2 Haziran 2012 Cumartesi

Roland Garros: 2. Turlar Sonrası

Kuraya bakarak yorum yapmak bazen çok boş bir iş olabiliyor...

Kuralar ilk çıktığında Djokovic ve Federer tarafının daha zor, Nadal-Murray tarafının ise görece kolay olabileceğini düşünürken 4 seri başının yollarına bugün itibarı ile bir göz atalım...

Djokovic, Starace-Kavcic-Devilder-Seppi yolunu izledi. Seppi çok potansiyelli bir oyuncu ama Verdasco maçı 5 sette bitti. Fazla direnemez. Olası çeyrek final rakiplerinden, toprak sezonunda iyi iş çıkartan Sşmon da 5 sette Wawrinka'ya elendi. Djokovic muhtemelen Tsonga-Federer yolunu izleyecektir finale kadar.

Kurası en çok "açılan" isim ise Federer. Nalbandian yenilince Federer Kamke-Ungur-Mahut-Goffin yolunu izledi. Goffin şanslı kaybeden bu arada. Çeyrekte Del Potro-Berdych galibi gelecek. Berdych'in minik kuşumla yaptığı maç 5 sete gitti, Del Potro'nun ise sakatlığı var.

Murray ise hala sıkışık durumda. Ito-Nieminen-Giraldo izliyor. Sonrasında Haas/Gasquet ve muhtemelen Ferrer gelecek. Buradaki bir 3. tur eşleşmesinde oynayacak Granollers ve Mathieu'nün ikisi de ilk 2 maçını 5 sete görütdü. Bu maçın galibi Ferrer'e direnemez bence.

Nadal'a bakarsak Bolelli-Istomin-Schwank yolunu izleyip Monaco/Raonic galibi ile karşılaşacak. Çeyrekte ise büyük ihtimalle Tipsarevic-Almagro galibi gelecek, Tipsarevic şu andan sonra aptallaşıp 2-0 önde oplduğu maçı vermezse.

Kadınlarda Azarenka Cibulkova'yı bu sefer de geçerse büyük ihtimalle Stosur ile oynayacak. Stosur genç Stephens ile oynuyor, süpriz de çıkabilir. Kuznetsova-Errani maçı izlenesi olmuş, galibi büyük ihtimalle Kerber ile oynayıp sonra da Azarenka karşısına çıkacak. Azarenka turnuvaya çok da "bumbastik" başlayamadı bu arada. Wozniak maçında çok rahat olduğunu söyleyemeyeceğim...

2 yıldır finalde gördüğümüz Schiavone bugün elendi ve beni üzdü. Kvitova ise kasık sakatşığı nedeni ile düşe kalka gitti 4. tura. Bu dilimden çıkacak olan isim büyük ihtimalle son haftalarda formunu bulan Li olacak.

Önü fazlasıyla açık olan Sharapova ise çeyreğe zıplar diyorum ben.

31 Mayıs 2012 Perşembe

Bağlantı: Cilic Chat'te

http://uk.eurosport.yahoo.com/30052012/58/french-open-marin-cilic-live-webchat.html

Görürseniz benden de selam söyleyin. O saatte jürilerde olacağım :(

Video: Nadal'ın Bitmeyen Radyo Şakası Çilesi

 
Hatırlarsınız daha önce de Belçika'da oynanan Davis Cup eşleşmesi öncesinde sabahın köründe arayıp işletmişlerdi. Şimdi de Fransız'lardan aynı şaka. Hem de adamın maçının olduğu gün...

29 Mayıs 2012 Salı

İlk Turlar Sonrası

İlk turlarda bazı beklenmedik sonuçlar çıkmıştı geçtiğimiz günlerde. Her ne kadar sürekli sakatlıktan geri dönseler de slamlerde her dem turlayan Hewitt ve Nalbandian ilk turda elendi. FLo ilk turda maçtan çekildi. Del Potro sakatlık tehlikesi atlattı. Azarenka zorlandı. Venus ilk setini verdiği maçını kazandı ve sevenlerini sevindirdi. Peri masalı devam etti ve Baker Malisse'yi geçerek turladı.

Ama tunuvanın en büyük şoku bugün Serena'nın Razzano'ya elenmesi oldu. Serena her ne kadar formsuz olursa olsun bir slamin ilk turunda elenecek gibi bir isim değil (bir Sharapova değil!). Zaten kaybettiği tek ilk tur maçı da buymuş slamlerde.

Ama kaybedecekse de Razzano'ya kaybetsindi zaten. Razzano, vatandaşı olan taraftarların aksine herhangi bir tersliğini görmediğimiz, uysal bir isim. Ve geçen sene tam da bu zamanlarda nişanlısı ve kariyerindeki en büyük destekçisini kanser nedeniyle kaybetmişti. Her şeye rağmen korta çıkmış, mücadele etmiş ama ilk turda kaybetmişti. Adamak istediği o büyük galibiyeti bugün aldı.

Serena'ya gelince... Bir şeyler ters. İkinci sette tie-break oyununda Razzano 1-5'ten dönüp seti alınca ağlamaya başlamış. Sinirlenmesini anlarım ama ağlamak? Sonraki sette de arka arkaya 5 oyun kaybetmiş zaten. Maç sonunda da oldukça üzgün ama bir o kadar da mağrur bir duruş sergilemiş.

Söz konusu Serena olunca kendine kızıp köpürmesini veya "Eeeeh..." deyip omzunu silkmesini beklerdim. Ama üzülmesi bana bir şeylerin ters gittiğini hissettiriyor. Umarım yeni bir sakatlık sorunu değildir.

Diğer tenisçileri sorarsanız, hepsi bildiğiniz gibi. ATP ilk 4 set vermeden tur atladı, Sharapova bugün 2 bagel yaptı ama yine de fazla heyecanlanmamak gerekir derim. Çaktırmadan Schiavone'yi takip etmek lazım, yine sinsi sinsi ilerleyebilir.

Ekleme: Bu postu yazdım... Sonra biraz düşündüm. Razzano'ya acımışım geçtiğimiz bir yıl onun için zordu diye. Ama onun nişanlısının vefat ettiği dönemde de Serena daha yeni ölümden dönmüştü. Sürünme süreci ne kadar uzarsa acı o kadar büyük geliyor izleyene demek ki...