15 Ekim 2011 Cumartesi

Petkovic Hakkında Bilmediğimiz 5 Şey...miş.


Yorumlarım:

1- Türk konsepti fecaat
2- Türkçe de öyle
3- Golf oynayamayana tenisçi demem!
4- "Used to be" dedin, kurtardın...
5- Playback...
6- Zevksizsin.

14 Ekim 2011 Cuma

David Ferrer

Ç

Çok sevimliydi, dayanamadım... Prensimiz bu yıl 3. kez sezon sonu turnuvasına katılmayı garantiledi. Maç sonrası rapörtajından öğrendilerimiz kendinin sevindirik olduğu ve "Feliciano" isminin "Fleftliano" şeklinde olduğu.

Yarı finale kalarak vatandaşı Fleftliano ile karşılaşmış olacak. Bu da bir İspanyol'un finalde olması demek. İyi iş çıkardırlar.

Bundan sonra bizzat sahibi olduğu Valencia turnuvasında oynayacak. Turnuvanın diğer sahiplerinden Ferrero'yu yolda eledi Çokoprensimiz. Russell'ın buralara yazamama sebebi de budur.

13 Ekim 2011 Perşembe

11 Ekim 2011 Salı

Gördük Görmedik Demeyin



İşte Nadal'ın futbolcu kimliği. Tenis takviminin izin verdiği ölçüde taa küçükken oynadığı takımdaki arkadaşlarıyla futbol oynayacakmış. Şaşı gözlerdeki mutluluğu görmemek mümkün değil.

Toni Amca konu ile ilgili "Bana kalsa oynamasın derim. Ama 25 yaşına gelmiş eşek kadar adama ne yapacağını söyleyecek halim yok. Madem çok istiyor, oynasın sıpa." demiş.

Bu arada laf yine Nadal'dan açılmışken 1-2 bilgi saha verelim konu ile alakasız. Geçenlerde Nadal'ı ölçüp biçmişlerdi. Çıkan sonuçlara göre sağ kolu sol kolundan 6cm genişmiş. Fakat buna rağmen sağ kolu 11kg daha fazla güç üretiyormuş. Bir de akciğer kapasitesi ortalama bir insanınkinden daha düşükmüş. Bu da kaynağım.

Foto: "Bizce de Benzemiyor Andy"



9 Ekim 2011 Pazar

3. Lig Mi?

İnanmayanlar baksın, kuzucuğum 3. lig topçusu olmuş (İsim benzerliği olabilir diye ben de düşündüm ama Parera ikinci soyadı tartışmayı bititir bence).

Sevgili Rafa, 3 lig ne allasen? Sen şampiyonsun, şampiyonlarla oynamalısın. Gel Trabzonspor'a seni Şampiyonlar Ligi'nin yıldızı yapalım. Sen rahat ol, Şenol Hoca'ya güven, bak adam ne mucizeler yaratıyor. Rafa'lı formam da olur hem, daha ne isterim?

Şaka bir yana Nadal'ın ciddi ciddi 3. lig takım kadrosunda olmasının olası nedenlerini bir sıralayalım. Ama bundan önce Nadal'ın sol ayağında doğuştan bir sertleşmeyen kemik sorunu olduğunu ve topa da sol ayakla vurduğundan futbol oynamasının imkansız olduğunu düşündüğümü belirteyim.

- Nadalgil Inter Monacor'dan hisse aldı. Nadal da destek için 1-2 maçta çıkıp topa vuracak, usule uygun olsun diye kadroya aldılar.

-Futbol federasyonunun web sitesi hacklendi (bu mantıklı).

- 25 kişilik kadroda lisanslı futbolcu sıkıntısı oluştu, idareten Rafa'nın ismini bildirdiler (gerçi köyün demircisine futbol lisansı çıkartmak ne kadar zor olabilir?).

- Sırf Nadal'lı forma satabilmek için kadroya yazdılar karşılıklı anlaşarak (para basarlar bence).

- Nadal'ın olimpiyatlara "amatör tenisçi" olarak gidebilmesi için başa bir yerde "profosyonel futbolcu" olarak gösterilmesi gerekti (yok artık!!).

- Nadal sol ayağını topa vura vura düzeltmeyi planlıyor (daha neler?!!).

Olayın detaylarını öğrenebilirsek ayırca yazarız.

Hep diyorum bu Rafa komik adam diye, yaptı yine bir cinslik...

Haftanın Şampiyonları

İş ve güç dolu bir hafatada elimizden geldiği kadarıyla yine sizlerleyiz...

Bu haftanın en iyi turnuvası Tokyo'daydı. Nadal vardı, Ferrer de vardı, Fish ve Murray bile vardı. Ki bu dörtlü yarı finalde Nadal-Fish ve Murray-Ferrer şeklinde karşılaştı. Nadal Cincinnati'de elendiği Fish'i burada rahat geçti. Murray ise 2 haftadır mükemmel oynuyordu ve prensimizi ezip geçti. Bugün finalde de muhteşem oynadı ve sonlarına biraz bakabildiğim maçta Nadal'ı 36-62-60 ile geçti. Maçın sonlarına doğru Murray çok iyi oynarken Nadal özellikle birinci servislerini oldukça kötü atmaya ve filede hata yapmaya başlayınca oldukça kötü istatistiklerle bitirdi maçı. Murray'in bugünkü halini yenebilmesi için aynen geçen yılın sezon sonu turnuvasındaki gibi üç buçuk saatin üzerinde maç yapması gerekirdi ki bunu yapmadı. Maç sonunda "Ekibim burada olsa onlara teşekkür ederdim, ama gittiler çünkü uçağı kaçırmak üzereyiz" dedi. Murray ise seyirciye "Çiftler maçımı da izleyin size ondan sonra teşekkür edeceğim" dedi ve kardeşiyle çiftleri de kazandı.

Diğer bir finalde Cilic ile Berdych karşı karşıya geldi. Bu yılın problemlisi ama hala bir şekilde WTF yarışında şansı yüksek olan Berdych 1 set geriden gelerek 36-64-61 ile geçti rakibini. 2009'dan beri sonra aldığı ilk kupa bu Beijing kupası.

Bayanlar finali ise yine Beijing'deydi. Yorgun savaşçılar Petkovic ve Radwanska karşı karşıyaydı ve kazanan Radwanska oldu. Üst üste 2 hafta kazanmış oldu böylece ve bir çeyrek final ile İstanbul'u garantileyecek bir sonraki turnuvasında. İlk setin izleyebildiğim bölümünde kalite yüksekti ve bence Radwanska daha iyi oynayan taraftı. Setin en önemli olayı Petkovic'in geri dönüşü sırasında 3 servis kırma puanı bulduğunda dizinden yaşadığı sakatlıktı. Onca acı ifadesine rağmen tedaviden sonra oldukça iyi devam ettiyse de set 7-5 ile Radwanska'nın oldu. İkinci set simit ile hızlı bir şekilde Petkovic'e giderken son setteki "Servis kırdıralım-kırdırmayalım" ikileminden sonra istikrarı tutturan Radwanska oldu ve seti 6-4 ile alarak şampiyonluğunu ilan etti.