12 Nisan 2013 Cuma

Monte Carlo Gerçekleri


1-Nadal gençken iyiden iyiye "hönküren tenisçi" akımındanmış
2-Yeri gelince Federer de topa vururken bağırıyor
3-2008'den sonra spikerlerin bahsedebileceği herhangi bir başka rekortmen tenisçi kalmamış.
4-Federer 3 kez üst üste yenildikten sonra "Daha finale gelmem" demiş
5-Federer 2010 sonrasında da "Daha turnuvaya gelmem" dedi zaten
6-2005'te Toni'nin saçı simsiyahmış
7- 2011'de Djokovic'in bu turnuvayı pas geçmesi bir taktik başarıyken, 2012'de katılması kendisi için o sezon sonun başlangıcı oldu
8-Nadal'ın sakarlık sonrası sevinçleri daha farklı
9-Monaco prensini güneş gözlüksüz görmem tanımam sanırım

Bu arada aranızda herhangi bir şeyi 8 yıl üst üste kazanabilen var mı? Milli Piyango yılbaşı çekilişinde amorti de olur. Kazanabilen?


Monte Carlo Tablosu Zayıflıyor

Yılın ilk toprak masters turnuvası olan Monte Carlo haftaya oynanacak. Bu aynı zamanda Nadal mevsiminin de açılması demek, her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün gözler ve baskı Rafa'nın üzerinde.

İyi toprakçılardan Ferrer Miami finalinde oluşan sakatlığından ötürü turnuvadan çekildiğini açıklamış. Federer zaten oynamayacaktı. Djokovic de Davis Cup maçında bileğini döndürdü. Durumu çok kötü değilmiş ama Monte Carlo'ya katılması da çok kesin değil sanıyorum.

Eğer Djokovic de çekilirse 1 nolu seribaşı Murray, 2 nolu seribaşı ise 5 numaradaki Nadal olacak. Tablonun bu kadar zayıflamasındaki bir başka etken tabi ki Monte Carlo'nun zorunlu bir masters turnuvası olmayışı. Zaten toprakta esip gürleme potansiyeli olan tenisçi sayısı az, bir de bu turnuva hem en yavaş zeminlerden birinde oynandığından, hem de bir çok üst seviyedeki oyuncunun sezondaki ilk toprak turnuvası olduğundan pek parlak geçmiyor genelde. 

Yine de zemin özellikleri nedeniyle uzun rallileri ve adeta oyuncuların düşündüğünü hissettiğiniz vuruşları nedeni ile sevdiğim turnuvalardan biri. Güzel ralliler olsa da izlesek...

İzlesek dedim de aklıma geldi, konferans nedeni ile bir buçuk hafta yurt dışında olacağım. Kısıtlı internet erişimim nedeni ile maç izlemekten bile ümitsizim. Hal böyleyken Nadal 9. kez üst üste kazanamaz gibi geliyor. Ama tenise döneli 2 ay olmasına rağmen turnuvanın açık favorisi de aynı zamanda.

Bu arada bu hafta ve gelecek haftaki blog aksamalarının da nedenini açıklamış oldum. "Beni özleyin anacım..."

Byee!!