20 Kasım 2010 Cumartesi

Fazla Paraniz Mi Var?

Yok mu artiran?! Oyuncularin boyadiklari tablolar satista.

Acik artirmalarin durumuna bakinca bazi seyler dikkatimi cekti;

-En az teklif Djokovic ve Roddick tablolarina gelmis. Djokovic 14, Roddick 15 ben bu satirlari yazarken.

-Teklif rekorunu Ferrer kirmis. 84 teklif almis tablo ama malesef hayranlarinin hepsi culsuz oldugundan en ucuz tablolardan biri Ferru tablosu (Gerci onun tablosu daha uzun suredir satista, hatta 2 gun sonra teklifler kapaniyor).

-Soderling tablosu icin acik artirma 5.100 $ ile kapandi. Hem napacaksiniz Soderling tablosunu allasen?

- En cok teklif alan ikinci tablo Rafa tablosu. Bu sefer mantikli bir durum ortaya cikmis; an itibari ile en pahali tablo onunki.

-En pahali ikinci tablo tabi ki 12.900$ ile Federer'in tablosu. Onu 6.600$ Murray takip ediyor. Geri kalan herkes 2.550$ seviyesinde.

Biz Russell'la dedik paralari birlestirip Ferru tablosunu alalim. Ferru tablosuna dorduncu, besinci var mi?

Muster Kaybetmeye Devam

Bir önceki gün attığımız postta Muster'in Haider-Maurer'e kaybettiği maçın onun için bu sezonun son maçı olduğunu söylemiştik ama atladığımız bir şey varmış. Muster, bugün Ivanisevic ile özel bir maç oynayacakmış, ki ben de bunun son dakikada farkına vardım. Maçı açtığımda ilk sette Ivanisevic servis kırmayla öndeydi. Bu servis kırmayı çok rahat muhafaza ederek seti aldı. İkinci setin de ilk oyununda servis kırdı ve bunu setin sonuna kadar götürdü. 5-4'te maç için servis atarken maç puanı kaçırıp servis kırdırdı ama hemen arkasından servis kırarak bu sefer maçı bitirdi (6-4 7-5)

Açıkçası geri dönüş yapmaya çalışan Muster değil de Ivanisevic gibiydi. Ivanisevic şaklabanlık da yaptı puan aralarında Muster genel olarak ciddiyetini korurken. Ama Ivanisevic'in 39 yaşında olduğunu unutmamak lazım. Artı olarak Champions Tour'da da sürekli turnuva oynuyor ve orayı da domine ediyor. Bu maçta harika servis attı. 17 ace ve sadece 2 çift hata yaptı. Normal vuruşları ve voleleri de hiç fena değildi. Şu haliyle Wimbledon'da ilk 100'den mutlaka bazı oyuncuları yenebileceğini düşünüyorum ama Ivanisevic'in geri dönmeye niyeti olduğunu pek sanmıyorum.

Annacone Konuştu

Severin Luthi ile beraber Roger Federer'in koçluğunu yapan Paul Annacone New York Times'a konuşmuş. Annacone, Federer'le çalışırken 22-23 yaşında biriyle çalışıyor gibi hissetmiş. Federer'in hayatı, tenisi, seyahati sevdiğini ve sağlıklı bir vücuda ve mental yapıya sahip olduğunu söylemiş. Daha önce Sampras'ın da koçluğunu yaptığı için bu ikiliyi karşılaştırmayı ihmal etmemiş. Annacone'a göre Sampras bu yaşta özellikle mental olarak Federer'e göre daha yorgunmuş.

Ben de Annacone'a katılıyorum. Federer tabii ki eskisi gibi her girdiği turnuvada net bir şekilde favori olmayabilir ama hala kesinlikle en iyi birkaç oyuncudan biri ve bu en azından birkaç sene daha böyle olacak. Eğer olur da kariyeri boyunca yaşamadığı kadar ciddi bir sakatlık yaşarsa işler değişebilir. Bu konular gerçekten çok değişkenlik gösterebilecek konular. Bugün bunları konuşurken önümüzdeki zamanda olacak birkaç gelişmeyle her şey tersine dönebilir. Her ne kadar kendine iyi bakmak, kendine dikkat etmek gibi şeyler kariyerin uzunluğuna dikkat etse de şans ve kader de var işin içinde.

