26 Temmuz 2013 Cuma

Troicki'ye 18 Ay Ceza

Troicki Monte Carlo'da kan vermediği için 18 ay ceza aldı. Cezaya itiraz edecekmiş.

Olayı en başından anlatalım. Troicki Mnte Carlo'da ilk tur maçında Nieminen'e 6-1 ve 6-2 ile yeniliyor. Sonra kendisine piyango olarak idrar ve kan testi çıktığını öğreniyor. İdrar örneğini verdikten sonra görevli doktora "Çok hastayım, kan verirken kendimi ekstra güçsüz hissediyorum, kan vermeyi ve beni hasta ediyor, yarın kan versem olmaz mı?" diyor. Yine de ben olayın daha ziyade aşağıdaki gibi geliştiğini varsayıyorum...

(Kaldırdım gitti..)



Troicki'nin iddiasına göre görevli kendisine ITF'ye mektup yazıp durumu açıklarsa sorun olmayacağını söyleyerek kanı ertesi gün almış. Görevli ise Troicki'ye sorun olmayacağına dair bir garanti vermediğini söylüyormuş.

Doping kuralları ile ilgili uygulama hataları kaynaklı olarak daha önce Wickmayer ve Malisse sıkıntı yaşamışlar, ancak onların cezaları iptal edilmişti.

Trociki'nin durumuna gelince; öncelikle ben olay günü kendisinin gerçekten söylediği gibi hasta olduğuna inanıyorum. En azından dopingli diyemeyiz; hem aldığı skor, hem de doping görevlisinin Troicki'nin hasta göründüğünü söylediğini yalanlamaması bunu gösterir nitelikte. Asıl mesele Troicki'nin gerçekten de hasta olduğundan kan testinden kaçmak isteyip istemediği. 

Bana göre doping yok; ancak en kötü ihtimalle Troicki hastalığı için almaması gereken bir ilaç almış ve bu yüzden beklemek istemiş olabilir. Yine de kandaki maddeler ertesi gün tamamen temizlenmiş olur mu, bunu bir doktora sormak lazım.

Eğer olaylar dediği gibi gelişmişse Troicki'ye söyleyecek tek sözüm şudur; başka tarafa bak, birazdan geçecek...

25 Temmuz 2013 Perşembe

What The Federer?

Son haftaların en çok konuşulan konusu Federer oldu. Öncelikle Wimbledon sonrası için toprak kort turnuvalarını eklediği garip bir program yaptı, sonra da raket kafasını 8 inç-kare büyüttü.

Son iki haftadır oynadığı turnuvalardan ise iyi sonuçlar gelmiyor. Geçen hafta ilk 100 dışındaki Delbonis'e (kendisini "takibe alınacaklar" postumuzdan hatırlarsınız) kaybettikten sonra az önce de 55. sıradaki Brands'e kaybetti. Federer Brands'i geçen hafta 3 sette geçebilmişti.

Federer bu iki hafta denediği raketle US Open2a katılmayacağını açıklamış. Rogers Cup ile eski raketine döner diye düşünüyorum; aldığı sonuçlar da alıştığımız seviyelere gelir. Bence yeni raket denemesi olumlu, şu haftaarda aldığı sonuçlar ise çok önemli değil. Önemli olan tek şey, var olduğu ima edilen belindeki sıkıntılar. Sakatlıkla şaka olmaz; sonbahar, özellikle kapalı sert zemin turnuvaları ile Federer'in bolca puan topladığı bir dönem. Sakatlığının üstüne gitmese iyi olur. Yoksa bu turnuvalara katılmasında sorun yok; kocaman ineği de oldu ne güzel hem...

O değil de bir Wimbledon sonrası toprak kort sezonunda Ferrer'in değil Federer'in oynaması size de sanki harf hatası yapılmış izlenimi vermiyor mu? Kıyamet alameti gibi resmen... "5 numara olan gelsin.." mi diyorlar nedir?