17 Nisan 2010 Cumartesi

Monte Carlo Finalistleri

Monte Carlo'da finalistler bugun belli oldu. Once bol miktardaki Ispanyol yari finalistten ikisi olan Nadal ve Ferrer karsilasti. Nadal macta 2 kez servis kirdirdiysa da sonuc beklenildigi uzere 6-2,6-3 gibi rahat bir skorla aldigi galibiyetti. Bugun aciklanan Barcelona kurasina gore orada da ceyrek finalde karsilasabilir bu ikili. Zaten Miami'de de karsilasmislardi. Hic ozlemiyorlar birbirlerini bu aralar. Ne guzel.
-dostumm..kompatriyotummm!!...


Beklenmeyen skor ise Djokovic-Verdasco macindan geldi. Djokovic son derece hirsli basladigi turnuvada bir diger Ispanyol karsisinda son derece kotu bir yenilgi aldi. 6-2'lik setlerle kaybetti Sirp oyuncu. ATP sitesine gore Djokovic'in son 6 haftadir alerji sorunlari varmis. Son 6 hafta Amerika turnuvalari ve sonrasina tekabul ediyor. Ancak bilindigi uzere Djokovic 2010'un basindan beri iyi oynayamamiyor; alerjili veya alerjisiz.

Yarinki final Nadal-Verdasco seklinde gelisti boylece. Herkesin aklina unutulmaz Avustralya Acik yari finali gelse de son olarak toprakta yaptiklari macta ayni tat alinamamisti. Verdaso ilk kez bir masters turnuvasinda yari final gordukten sonra final de gormus oldu. Haliyle kazanirsa bu onun icin yine bir ilk olacak. Nadal kazanirsa "11 aydir kupa kazanamayan" sifatindan kurtulsa da yine de "ilk 10'a karsi galibiyet alamayan" eklentisinden kurtulamayacak. Hos ilk 10'un sapir sapir dokulmesindan Nadal mi sorumlu o da tartisilir. Zaten kimin umrunda, saglikli olsun, dogru duzgun oynasin da...

mavi boncuk

15 Nisan 2010 Perşembe

Toprak Kort 101

Ders 1: Servis oyunu nasil oynanir?




Ders 2: Servis nasil kirilir?




Ek Ders: Yapilmamasi gerekenler

14 Nisan 2010 Çarşamba

Monte Carlo'da 3. Gun

Singles - Second Round

[1] N Djokovic (SRB) d F Serra (FRA) 62 63
[2] R Nadal (ESP) d [Q] T de Bakker (NED) 61 60
P Kohlschreiber (GER) d [3] [WC] A Murray (GBR) 62 61
D Nalbandian (ARG) d [7] M Youzhny (RUS) 46 63 76(5)
[8] I Ljubicic (CRO) d M Llodra (FRA) 63 76(3)
[9] J Ferrero (ESP) d B Becker (GER) 63 64
[11] D Ferrer (ESP) d [Q] A Golubev (KAZ) 63 62
[12] T Robredo (ESP) d V Troicki (SRB) 64 63
[13] S Wawrinka (SUI) d E Gulbis (LAT) 61 64
M Berrer (GER) d [14] J Monaco (ARG) 64 64
P Petzschner (GER) d [15] J Melzer (AUT) 76(4) 62
A Montanes (ESP) d A Seppi (ITA) 76(1) 36 60

Doubles - Second Round
D Ferrer (ESP) / M Lopez (ESP) d [3] L Dlouhy (CZE) / L Paes (IND) 63 62
[4] W Moodie (RSA) / D Norman (BEL) d N Djokovic (SRB) / V Troicki (SRB) 26 64 10-8

Doubles - First Round
[WC] R Gasquet (FRA) / J Tsonga (FRA) d M Granollers (ESP) / T Robredo (ESP) 26 64 10-7
E Butorac (USA) / M Kohlmann (GER) d G Garcia-Lopez (ESP) / S Wawrinka (SUI) 63 60

Neler olmus neler..