Serena Koltuk Değneklerinde




Başlamadan Önce...

Ödüller Verildi

Evet, ATP'nin sezon sonu ödülleri sahibini buldu. Bir tek yılın en iyi turnuvası ödülü verilmedi zira henüz Londra oynanmadı.

Sıralamaya göre ödüller:

Yılın en iyi tekler oyuncusu: Rafael Nadal
Yılın en iyi çifti: Bryan kardeşler

Oyuncuların oylamasıyla verilen ödüller:

Stefan Edberg Sportmenlik Ödülü: Rafael Nadal (6 senedir üst üste Federer kazanıyordu, Nadal ilk kez kazandı)
Yılın en çok gelişme gösteren oyuncusu: Andrey Golubev
Yılın yeni geleni: Tobias Kamke (övünmek gibi olmasın, daha ilk 150'nin dışındayken demiştim geliyor bu adam diye)
Yılın geri dönüşü: Robin Haase

Taraftar oylamasına göre ödüller:

Taraftarın seçtiği tekler oyuncusu: Roger Federer (sekizinci kez üst üste, %47'sini almış oyların arkasından %42 ile Nadal geliyor)
Taraftarın seçtiği çiftler: Bryan kardeşler (oyların %44'ünü almışlar arkadan Nestor/Zimonjic ve Bopanna/Qureshi geliyor)

Taraftar oylamasında verdiklerim kazanamadı. Nadal ve Bopanna/Qureshi çiftine gitmişti oylarım. Ama ödüller beklediğim gibi gitti, bir tek sportmenlik ödülünü Nadal'ın almasını sürpriz olarak buldum. Hak ettiğini ama alamayacağını düşünüyordum.

Foto: E Yok Artik..




Tanitim aktiviteleri adi altinda oyunculara katta, yatta, damda, trende, koprude, viyadukte, suda, havada, karada "mac" yaptirildigini gormustuk.

Ama yukaridaki faliyetin zorlamaligi artik pes dedirtiyor. Ingiltere'nin meshur cift katli otobuslerinden esinlenilerek otobus utunde gosteri yaptirilmis bu sefer. Londra'nin ayazinda bir metrelik mesafede topa vurmaya calismak. Kabir azabi gibi olsa gerek.

Hadi Soderling sipasina bu eziyet mustehak diyelim. Ferru'dan ne istediniz yahu?

Gunun Sorusu


Yukaridaki fotografta gorulen oyunculardan Federer'in boyu 185 cm'dir. Nadal'in da boyu 185 cm'dir. Yanyana duran ikiliden neden Federer'in boyu Nadal'dan 5 cm daha uzun gibi gozukmektedir?

a- Federer'in saclari kabarmistir.
b- Nadal kellestiginden oyle gorunmektedir.
c- Nadal kambur durmaktadir. Ayrica parantez bacaklidir.
d- Federer tabani yukseltilmis ayakkabi giymektedir.
e- Nadal Mallorca gunesinde kuruyup cekmistir.

Çağla-Pemra TRT3'te

Belki çok geç olabilir ama yine de yazalım. Bu hafta Türkiye Şampiyonası oynanıyor Taçspor kortlarında... Kadınlarda son 5 senedir olduğu gibi yine Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen finale yükseldiler. 5 finalin 4'ünü Pemra kazanmıştı ama son finali Çağla almıştı. Çağla bu turnuvada 4 maçında sadece 1 oyun kaybederken Pemra biraz daha zorlandı. Bir sonraki hafta Japonya'da 75 bin dolarlık bir challenger turnuvası oynayacak Çağla'nın bu maçı alarak moralli gideceğini düşünüyorum Asya'ya.

