19 Mayıs 2012 Cumartesi

Roma: İlk Finalist Rafa

Ferrer-Nadal maçı tam da Barcelona finali gibi başladı.

İlk sete Ferrer müthiş başladı, servis de kırdı. Ama anında geri kırdırdı. Yine de tie-break oyununa kadar istifini bozmadı. Hatta tie-break oyununda bir ara skor 6-6 (6-6) ve sette alınan puanlar da 48-48 oldu. Sonraki iki puanı Rafa aldı. İlk set 85 dakika sürdü.

Sonra ikinci set başladı. Rafa zorlanarak da olsa tutundu. Ve Barcelona'da olmasını beklediğim ama olmayan, burada ise olmasını beklemediğim ve olan şey; Ferrer bir oyun daha alamadı maçın sonuna kadar. Aslında tamamen bıraktı da denemez. Her üç servis oyununda da 0-40'ı gördük; ilkinde hemen kırdırdı, ikincide avantajı bile elde etti, üçüncüde 30-40'ı buldu ama malesef hep kırdırdı Ferrer. Barcelona'daki göz yaşlarından sonra ilk seti aynı çaba sonrasında kaybedince inancı da azalıyor demek ki. Bilinçli olarak inanmamazlık etmese de bilinçaltı yarı yolda bırakıyor Ferrer'i.

Nadal bugün çok iyi servis atamadı. Ritmini de çoğu zaman bulamadı, bolca basit hata yaptı ilk sette (20). Finalde bunu tolere edemez. İkinci kez Ferrer'den zor şer set aldığı bir maça tanık oluyoruz; Ferrer mi oyunu ile Nadal'ı tıkıyor, yoksa finale doğru artık pili mi bitiyor Nadal'ın, bunu yarın göreceğiz.

Nadal'a 2 numara için artık şampiyonluk gerekiyor, zira Federer yarı finalde. Ama 2 numara da olsa 3 numara da olsa Roland Garros bu yıl eğlenceli geçecek...

Video: Sharapova - Kerber



Bugün tadilatlar nedeniyle izleyemediğim Sharapova-Kerber maçının ikinci setinden...

Sharapova-Li finali oluştu. Li maç yapmadı çünkü Serena çekildi. Serena Pennetta maçı öncesi bile çekilmeyi düşünüyormuş ama bu maçta onun yerine rakibi çekildi 4 oyun sonra. Yani Serena centilmenlik yapıp Pennetta'ya walkover verse bile rakibesi final göremeyecekti. Li için şanslı turnuva.

Ben yine de finalde Sharapova alır diyorum.

Bu arada Azarenka güle oynaya kazandığı maçtan hemen sonra turnuvayı bırakınca ne olay oldu öyle. Sharapova Azarenka için ileri geri konuştu, Azarenka "Ben ne yapayım, kendimizi toparlamamıza bile izin vermiyor WTA" dedi. WTA'de de ATP benzeri şikayetler başladı diyebiliriz.

Roland Garros çncesi şu veya bu şekilde sakatlığı olanlar Kvitova (göbüş), Serena (bel), Azarenka (omuz). Toparlanamazlarsa tadı kaçar turnuvanın.

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Madrid: Şampiyon Serena

Madrid'de şampiyon, Charleston'dan sonra ikinci "kırmızı olmayan toprak kort" kupasını kazanan Serena oldu.

Serena hafta boyunca zemine iyi uyum sağladı ki bunu şampiyonluğu sonrasında söylediği "Bu erkeklerin de canı amma tatlı" benzeri sözlerden de anlıyoruz. Hafta boyunca sadece Wozniacki'ye bir set bıraktı (niye ki?). Finalde de Charleston performansını andıran bir skorla Azarenka'yı ezip geçti. Zaten bu hafta ezdiği iki isim Sharapova ve Azarenka, geçtiğimiz aylarda bolca final gören isimler. MEsaj niteliğinde bir şampiyonluk gibi oldu.

Azarenke maç boyunca etkisizdi ama bunda Serena'nın savunmayı atağa çevirmesinde etkili olmasının da rolü var. Azarenka'ya rallide puan kurgulatmayınca winner da yaptırtmadı. Savunmadan Nadal-vari zor winnerlar yakalayan Serena, böylelikle muhtemelen tarihin en garabet tipli WTA kupasını da kazandı....

Bakışlar 2:50'de...

Madrid: Federer Şampiyon ve 2 Numara!

Madrid'i bu hafta çok takip ettim diyemem. Mavi toprakta birkaç maç izledikten sonra yeterince soğudum zaten. Özellikle Djokovic'in Gimeno ile oynadığı ilk maçtan daha zemindeki garip ve rezil durum dikkat çekiyordu. Daha sonra Nadal, Davydenko'yu dağıtınca "şartlara uyum sağladı burayı da alacak" dedik ki Verdasco maçında o da bozdu kendini ve elendi. Murray'nin de olmadığı turnuvada haliyle meydan Federer'e kaldı. O da zorlu bir finalden sonra Berdych'i 3 sette geçmeyi bildi.

Final maçının başını ve sonlarını izleyebildim. Berdych hemen servis kırarak hızlı başlayınca "bu seti alır, 2. setten sonra bozar, son set de kafa kafaya gider" dedim. İlk seti gayet iyi oynayarak alan Berdych ikinci set de çok da bozmadı aslında ama setin sonunda servisini kırdırarak seti 7-5 ile verdi. Son seti skorboard'dan takip ediyordum başlarını ve Berdych kendi servislerini rahat alırken Federer servisinde 0-30'ları patır patır kaçırıyordu. 4-3'te açtım maçı ve gördüğüm en saçma oyunlardan biri oldu. 0-40'ta 3 ace arka arkaya atan Berdych ardından 2 çift hata yaparak bir servis oyununda nasıl istikrarsız olunurun kitabını yazdı. İlginç şekilde buna rağmen maçtan kopmadı ve geri servis kırdı ama yine 2. sette olduğu gibi setin sonunda bir kez daha servis kırdırarak maçı kaybetti.

Federer bu sonuçla yeni 2 numara oldu ama Nadal hala bu sene toprağın açık ara en iyisi ve Roma'da da ağır favori. Kazandığı takdirde Federer'e bakmaksızın 2 numarayı geri alacak ki ben alacağını düşünüyorum. Federer ise turnuvaya katılmaktan bile emin değil. Roma'ya geldi ama hala oynayacağına dair kesin bir bilgi yok. Bence oynayacaktır ama bu turnuvada çok ilerlemesi mümkün değil. Ağrıları olduğunu söylüyor. Madrid'de Djokovic ve Nadal olmayınca fırsatı değerlendirip kendini zorlayarak kazandı ama Roma'da Nadal ve Djokovic'e karşı şansı pek yok. Yine de bu saçma korta ve şartlara en iyi uyum sağlayan oyuncu oldu ve ilk ile son maçlarında çok zorlandığı turnuvayı bir şekilde kazanmayı başardı. Nadal ile de masters sayılarını tekrar 20'de eşitledi. Tebrikler Federer!