22 Ocak 2014 Çarşamba

21 Ocak 2014 Salı

AO: Bir Kısım Tahminler

Öncelikle Wawrinka'ya alkış.. Geçen sene slamlerde Djokovic'i boşuna zorlamadığını kanıtladı. Fakat hem Djokovic hem de Murray için söz konusu Wawarinka olunca garip bir ters gelme durumu oluyor. Ben Murray ve Djokovic'in tarzlarını zaten benzetiyorum, geri çizgiden kontraatak odaklı bir oyun anlayışları var sadece Murray yakın geçmişe dek silik oynuyordu bu oyunu. İkisinin birbirleri ile yaptığı maçların son zamanarda hem sıkıcı hem de ortada olmasının sebebi de bu..

Tablonun kolay tarafında Berdych-Wawrinka eşlemesi çıktı. Hem Ferrer hem Djokovic önlerindeki ilk ve tek zor engelde patladılar. Yukarıda ise Nadal'ın tarafı Hewitt ve Del Potro'nun erken elenmesiyle biraz çözüldü. Monfils bekleneni veremedi ama Nishikori kendini aşarak Nadal'ı epeyce zorladı. Nadal ilk gündüz maçında bu engeli set vermeden aşarak önemli bir psikolojik eşiği geçti. Maç 3 saati geçtiğinden kendini yormadı diyemiyoruz ama. Çeyrek final rakibi Dimitrov. Bu maça dikkat. Bugüne dek bu ikilinin yaptığı üç maç da yakın geçti. Dimitorv 5 yıl önceki ilk maçlarından beri Nadal'a karşı kuyruğunu dik tutarak oynuyor. Bu maç zor geçer. Nadal'ın ilk iki setten birini mutlaka alması lazım, çünkü maç uzadıkça Nadal'ın şansı artar. Dimitrov'un kondisyon sorununu ne kadar çözebildiği de önemli. Öte yandan Murray-Federer maçı için yorum yapamıyorum. Her ikisi de görece rahat geldiler. Murray daha sallantılı görünen taraf ama direnci Federer'den yüksek olacaktır. Yarı finalisti kestirmek zor.

Kadınlarda "kolay" taraftan Li-Bouchard yarı finali çıktı. Ivanovic Serena'yı eleyince yine insanlarda ani bir coşma oldu ama twitter'da belirttiğim gibi ikinci bir Stephens vakası gördük. Li yine çaktırmadan finale gidecek gibi duruyor. Gitmese de kendisi Avustralya'nın bir diğer kraliçesi bana göre, son üç yıldaki istikrarı muazzam. Diğer tarafta ise Azarenka-Radwanska gibi kazık bir çeyrek final ve Sharapova'nın elenmesiyle meydana gelen bir Halep-Cibulkova çeyrek finali var. Sharapova elenmese kadınların bu yarısı erkeklerdeki Nadal tarafı gibi olabilirmiş; final gibi bir çeyrek final ve önemli bir diğer isim.

20 Ocak 2014 Pazartesi