Final maçı bugün saat 13.30'da oynanacak ve TRT3'ten naklen yayınlanacak. Ayrıca pazar günü muhtemelen Haluk Akkoyun ile Ergün Zorlu arasında oynanacak olan final de saat 11.00'da TRT3 ekranlarında olacak. (10.00 da olabilir, bunun saatinden emin değilim)

Video: Murray Klişeleri

Mazlumun Koruyucusu: Novak Djokovic

Ivanisevic ve Rafter Ne Dedi?

Ivanisevic ve Rafter'e WTF favorilerini sormuşlar...

Ivanisevic'in favorisi Nadal imiş. Harika bir yıl geçirdiğini, son birkaç hafta oynamadığını ama kendisini iyi hazırladığını düşündüğünü ve istekli olduğunu söylemiş. Sağlıklı olduğu ve iyi oynadığı sürece zeminin ne olduğu da çok etkili olmazmış onun için. Üstüne Murray'i de plase olarak koymuş. Herkesi her an her yerde yenebilir diyerek...

Rafter ise geçtiğimiz hafta Paris'te oynadığı oyuna dayanarak Soderling demiş ki bence biraz fazla abartıldı. Sonuçta Djokovic, Murray, Nadal ve Federer'den hiçbiriyle oynamak zorunda kalmadı orada. Llodra dışında iyi oynayan bir rakiple karşılaştığını düşünmüyorum. Buna Roddick de dahil.

19 Kasım 2010 Cuma

Londra: İlk Gün Programı

TSİ 14.15: Bryan/Bryan - Melzer/Petzschner
TSİ 16.00: Soderling-Murray (NTV Spor - Canlı)
TSİ 18.15: Dlouhy/Paes - Fyrstenberg/Matkowski
TSİ 22.00: Federer - Ferrer (02.30 NTV Spor - Bant)

Muster Rövanşı Alamadı

Alması da sürpriz olurdu zaten. 2 hafta önce Viyana'da oynamıştı Andreas Haider-Maurer nam-ı diğer Haydar ile. 6-2 7-6 kaybetmişti. Bu sefer Salzburg challenger'da oynadılar, Haydar 6-3 6-1 ile kazandı. Özellikle ilk sette geçen maça göre daha iyi oynadı Muster ama yetmedi tabii. Haydar da geçen maça göre çok daha iyiydi. Önemli puanları rahatça domine ederek galibiyete uzandı. Muster bu sezon başka maç oynamayacak. Seneye devam...

Takvim Pazarliklari

Bildiginiz uzere pek cok oyuncu takvimin kisalmasi gerektigini soylemisti. Gorunuse gore ATP sezonu 2 hafta kadar kisaltacak. Bunun bir haftasinin Paris Masters'tan hemen sonra sezon sonu turnuvasina gecilerek elde edilecegi soylentileri dolasiyor.

Ancak bu kisaltma bazi ATP 250 turnuvalarini tehlikeye attigindan ozallikle bu turnuva idarecilerinden ilginc bir tepki gelmis. Idareciler, en azindan ilk 30'daki oyuncularin sezon bittikten sonra oynanan gosteri turnuvalarinda yer almamalarini istiyor. Bu turnuvalardan kasit hayir amacli olarak yapilan maclardan ziyade, Abu Dhabi tarzi para veren turnuvalar olsa gerek.

Foto: Gri Laneti


(Foto: yahoo.sports)

Foto: 2010 Mezunlari

















(Fotolar: yahoo.sports)

ATP Hatasi

Ferrer'in gri takim elbisesine epey laf soylemistim dunku fotograflari gorunce. Ama Ferrer'in dedigine gore ATP kendisine yalnizca gri takim vermis. O da digerleriyle bulusmaya gidip herkesi koyu renk takimlarla gorunce utanmis biraz.

ATP yetkilileri ayip etmis. Adam butun sene ugrasti orada olabilmek icin, daha ilk gunden rezil ediyorlar.


- Gulmeyin!

Bir Dur Bir Dinlen...

Date Krumm'un Asya Oyunlari'nda oldugunu soylemistim.

Ne isin var Kimiko orada allasen? Murray bile 22 yasindayken "Ben yoruldum, biraz da gencler oynasin." diyerek Davis Cup'tan cekilmisti. Sana ne oluyor yahu, gelmissin kac yasina vatani savunuyorsun?

