerek basliyor, ilk oyunu firesiz atlatiyor ve Murray servisinde puan alabiliyordu. Bu bolumde Murray'in atagi bir nebze etkisiz kalir gibi olduysa da hem Murray ilerleyen oyunlarda duzeldi hem de Soderling'in ilk setteki takintisi nuksetti. Ikinci seti 64 ile alan Murray maci bitiriyordu.

Istatistiklerde Murray'in Soderling'e gore daha az hata yaptigi gorulurken, asil fark winnerlarda ortaya cikiyordu; Murray 27- Soderling 14.

Aksam seansindaysa Federer - Ferrer maci vardi. Yavas gorunen kortun Ferrer'e avantaj saglayabilecegini dusunuyordum ama macin sonucu hic de oyle kirmadi. Yorumcular Ferrer'in dun Roddick ile yaptigi antreman macindan bahsettiler. Gorunuse gore Ferrer kortlara hic alisamamis. Roddick'in servis oyunlari servislerle cabucak biterken Ferru'nun servis oyunlari uzadikca uzuyormus. Bu mac da aynen boyle gelisti zaten. Federer korta da toplara da oldukca iyi uyum saglamis. Agir toplar varken backhand tarafinda zorlanir dedik, nitekim biraz zorlanir gibi de gozuktu ama Ferrer yeterince zorlayamadi. Ferru bana tipik bir topa ve korta alisamayan adam gibi gorundu mac boyunca. Servis yuzdeleri cok kotuydu ve cok fazla basit hata yapti. Hatta Federer biraz daha servis kirdirsa Ferrer "Bir macta Maria Sharapova kadar cift hata yapan ilk erkek tenisci" unvanini alabilirdi. Ilk seti Ferru tum servislerini kirdirarak 61 ile kaybetti (Evet, o 1 oyunu servis kirararak aldi). Ilk sette Ferrer'in ilk servisi oyuna sokma orani %56, ilk servisten puan cikartma otani ise %44'tu. Ikinci serviste ise %36. Yani Ferrer birinci servis icin topu havaya attiginda o topun kendi lehine puan olma ihtimali %24 idi. Herhangi bir Ferrer puaninin Ferrer'e gitme ihtimali ise %39. Evlerden irak bir yuzde.

Ferrer ikinci sete servisine tutunarak basladi. Hem de ust uste 2 kez. Lakin 5. oyunda buyu bozuldu ve Federer yine servis kirdi. Bir sonraki iyiden iyiye yalelliye donen oyunda Ferrer servis kiramadi. Ikinci set ilerlerken Ferrer giderek daha iyi oynuyordu ama tabi ki bu maci almasina yetmedi. Ikinci seti 64 ile alan Federer maci tamamladi.

Ozetle Federer iyi oynadi, Ferrer ise cok basit hata yapti. Ama ne basit hatalar, hic ondan beklenmeyecek kadar. Aslinda Federer de cok basit hata yapti (skor 30-26 bu hususta) ancak onemli olan Ferrer'in kader anlarinda ya hep ya hic diyerek vurdugu pek cok topta yaptigi hatalardi. Servis kirma puanlarinin cogunu boyle harcadi zaten. Bugun Federer'i tabi ki yenmesini beklemiyorduk ama biraz zorlayabilir diye dusunmustuk. Soderling macinda daha iyi olur diye tahmin ediyorum.

Bugun iki mac da benzer skorlarla tamamlanmis oldu boylece; iki servis kirma farkiyla alinan ilk set ve bir servis kirma farki ile alinan ikinci setler seklinde.

Bu arada Federer macinin basinda koltuga yayilmis kisa ama toparlak, ensesi kalin mafyatik biyikli bir adam gordum. "Maradona?!" dedim ve goruntu degisti. Sonra goruntu tekrar gelince spikerler de "Aaa Maradona!" dediler. Tum turnuvayi izleyecekmis Maradona. Hos bu bilgi bizim ne isimize yarayacak, onu da bilmiyorum. Bir de zaten ilk gunlerden benden iyi not almayan organizasyon bugun de her Ispanyol tenisciyi Rafa sanma gafletine dusup bir puan arasinda Gypsy'i caldilar. Hep mi Ferru'ya bu sacmaliklar yaa??!!

9 yorum:

mgunsel dedi ki...

Topun hızlı gitmemesinin sebebinin Soderling'den kaynaklandığını düşünmüştüm ilk başta, Paris yorgunluğu devam ediyor heralde diye aklımdan geçirmiştim, mevzuya geç uynadım. Bizim Ferru'ya yazık olacak ya. Nadal- Ferrer final yalan oldu gibi daha ilk günden heheh. Bu kort tam Murray'lik gibi duruyor. Diğer tenisçileri görmeden erken konuşmak gibi olmasın ama Murray'nin en ciddi şampiyonluk adayı olduğunu düşünüyorum ben. Siz ne diyorsunuz?

Russell dedi ki...

benim favorim de möri. bugün maçtan sonra bbc'ye maçtan önce garip bir şekilde rahattım falan demiş. genelde üzerinde baskı, gerginlik olunca bir noktada sapıtan bir oyuncu, rahat olması güzel bir şey onun için. artı olarak bu zemin 8 oyuncu içerisinde en çok ona uyuyor. yavaş kort, ağır toplar ve alçak bounce. hepsi murray için ideal diyebiliriz. artı olarak servisi çok iyi göründü, ki böyle devam ederse ileride zorlu maçlarda bu servisi onu çok zorlu durumlarda kurtarabilir. bugün federer onun kadar iyi servis atamadı.

djokovic'e pek uymuyor bu kort. zaten davis cup'ta kafası gibi. onun kazanacağını zannetmiyorum. ikinci favorim federer, üçüncü favorim de nadal. nadal'ı uzun süredir görmedik tabii, izledikten sonra fikrim değişebilir.

diğer oyunculara şans vermiyorum.

Adsız dedi ki...

ya bana maçları izleyeceğim bi link öneremez misiniz...from sport tan izliyordum...giremiyorum artık..atdhe den de olmadı...başka neresi var ki...:((

esra

kirpi dedi ki...

livescorehunter derim ama polis sorarsa inkar ederim :)

orion dedi ki...

ntvspor da yayınlıyor maçları

Adsız dedi ki...

link için teşekkürler ya...dün gece rafacığımı izleme zevkine eriştim....ntvspor' un yayınladığına emin misiniz...ben pazar akşamı açtım şifre istiyordu..bugün bi daha bakalım bakalım...

esra

kirpi dedi ki...

Pazar akşamı Federer maçını vermedi zaten, gece 2'de banttan verdi. Şifreli olan bir başka yayındı muhtemelen ama dün şifresiz olarak vermiş olmalı maçları...

orion dedi ki...

Uydudan izliyorsanız bu tarz maçlar şifreli olabiliyor emin değilim. Bütün maçları bazıları banttan da olsa yayınlıyorlar ama

kirpi dedi ki...

Ben de uyududan izliyorum ve izleyebiliyorum. Sadece Federer-Ferrer yayinlanmamisti, o mac haricinde problem yasayan var mi acaba, yanlis bilgi vermeyelim?