Is nedeni ile tabi ki maclari izleyemedim ama bugun ilginc sonuclar alinmis. Oncelikle Djokovic Serra'yi rahat gacmis. Aslinda normalde bu sonucu beklersiniz ama son haftalarda Djokovic kotu Serra daha iyi oldugundan boyle farkli bir sonuc sasirtici geldi. Daha sonra korta Nadal cikti, Djokovic'e "goruyorum ve arttiriyorum" dedi. Soylenilenlere gore de Bakker iyi oynayamayip Nadal'in isini kolaylastirmis, Nadal ise ozellikle ikinci sette kendini biraz daha yayarak oynamis ve cok da yorulmadan bitirmis maci. Nadal'dan sonra korta cikan Murray ise "ben de goruyorum" dediyse de yanlis kisileri gordu ve 6-2 ve 6-1 gibi hezimetimsi iki set ile elendi. Ancak elendigi isim Kohlschreiber. Bilindigi gibi Kohlschreiber ilk turlarin tehlikeli adamidir. Genelde ucuncu, dorduncu turda yayar kendini.



Bugun Ispanyol veya Guney Amerikali olup da elenen tek isim Juan Monaco oldu. Amerika'daki masters turnuvalarinda iyi isler yaptigindan beklenmedik bir sonuc oldu. Monaco'yu eleyen Berrer'i ucuncu turda Nadal bekliyor.

Ljubicic ve Nalbandian maclarini kazanarak sakatliklarinin etkilerinden kurtulduklari izlemini verdiler, sevindirdiler.

Ciftlerde elenen seri basi isimler ise Paes ve Dlouhy ikilisi oldu. Eleyenler ise Lopez-Ferrer cifti. Marc Lopez Indian Wells'de sirtini Nadal'a yaslamadigini ispatlamak istiyor gibi, bakalim ne kadar basarili olacak.

Berdych??

Istikrarsiz yetenek Berdych son bir kac haftadir istikrar tutturmus gibi gorunuyor. Berdych icin iyi, dunyanin dengesi icin kotu haber. Ilk turda Feli Lopez'i (ki o da bir baska istikrarsizdir) rahat gectikten sonra Gasquet'i de 6-2,6-0 ile gecmis.

-vicik..!

13 Nisan 2010 Salı

Bir Kac Haber

- Serena Williams 2 Mayis'ta Italya'da kortlara donecekmis. Italian Open icin wild-card istemis.

-Sania Mirza evlenmis. Sania'nin esi, eski esi ile internette tanismis, telefonda evlenmis, daha sonra da evlenmeden once gonderdigi resim baskasina ait diye bosanmis (dedikodu oldu sanki biraz?).

-Andy Murray'in eski calistiricisi Leon Smith Davis Cup kaptani olmus. Murray "Bu benim Davis Cup'ta oynayacagim anlamina gelmez." demis.

-Verdasco da dedikoducuymus. Nadal'in Miami'deki dis durumu hakkinda yorum yapmis.

-Gasquet kokain olayindan sonra formunu bulmakta zorlandigini soylemis.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Djokovic Martin ile Yollarini Ayirdi

Novak Djokovic bundan boyle Todd Martin ile calismayacagini aciklamis.

Bu kararinin gerekcesi iki calistirici ile calismanin zor olmasi ve kimi konulardaki anlasmazliklarin olumsuz sonuclari olarak belirtilmis. Bilindigi uzere Novak Djokovic'in uzun suredir birlikte calistigi Marian Vajda isimli bir antrenoru var. Bundan sonra yoluna sadece Vajda ile devam edecekmis.

11 Nisan 2010 Pazar

Foto: Havalar Soguk Galiba?

(David Ferrer ve Marc Lopez'e 6-4 3-6 12-10 ile yenildiler)