Bu gidisle bir universiteye kaydini yaptirip Universiade'da da oynar, simdiden soyleyeyim...

Bu arada kendisi fotografta Zhang Ling'i iki sette sepetlerken goruluyor.

(Foto: yahoo.sports)

Video: Kliselerin Gucu Adinaaa!!!!

Duymayi sevmedigimiz ve duymaktan biktigimiz butun kotu kliseler bir arada. Ne guzel..

Moya'ya Veda

Carlos Moya 2008 yili Mayis ayi itibari ile 12, gecen yilin Subat ayi itibari ile de 39. siradaydi. Tabi bunlar simdi cok eskide kalmis gorunuyor. Sakatliklardan cok ceken bir oyuncu oldu Moya, ama yine de Ispanyollarin sert zeminde de basarili olabilecegini gosteren ilk isimlerden biriydi.

Moya emekliligini bu hafta acikladi. Ama aglamamak icin kendini zor tuttugu goruntuleri yerine Nadal'in canini cikarttigi macin goruntulerini tavsiye ederim ben.

Hem olmasi ortaliktan tamamen kaybolacagi anlamina gelmiyor.

Degil mi Marat?

Toyota Cup

Toyota Cup oyuncu listesinde Cagla Buyukakcay var. 7. sirada hem de. Bu turnuvanin gecen yilki sampiyonu Date Krumm'du ki kendisi bu yil Asya oyunlarina takili kaldigindan gelemiyor. 1. sirada ise Ayumi Morita var.

Cagla bu hafta Turkiye'deki buyukler sampiyonasinda da mucadele ediyor. Oradan Japonya'ya gecmekle ilgili bir sorunu olmayacaksa bu turnuvadan iyi puanlar kazanabilir.

Nadal-Federer maçları ESPN2'de

21 Aralık'ta Zürih'te, 22 Aralık'ta Madrid'de oynanacak Nadal-Federer maçlarının yayın hakkını ESPN2 almış. ESPN3.com internet adresinde de maçlar yayınlanacakmış Patrick McEnroe'nun yorumlarıyla. Zürih'teki maç salı günü TSİ 15.00, Madrid'deki maç çarşamba günü TSİ 14.00'da. İki maç da üç set üzerinden, kapalı sert kortta oynanacak.

WTF Oyuncağı

Oyuncak dediğim bir excel dosyası. Maç skorlarını giriyorsunuz, orada hop hesapları kendi kendine yapıyor. Ben epey oynadım. Federer, Murray ve Nadal'ı şampiyon yapan kombinasyonlar çıktı. Ama hepsinin tek bir ortak yanı vardı: Berdych hep 0 çekti.

Şurdan buyurun.

En Iyiler - En Kotuler

WTF'da mucadele edecek isimlerle yapilan roportajin bir bolumunde oyunculara bu yilki en iyi galibiyetleri ve en kotu (uzucu) maglubiyetlerini sormuslar.

Nadal= "US Open'i kazanmam."
"Avustralya Acik'ta Murray macindan cekilmem."

Federer= "Avustralya Acik'ta Davydenko'yu yenmem."
"Halle'de finalde Hewitt'e yenilmem."

Djokovic= "US Open yari finalinde Federer'i yenmem."
"4 sette kaybettigim US Open finali ve Roland Garros'ta Melzer'e kaybettigim ceyrek final."

Soderling= "Roland Garros ceyrek finalinde Federer'i yenmem."
"Cincinnati Masters'da Roddick'e 3 sette tie break ile kaybetmem."

Murray= "Shanghai Masters finali ve Avustralya Acik'taki bir kac macim."
"Avustralya Acik finali. Yakindi."

Berdych= "Miami Masters'a Federer'i yenmem. Mac puani karsilamam ragmen yenmistim."
"Toronto Masters'da Federer'e yenilmem. Son sette tie-break ile kaybettim. Mac icin servis atiyordum, ama basaramadim."

