26 Ocak 2017 Perşembe

23 Ocak 2017 Pazartesi

Avustralya Açık: Çeyrek Finaller

Kadınlarla başlayalım.

En sürprizli eşleşme ana kraliçe Williams ile son iki sezonda motorları ateşleyen Konta arasında. İkisi daha önce hiç karşılaşmamış (gerilim müziği). Ben burada bir üç set potansiyeli görüyorum. Serena'nın az oynadığı veya hiç oynamadığı tenisçilerle olan eşleşmelerden sürprizler çıkabiliyor. Aslında bu yarı genel olarak Serena için saatli bomba niteliğinde. Zira diğer çeyrekteki Pliskova ve Lucic-Baroni ile de önceden ikişer kez oynamış. Baroni ile olan iki maçını da 1998'de yapması da ayrı bir komedi. Bunda tabi Baroni'nin kariyerine 9 yıllık bir ara vermesinin de etkisi var. Zaten Baroni gelmiş Serena sakatlanmış falan derken karşılaşamamışlar. Neyse... Bu üçlüden Serena için en bilineni 2016 US Open'da yendiği Pliskova. Bu çeyreği Serena ekseninden anlatıyorum çünkü diğer 3 isim için belirli bir istikrar çizgisi oturtmuş değilim kafamda.

Öteki yarıda bana göre daha denk güçler var; abla Williams, Muguruza, Vandeweghe ve Pavlyuchenkova. Muguruza bir adım önde olmakla birlikte sürprizlere açık bir çeyrek. Bu tabloya bakınca canım Kivimin sol elini kesen hırsıza da iki çift laf etmek istiyorum. Allah belanı versin senin... Belki Kivim erken elenecekti ama olsun.

Erkeklere gelince... Murray demiştik değil mi? Tahminlerimi emir kabul ettiğini bilsem ben bunu önceden de değişik değişik programlardım. Neyse artık. Tablonun üstündeki seribaşı olmayan tek isim ağabey Zverev. Bunun için Murray'e teşekkür ediyoruz. Nishikori ile 5 setlik maç yapan Federer ile oynayacak. Nishikori bu sefer maçta duş almamış diye duyduk. Alsaydı Federer parçalardı kendisini tahminimce. Fazla zorlanmadan çeyreğe gelen Wawrinka, Evans'ı yenen Tsonga ile çarpışacak. Evans'ın özelliği kendisini antrenman partneri olarak beğenmeyen Tomic'i turnuvanın dışına itmesi. Ukala insanların bu tarz rezil oluşlarına bayıldığımdan yazma gereği duydum.

Aşağıda ise Rafadan Nadal ektirmiş olduğu saçların kendisine verdiği gücün adına çeyrek finale geldi. Monfils ile yaptığı maçın son 20 dakikası takipçileri için depresyondan sevince doğru ani bir yükseliş şeklindeydi. 3. seti kaybedip 4.de de 4-2 geriye düştükten sonra 4 oyun üst üste alarak çeyreği gördü. Rakibi Raonic. Her zamanki gibi maç Raonic'in servis performansının inisiyatifinde biraz. Her ne kadar Zverev gibi servisi güçlü görünen isimlerle oynadıysa da Zverev güç anlamında bir Raonic değil. Zaten güçlense korttaki hızını kaybeder, zira boyu 1.98. Diğer tarafta ise Dimitrov-Goffin eşleşmesi var. Kısa boylu Belçikalılar 5 setlik maçlarda Nadal'a ters gelebiliyor. Bu iki oyuncu da fazla güvenilecek, "Rakiplerini ezer geçer" denilebilecek tipler değil. Bence Raonic-Nadal maçının galibinin final şansı biraz daha yüksek.