4 Temmuz 2013 Perşembe

2 Temmuz 2013 Salı

... Federer, Tsonga, Sharapova, Azarenka, Serena da Elendi.

Nadal'ın elenmesinin yarattığı şok 2 gün sürdü. Geçen Çarşamba Federer, Sharapova ve Azarenka da aynı gün içinde turnuvaya veda edince turnuva reset atılacak kıvama geldi.

Federer 4 sette Stakovsky'e elendi. Darcis Nadal'ı elediği maçta sakatlanıp bir sonraki maçından çekilmişti, Stakovsky de verdiği röportajlardan yorgun düşüp Melzer'e elendi. Melzer "Ben Federer miyim canım?" şeklinde bir beyanatla kalitesinin altını çizerken, Melzer'in bir Federer olmadığını zaten herkes biliyordu...

Azarenka sakatlanıp çekildi, Shrapova da "Kort bozuk!! (Kol bozuk)" diye diye de Brito'ya elendi. Bence desibeli kaldıramıyor. Zaten Azarenka'ya karşı da zorlanıyor.

Sharapova'nın beyanatları ve aynı gün içinde bol miktarda düşüp sakatlanma vakasının olması çimle ilgili kuşkuları haklı gibi çıkartırken, Wimbledon yönetimi "Farklı bir şey yapılmadı, ilk hafta diye böyle bu" diyordu. Her ne kadar çim bakıcısının yenilenmesi soru işaretleri yarattıysa da, ikinci haftaya doğru işler normale dönüyor, kort kelleştikçe düşme vakaları azalıyordu.

Federer ve Nadal'ın yokluğunda o bölgede bir boşluk oluştu. Mannarino 4. tur gördü. Cilic'in sakatlık nedeniyle çekilmesi ve Monaco'nun çim alerjisi de De Schepper diye bugüne dek adını duymadığım bir Fransız'ın 4. tur görmesine neden oldu. Şu ana dek set vermeyen 4 çeyrek finalist var; Djokovic, Murray, Del Potro... Veeeeeee, tek set vererek gelen bir isim.... Verdasco! "Yok artık daha neler" dediğinizi duyar gibiyim. Verdasco Murray ile oynayacak ve açıkçası şans tanımıyorum ama Verdasco Bennetteau, Malisse, Gulbis gibi isimleri yenmiş, saygı duymak lazım. Diğer çeyrek eşleşmeleri Djokovic - Berdych, Kubot-Janowicz (bilin bakalım hangi çeyrek) ve taze dünya 3 numarası Ferrer ve Del Potro arasında oynanacak. Ferrer Del Potro'nun kriptoniti ama fiziksel olarak çok iyi durumda değil gibi. Del Potro-Djokovic ve Janowicz-Murray yarıları çıkar bence. Ama yarı finalde bir çokoprense de hayır demem.

Kadınlarda ise Serena'nın da sahneden inmesi ile eski şampiyonlardan bir tek Kvitova kaldı. Pironvoka yine kendine düşeni yapıp 4. tura kadar geldi ve Radwanska'ya elendi. Carla Suarez de beni mahçup etmeyip 4. tura kadar geldi. Bir başka beni yanıltmayan isim de Kanepi, kendisi şu an çeyrek finalde. Set vermeyen isimler ise Bartoli ve Flipkens. Özellikle Flipkens biraz sürpriz oldu bu zeminde. Eşleşmeler Kvitova-Flipkens, Bartoli-Stephens, Radwanska-Li ve Lisicki-Kanepi şeklinde. bu maçların hiç biri için "Favori şudur" demek zor bence. Ama Kvitova slamlerdeki görece istikrarını sürdürür ve yarıyı görür bence. Radwanska'da da geçen yılki puanlarını koruma potansiyelini görüyorum.

Hayırlısı neyse o olsun...