Ferrer= "Madrid Masters'da Murray'i yenmem, kendi vatandaslarim onunde oynuyordum."
"US Open'da 4. turda son sette tie-break ile kaybetmem. Yakindi."

Roddick= "Nadal'i Miami Masters'da yenmem."
"Wimbledon;da 4. turda Yen-Hsun-Lu'ya yenilmem."

Cok ilginc cevaplar var evet...

18 Kasım 2010 Perşembe

Foto: "David Bu Ne Hal?"

Ferru, kilik kiyafet uyumunu bozarken


- 50 kere soyledim, siyahh.. SiYAAHHH!!!


- Adam Ingiltere'ye gri takim elbiseyle gelmis yaa :-))

(Foto: yahoo.sports)

17 Kasım 2010 Çarşamba

Hingis'in Hızlı Aşk Hayatı

1998 - Julian Alonso

2000 - Magnus Norman

2001 - Chris Calkin

2002 - Sergio Garcia

2004 - Stefan Hegger

2005 - Sol Campbell

2006 - Radek Stepanek

2010 - Andreas Bieri

2010 - Thibault Hutin

16 Kasım 2010 Salı

Haber Turu

- US Open'da 2. buyuk kort olarak hizmet veren Luis Armstrong kortunun yikilmasi gundemdeymis. Yerine ise 2 daha kucuk kapasiteli kort yapilacakmis. Bazi tadilat ve eklemeler 2012 yilinda tamamlanacakken kortun yikilmasi 6-8 sene sonra gundeme gelecekmis. Kararin en onemli sebebi kortun omrunun dolacak olmasi.
- 2010'da baba olanlara Tommy Haas da katildi. Genc tenisciler Simon ve Wawrinka'nin yani sira bu yil Moya da baba olmustu.
- Emekli olacagi yonunde haberler cikan Moya'nin bu konu ile ilgili kararini bu hafta aciklayacagi tahmin ediliyor.
- WTF'da mucadele eden oyuncusu olmayan Fransa Davis Cup icin kampa giriyor. Kampa katilacak isimler Guy Forget liderliginde calisacak olan Gael Monfils, Michael Llodra, Gilles Simon, Richard Gasquet, Arnaud Clement ve Julien Benneteau. Sakatligi bulunan Tsonga da kamp bolgesinde bulunacakmis.
- Bondarenko kardesler Fed Cup'ta ulkeleri icin mucadele etmeyeceklermis. Kararin karsilikli oldugu ve federasyonun genc oyunculara firsat tanimak istedigi belirtilmis.
- Asya oyunlarinda bayanlarda Cin birinci olurken, Tayvan ikinci oldu. Japonya ile Tayland ise 3.lugu paylasti. Erkeklerde ise birincilik Tayland'a giderken, gumus madalyayi Ozbekistan kazandi. Japonya ve Hindistan bronz madalyayi paylasan takimlar oldular.

WTF Kuralari

Eveeet.. Kuralar cekildi...

Grup A: Nadal, Djokovic, Berdych, Roddick
Grup B: Federer, Soderling, Murray, Ferrer

Djokovic ve Murray'in ayni gruba dusmemeleri isleri biraz dengelese de Grup B biraz daha zor olmus. Ferrer bu gruptan cikamaz ama yari finalistleri 3 sete zorlar ve yorar diyorum. Ya da Murray'in bilegi iyilesemezse gruptan cikabilir de.

Berdych bonus oldugundan herkese 200 puan dagitir bir anormallik olmazsa. Bu gruptan cikacaklari kestirmek zor; Nadal'in ve Djokovic'in son durumlarina bagli. Ama en kuvvetli yari finalist adayi Djokovic burada.

Turnuva Grup B'de Pazar gunu oynanacak Soderling-Murray (TSI 16:00) Federer-Ferrer (TSI 22:00) maclari ile baslayacak. Pazartesi gunu ise sirasiyla ayni saatlerde Djokovic-Berdych ve Nadal-Roddick maclari var.

Yiyin birbirinizi!

