17 Şubat 2013 Pazar

Haftanın Şampiyonları

Vee Rafa şampiyon! Aslında kaznamasını beklemediğim bir maçı kazandı ama Nalbandian da en az onun kadar paslı olunca işi kolaylaştı. Geçen haftaki gibi zevkli bir maç değildi, Nalbandian kötüydü. 2 sette 3-0 öne geçtikten sonra 6 oyun üst süte kaybederek maçı da vermiş oldu. Gecenin en eğlenceli anı şudur;



Kupasını düşüren adam!

Nadal yine çok iyi değildi ama şikayetçi olduğu tüysüz topları, yeni raketine alışma sürecini, üst üste 2 haftadır oynadığını veBrezilya'daki kortların kötü durumunu da hesaba katarsak hem antrenman, hem moral hem de puan anlamında oldukça karlı bir hafta geçirdi.

Bu haftanın bir numarası, gelecek haftanın bir numarasını Doha'da yendi. Serena 1 numaraya yükseldiği Kivi maçından sonra oldukça duygusal anlar yaşadı. Finalde beliyle ilgili 1-2 sorun yaşamış sanırım. Serena da aynen Rafa gibi puan ve moral anlamında iyi bir hafta geçirdi bence. Azarenka'ya ise değinmek istemiyorum, o kazandıkça RedFoo işkenceleri devame decek çünkü... Bir bitmediler.

Rotterdam'da ise Federer'in yenen Bennetteau finalde Del Potro'ya yenildi. Federer'in bu tarz turnuvalarda erken elenmesi 2-3 yıl önce sıradan bir olaydı ama kendisi son zamanlarda bu tarz turnuvalara asılıyordu. Dubai'de daha iyi bir performans sergiler diye düşünüyorum.

Oynanmayan tek final Haas ile Raonic arasında, San Jose'deki ATP 500 turnuvasında... Raonic almalı gibi geliyor bana. Finalistlerin yarı finalde Amerikan ikiz kuleleri Isner ve Querrey'i elemeleri ilginç bir detay olmuş.