25 Kasım 2010 Perşembe

Nadal - Djokovic Maci

Cekismeli ve guzel baslayan bir macti bugunku round robin mucadelesi. Aslinda ilk 3 oyun Djokovic egemenliginde gecilmis, Nadal gidici goruntusu vermisti ama sonradan toparlandi ve karsilikli servis kirma puanlari oynanmaya basladi. Taraflar karsilikli olarak servis kirma puanlari kaciriyorlar, bu noktada ozellikle Nadal'in ayip bir sekilde servis kirma puanlarinda uzaya yolladigi toplar dikkat cekiyordu. Ama yine de Nadal 5. oyunda servisi kiran taraf oldu. Sonra ayagindaki bandajini duzelttirdi ve arkasindan hemen servisini kirdirdi. Setin sonlarina dogru Djokovic'in gozu hata vermeye basladi ve lens degisimi icin lavaboya gitti. Donunce servis kirdirdi ve servis kirma puani gostererek de olsa Nadal seti aldi.

Ikinci setin basinda da Djokovic'in gozuyle mucadelesi devam etti. Verilen arada Djokovic o pis elleriyle lensini temizleme calisiyor, Nadal da bu esnada turnuva direktorune mizirdaniyordu. Spiker burada Nadal'in uzayan molalara bozuldugundan bahsediyordu ama bu bilgi yanlisti zira Nadal "I was 5 seconds late..." falan diyerek taa ilk setin basinda aldigi uyariya itiraz ediyordu. Nadal'in konusmasina dikkat etmeyen spiker bu detayi atladi, ama atlamis bile olsa Nadal yapisinda bir adamin sakatlik molasina vizirdamayacagini bilmek icin Nadal'i biraz yakindan takip etmek yeterli.

Nadal'i bir kac kez boyle sikayet halinde gordum. Ornegin 2008 Wimbledon'daki Gulbis macinda hakeme yaptigi bir itiraz Nadal standartlarina gore sertti, ama pozisyon izlendiginde goruluyordu ki Rafa hakliydi. Dikkatimi ceken sey Nadal ne zaman boyle itiraz etse gercekten hakli olduguna inanarak yapiyor bunu (boyle yapmayan biri, Roddick : "Kendime kizmistim ve bagiracak baska kimse yoktu."); hani oyle "ya tutarsa" itirazlari degil. Ancak su zaman uyarilarina itirazi artik birakmasi lazim. Sadece maclarda degil, ozel hayatinda da hep gec kalip ozur diliyor. Koluna saat de taktilar yine de bir sey degismedi. Nadal'in biyolojik saati ile dunya saati arasinda daglar kadar fark var. Gerci boyle agir kanli insanlar yavas yaslanirlar ama... Rafa, gec kalmadigini dusunuyorsan bile itiraz etme, cunku kesin gec kalmissindir.



Gec ka-li-yor-sun-!


Neyse.. Ikinci sette Djokovic'in duzelmek bitmeyen lensi yuzunden Nadal bir anda 4-0 one firladi. Sonra herkes kendi oyununu alinca Nadal ikinci seti de 62 ile alarak maci tamamladi. Filede Rafa Novak'a "Yahu ne oldu sana?" diye sordu, Novak da "Geriye gidiyor boyle, gelmiyor sonra." gibi birseyler geveledi.


Djokovic'in lensi giciklik yapmasa aslinda cok guzel mac olacakti...

10 yorum:

sekoser dedi ki...

Video esnasında krize girdim. Sıkıntı bastı yani. :)

kirpi dedi ki...

Eksi Sozluk'te Nadal'in mac oncesi rutinleri ile ilgili bir entry var. Onu okuyup bunu izlerseniz bu sefer gulme krizine girebilirsiniz. :)

Bu kadar mi takintili olur bir insan yaa?

Çid. dedi ki...

Ekşi sözlük linkini yazabilir misin? çok merak ettim, okumadan da videoyu izlemicem :)

kirpi dedi ki...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=rafael+nadal&a=sr&kw=nadal&au=bigboned

Bazi ufak sapmalar var tabi ama "aceleden" unutulmustur. :D

sekoser dedi ki...

Adamın bu durumlarını biliyorum da, kardeşim karşında hakem ve rakibin öylece bekliyorlar, "terbiyesiz velet kalk bekletme abilerii diye ensesine yapıştırasım geldi" Bu adam bana zaten kort veya maç haricinde her yerde ve zamanda daha sempatik geliyor. Sıpa yaa:)

kirpi dedi ki...

Hehe.. Gerçi burada şöyle bir durum da var. Rafa'nın anonsu Robredo oturduktan sonra yapılmaya başlandı. Ama evladım, uğraşma o turnuva kartıyla o kadar, eşofmanın üstünü de bir kere katlamayıver..Ve ya hadi katladın koyduğun çantanın fermuarının sonuna kadar çekilmesi şart mı? :)

Çid. dedi ki...

Çok güzel tespitler cidden. Maç öncesi çikolata tüpüne benzer şeyi sömürmesi atlanmış :)

Adsız dedi ki...

Rakipler de bile bile neden bekliyor anlamıyorum.

Monfils beklemiyor mesela, Rafa kalkana kadar oturuyor sandalyesinde.

kirpi dedi ki...

@Adsiz

Tercih meselesi. Robredo beklemekten sikayetci degil demek ki. Bir de Nadal kasitli olarak beklettigi hissini vermedikten sonra beklemekten rahatsiz olmayabilirler.

sekoser dedi ki...

Bu arada bu Djokovic çürük abi, artık buna inanıyorum ben.