15 Kasım 2010 Pazartesi

Can Üner Röportajı

Can Üner ile dün TR Eurosport sitesi için röportaj yapma imkanını yakaladım. Daha fazla şey sorabilirdim ama Can hoca sağolsun, sorduğum bir sorunun üzerinden gidip uzun uzun konuşunca çok da gerek kalmadı. Umarım beğenirsiniz:


(Aslında buraya direk copy-paste yapacaktım ama dil olarak bloga abes kaçacağını düşündüğümden aynı Moya haberi gibi bunu da linkle vermeyi tercih ettim)

14 Kasım 2010 Pazar

Moya da Bırakıyor

Dent haberini vermiştik daha önce blogdan, şimdi de Moya tenisi bırakıyor. Zaten aylardır oynamıyordu, çocuğu oldu, devam etmeyeceği belliydi ama sonunda resmi bir açıklama da geldi... Detaylar için;

WTF'da Gruplar Karıştı

Bugün Paris Masters'ın şekilsiz kupası Soderling'e gitti ve böylelikle Soderling 4 numaraya yükseldi.

Şimdi WTF'da oluşabilecek bazı gruplara bir göz atalım;

İkililer: Nadal-Federer, Djokovic-Soderling, Murray-Berdych, Ferrer-Roddick

Federer-Djokovic-Murray-Ferrer= Ölüm grubu

Nadal-Soderling-Berdych-Roddick= Kalım grubu (Gruptaki herkes için en avantajlı grup aynı zamanda)

Federer-Soderling-Berdych-Roddick= Federer için en iyi grup

Nadal-Djokovic-Berdych-Ferrer= Djokovic için en avantajlı grup

Federer-Soderling-Murray-Roddick= Murray için en avantajlı grup (Nadal Murray için daha kolay bir rakip ama hem Nadal'ın daha dinlenmiş olarak gelmesi hem de son oynanan maçlar anlamında Murray'in Federer karşısında kendini daha rahat hissedebilecek olması faktörü nedeniyle)

Nadal-Soderling-Berdych-Ferrer= Ferrer için en avantajlı grup

Giderayak 5 numaraya düşerek Berdych ile aynı ikilide yer alan Murray ayın bonusu ile oynama şansını yitirdiği için bayağı hayıflanmış olsa gerek. Ferrer Paris'te 1 maç daha kazansaydı bu olmayacaktı.

Çağla Finalde Kaybetti

Eğer kazansa çok iyi olacaktı ama olmadı. Sacha Jones'a 6-3 6-2'lik setlerle mağlup oldu Çağla. Ne kadar puan alacağını, ne kadar sıra yükseleceğini bilmiyorum ama aralık ayından koruyacak puanları olduğunu ve Çağla'nın o turnuvalarda oynamayacağını biliyorum. O yüzden bu turnuvadaki final o puanları kompanse etme açısından çok faydalı oldu. En azından 180-190'larda bir yerde bitirecektir Çağla yılı ve Avustralya'da olacaktır. Bu sene onun için gayet iyi bir yıl oldu ama asıl iş seneye. Bu sene bana göre biraz istikrarsızdı. Birkaç iyi dönem yakaladı ve orada topladığı puanlarla sıralamada yukarılara çıktı ama mesela İstanbul Cup ile başlayan bir dönemden bu yana çok az puan toplayabilmişti. Ayrıca bazen 3-4 haftalık aralar veriyor ki, bu iyi bir şey değil. Bir de yeni sezonda challenger'lar yerine birkaç büyük turnuvanın elemelerini denemesini görmek isterim. Bu sezon yaptıkları için teşekkürler Çağla'ya.

Brooklyn Decker'in İlk Filmi


Andy Roddick'in eşi ünlü manken Brooklyn Decker daha önce Ugly Betty ve Chuck dizilerinde de sahne almıştı ama Adam Sandler'ın "Just Go With It" yapımıyla birlikte ilk kez bir film için kamera karşısına geçiyor. Filmde Sandler dışında Jennifer Aniston ve Nicole Kidman gibi ağır toplar da bulunuyor. Fragman yukarıda. Film ise 3 ay sonra...