15 Mart 2013 Cuma

Video: IW ve Williamslar


Benim tenisi yakından takip etmediğim dönemlerde olmuş bir olay. Venus Serena ile oynayacağı yarı finalden tendinit nedeniyle çekilince "maç ayarlama" iddiası ortaya atılıyor ve izleyenler Clijsters maçı boyunca Serena'yı yuhalıyor. Hem iddialar hem de bu tavır yüzünden o günden beri Williamslar turnuvada yoklar.

IW'de Son Durum


Turnuvanın Federer için bence o kadar da önemli olmadığını söylemiştim daha önce. Hala biraz aynı fikirdeyim. Zaten sırtında da sorun varmış. 2 ay ara verecek ve tam da ihtiyacı olduğu zamanda.

Roland Garros'ta Federer'in ilk 4'te olduğu müddetçe kaç nolu seribaşı olduğunun bence çok da önemli olmadığı fikrimi yineliyorum. Hala Djokovic'in eski formunda olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki en formda olduğu dönemlerde bile Federer Djokovic'i eleyebildiğinden Djokovic ile aynı yarıya düşmesi çok şey değiştirmeyecektir. Roland Garros için şu an belirleyici olan tek şey var; Rafael Nadal'ın kaç nolu seribaşı olarak gideceği. Ferrer diğer 3 seribaşına bir iyilik yapıp 5 numaraya düşmezse herkes "Bana patlamasa bari" diyecektir diye düşünüyorum. Nadal'ın Roland Garros zaferi garanti olmamakla birlikte kimse çeyrek finalde onunla karşılaşmak istemeyecektir. En azından Murray ve Federer'in yarı final yolu, Nadal tarafından kesilebilir.

Federer ve Nadal'ın sıralama durumlarını bırakıp turnuvaya bakalım. Erkeklerde oynanan çeyrek finallerden Nadal-Berdych yarı finali çıktı. Nadal için bu laf son zamanlarda pek çok maç için söylendi ama hadi adeti bozmayıp tekrar söyleyelim; Nadal için asıl test bu olacak. Finale çıkarsa da aynısını final için söyleriz. Bu arada yeri gelmişken çeyrek finale çıkan minik kuşum Anderson'a da aferin diyorum. Erkeklerde diğer çeyrekler bugün oynanacak; eşleşmeler Tsonga-Djokovic ve Murray-Del Potro şeklinde. Murray çok sağlam gitmiyor ama maçta ritmi düşük tutabilirse Del Potro'yu eler. Tsonga'ya da şans vermek biraz zor. Kadınlardaki çeyrek final maçlarının ikisi de oynanmadı; Azarenka ve Stosur çekilince Kerber-Wozniacki eşleşmesi ortaya çıktı. Bugün oynanacak yarı finallerse Sharapova-Kirilenko ve Wozniacki-Kerber şeklinde. Kerber-Sharapova finalinin çıkması gerekir ama WTA'da her an her şey olabilir.

Şimdi herşeyi bir yana bırakalım ve yukarıdaki videoya bakalım. Nadal backhand'ini bu videodaki kadar net kullanmaya başladığında "Oldu bu adam" diyorum ve içimi bir sevinç kaplıyor. Benim için form seviyesini belli eden en öenmli göstergelerden biri çünkü. Hoşgeldin backhand.