31 Aralık 2013 Salı

Video: Dev Hizmet


Teşekkür seslerini duyar gibiyim :)

29 Aralık 2013 Pazar

Sezon Başlıyor!

Erkeklerde sezonun başlama alameti olan Mubadala turnuvası yapıldı ve kazanan Djokovic oldu.

Djokovic Tasonga'yı, Ferrer de Nadal'ı yenerek finale çıktı. Üçüncülük maçını Nadal aldı.

Federer daha büyük kafalı raketle ve Brisbane'de başlıyor sezona. Şartlat kupa kazanmaya oldukça uygun, en büyük ikinci seribaşı Nishikori. Ben raket değişikliğine rağmen iyi sonuç alır diyorum. Zemin sevdiği zemin, hazırlanma zamanı da buldu. Yazın bile sevmediği toprak zeminde hazırlanamamasına ve yorgun olmasına rağmen aşırı kötü sonuçlar almamıştı. Federer'in vatandaşı Wawrinka da Hindistan'a gitmiş. En önemli ikinci seribaşı Youzhny. Bu iki turnuva görece rahat turnuvalar, İsviçrelilerin şansı yüksek.

Asıl kıyamet yine Doha'da kopuyor. İlk 10'dan beş isim var burada, ilk 4'ten bir tek Djokovic gelmemiş. Ben burayı Murray alır diyorum; Pat Cash Nadal'ın sağlık durumunun çok da iyi olmadığını yazmış zaten. Ama Nadal'ın finale kadar önü de açık gibi. Hem teklerde hem çiftlerde ilk turda Rosol ile eşleşmesi komik bir tesadüf olmuş. Ben Nadal bu yıl Doha'yı atlatacak zannedip sevinmiştim, bence sezona turnuva oynayarak başlaması büyük hata. Bir iki gösteri maçından sonra ilk turda ritm yakalamayı denemeli bence. Ama sanırım Avustralya Açık'tan çok da beklentisi yok.

Bayanlarda Brisbane ve Shenzhen turnuvaları var. Birsbane'de 1-2 gün önce gösteri maçı yapan Serena ve Azarenka var. Kadınlarda Doha'nın muadili görevi gören bu turnuvaya iyileşmiş olan Sharapova da katılmış. İlk 10'dan beş isim var yine, Wozniacki omuz sakatlığı nedeni ile çekilmese altı olacaktı bu rakam. Shenzhen kurasında dikkatimi çeken tek şey Li-Zvonareva ilk tur eşleşmesi. Yapılır mı bu sakatlıktan dönen insana? Burada diğer ilk ondan olan isim Errani, sonra hop diye 35. sıradaki Zakopalova'ya atlıyor seribaşı listesi. Bir Brisbane değil yani...