28 Temmuz 2012 Cumartesi

Non-Olympic

Olimpiyatlar mükemmel bir açılışla başladı, saatler sonra teniste de ilk tur maçları başlayacak ama diğer yandan ATP ve WTA'de turnuvalar devam ediyor.

Erkeklerde 2 turnuva var bu hafta. Los Angeles'taki çok zayıf bir kuraya sahip. O kadar zayıf ki 1 numaralı seribaşı daha 3-5 ay önce challenger'larda seribaşı olamayan Benoit Paire! İlk turu bye geçtikten sonra 2. turda Russell'a kaybetti zaten kendisi. Şu an orada 3 çeyrek final maçı tamamlandı ve Berankis, Ram ve Matosevic adını yarı finale yazdıranlar oldu. Son maç birkaç saat sonra Querrey-Malisse arasında oynanacak. Ben o maçı kazananın turnuvayı da alacağını düşünüyorum ki bu isim bence Querrey olur.

Diğer turnuva biraz daha iyi. En azından finalinin adı şık duruyor. Kohlschreiber ile Haase oynayacak bugün finali Kitzbuhel toprağında. Haase geçen senenin şampiyonu. Kohlschreiber de turnuvanın 1 numaralı seribaşı. Ayrıca bu turnuva sonunda ilk 20'ye girmeyi garantiledi ki onun bu kadar uzun yıllardır böyle istikrarlı oynayıp 20-30 arasında tıkanması da apayrı bir meseleydi zaten. Monaco'nun bile geçtiğimiz hafta itibariyle ilk 10'a girdiği bir sıralamadan bahsediyoruz neticede.

Kadınlarda tek turnuva var. O da geçen sene henüz başlayan - İstanbul yerine - Bakü'deki turnuva. Burada da tablo geçen sene olduğu gibi çok zayıf. Finali genç Sırp yetenek Bojana Jovanovski ile ABD'li Julia Cohen oynayacak. Hafta boyunca şöyle birkaç kere maçlara göz atayım diye baktığımda bomboş tribünler gördüm ki bu yönden İstanbul'u aratmamış Azeri kardeşlerimiz. :) Günahlarını almayalım ama, belki bugün finali doldururlar...

27 Temmuz 2012 Cuma

Olimpiyatlar: ITF Kitabı

http://content.yudu.com/Library/A1xoab/AspireInspireCelebra/resources/index.htm?referrerUrl=http%3A%2F%2Fcontent.yudu.com%2FLibrary%2FA1xoab%2FAspireInspireCelebra%2Fresources%2Fflipbook.swf

Bir süredir tenisçilerin çocukluk fotoğrafları ile çektirdikleri fotoğraflar dolaşıyordu ortada. Olimpik kitap çıkmış nihayet. Koooskoca Ferrer'e bir sayfa ayırmışlar, ayıp diyorum :(. Arada Massu'yu görmek hoş oldu. Phelps tenisçilerin en çok ilham aldığı isim galiba, doğru seçim...

Olimpiyat: Kuralar

Russell'ın "yarın yazarım" deyip de yazmadığı bir başka kura analizi ile yine sizlerleyiz...

Erkekler kurası şurada.

Federer'in yolu kolay gözükmekle birlikte biraz sürprizli de aslında. Wimbledon'da ilk iki seti vermişliği olan Falla ve Benneteau ile karşılaşma ihtimali var ilk iki turda. Sonra yine fena bir çimci sayılmayacak Muller var. Çeyreğinin diğer yarısında ise Nalbandian ve Petzschner var.

Ferrer için en tehlikeli maç ikinci turdaki Kohlschreiber maçı olur gibi. Onun dışında çeyreğinde Dimitrov ve Tomic gibi çimde iyi oynaması beklenen gençler var. Del Potro çeyreğin düğer ucunda. İlk turları atlatırsa Ferrer'e şans veriyorum ben yarı final için.

Murray'in kurası Wimbledon kurasına benziyor. Orta siklet çimciler var bolca, Haase, Bercych, Troicki burada. Ama bunlarda da önemli maçları götürebilme potansiyeli göremiyorum. Murray çıkar bence.

Djokovic için ise ümidim yok. Yarı finali zor görür, hatta bronz için bile şansı zayıf bence. Roddick olası ikinci tur rakibi. Sonra Hewitt, Cilic ve Melzer'in sıkıştığı bir dilim var, buradan da üçüncü tur rakibi çıkacak. Çeyreğin diğer tarafında ise Tsonga ve Raonic var. bu saydıklarım formda olursa heyecanlı bir çeyrek izleriz.

Kadınlar kurası ise şurada.

Radwanska'nın kurası bu sefer zor, Wimbledon'daki gibi final görebileceğini sanmam. Georges, Lepchenko, Kirilenko gibi sürpriz yapabilme potansiyeline sahip isimler çeyreğin Radwanska'ya yakın olan tarafındalarken, diğer taraftan gizli Kvitova, Cibulkova ve Pironkova geliyor. Cibulkova-Pironkova ilk tur eşleşmesi izlenesi olmuş.

Sharapova'nın da işi zor. Lisicki, Shvedova ve Clijsters onun çeyreğinde. Clijsters belki çeyrek finale kadar direnemez ama Lisicki'nin erken turlarda eleme ihtimali yüksek.

Serena, kağıt üzerinde zor gibi görünüp aslında oldukça rahat olan Jankovic maçıyla açılışı yapıyor. Saatli bomba Pazsek çeyreğin diğer ucunda kalmış. Serena için çıkılabilir bir çeyrek bence.

Yıldızı sönmeye başlayan Azarenka'nın çeyreği de çok kolay değil. açılış turlarında daha çok toprakçılarla karşılaşacak gibi ama iyi bir çimci olan Kerber çeyreğin diğer ucunda bekliyor. Tablodaki isimlere bakılınca buradan Azarenka-Kerber çeyrek finali çıkar gibi görünüyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Wimbledon: Videolar


Kortların olduğu alana giriş...


Maç puanı ve kalabalık tepkisi...